James Newton Howard
- Radek
- Spec od additional music
Re: James Newton Howard
Może Howardowi jednak udało się Malicka muzycznie zaspokoić
. Jutro się pewnie czegoś konkretnego dowiemy na temat muzyki w filmie, jak wejdą pierwsze recki z Cannes.

Nowy Malick zbiera zaskakująco pozytywne recenzje, w porównaniu z jego poprzednimi filmami. Niewiele o samej muzyce JNH, ale wiemy że bez klasyki nie mogło się obejść.
The Wrap:
The Wrap:
Telegraph:James Newton Howard’s score is appropriately grand — though as usual for Malick, it’s abetted by the extensive use of existing classical music, from Bach and Beethoven and Handel to Henry Gorecki, Arvo Pärt and Alfred Schnittke.
Variety:(...)while the soundtrack, in between James Newton Howard’s stirring cues, cycles between the director’s old-favourite checklist of contemporary sacred composers: Henryk Górecki, Arvo Pärt, Wojciech Kilar.
(...)while composer James Newton Howard lends ambience and depth between a mix of heavenly choirs and meditative classical pieces.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
- Radek
Na plus na pewno to, że zwrócili uwagę na score JNH wśród tej całej klasyki
. Więc jestem pozytywnie nastawiony.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
https://www.hollywoodreporter.com/heat- ... li-1212848
Coś mnie się to bardzo nie podoba, bo powstają teraz wątpliwości i pytania odnośnie JNH. Czy pracują razem z Zanelem, czy po prostu został JNH wyrzucony z projektu.
Coś mnie się to bardzo nie podoba, bo powstają teraz wątpliwości i pytania odnośnie JNH. Czy pracują razem z Zanelem, czy po prostu został JNH wyrzucony z projektu.
przecież ewidentnie widać z artykułu, że JNH nie ma w tym filmie - i kto wie czy w ogóle był..
Ostatnio zmieniony śr maja 22, 2019 21:39 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
Zanim doczytałem dalej, to pomyślałem, że chodzi o nowego Malicka.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
ja nie pamiętam by JNH był ogłaszany do Czarownicy 2, a jeśli tak, to już go nie ma.
#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
JNH: Hansu, chodź se razem popracujemy nad tą Czarownicą jak za starych dobrych lat u Nolana.
HZ: Kurdę, nie mogę. Zaraz pewnie Chris zadzwoni, by ustalić szczegóły swojego nowego filmu, a terminy widzę, że się pokrywają. Dam ci zioma, który jak trzeba, to potrafi ładnie podrobić styl i w ogóle.
JNH: No szkoda, ale dzięki.... I powodzenia z tym nowym filmem Nolana. Będzie okazja by pokazać hejterom, że jeszcze masz "to coś".
HN: Ano...

HZ: Kurdę, nie mogę. Zaraz pewnie Chris zadzwoni, by ustalić szczegóły swojego nowego filmu, a terminy widzę, że się pokrywają. Dam ci zioma, który jak trzeba, to potrafi ładnie podrobić styl i w ogóle.
JNH: No szkoda, ale dzięki.... I powodzenia z tym nowym filmem Nolana. Będzie okazja by pokazać hejterom, że jeszcze masz "to coś".
HN: Ano...

czytam archiwa - film przyśpieszono o 3/4 roku, wcześniej nie widze newsów o JNH, więc to były tylko pobożne życzenia fanbojów, że on zrobi też sequel z automatu.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Biorąc pod uwagę, że muzyka to był najlepszy (i jeden z niewielu dobrze działających) element pierwszej części... szkoda. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
JNH nie był podawany jako kompozytor dwójki. Mamy nowego reżysera, tego z ostatnich piratów, to i mamy i Zanelliego, tajemnica rozwiązana. No i w sumie dobrze, że JNH tego nie robi, film zapowiada się na kompletnie niepotrzebną produkcję na którą nikt chyba nie czeka i przewiduję cacus "Alicji 2" zarówno jeśli chodzi o wpływy z kin, jak i recki, ale widać Disney planuję ten film na start swojej nowej platformy, dlatego też przesunięto premierę na październik, poleci miesiąc w kinach, a później pewnie wrzucą na D+.
- Radek
No i jest zawód i smutek
, choć z tyłu głowy miałem gdzieś scenariusz z Zanellim, to do końca łudziłem się, że JNH jednak wróci. A tak bardzo chciałem usłyszeć nowe aranżacje tematu Malfeficenty
.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie zgodzę się, ja akurat czekam, gdyż pierwsza część była na prawdę fajna i skoro Howard wrócił do słabej "Królewny Śnieżki", to tym bardziej powinien wrócić do znacznie lepszego filmu i lepszej partytury ...Mystery pisze: ↑śr maja 22, 2019 22:15 pmJNH nie był podawany jako kompozytor dwójki. Mamy nowego reżysera, tego z ostatnich piratów, to i mamy i Zanelliego, tajemnica rozwiązana. No i w sumie dobrze, że JNH tego nie robi, film zapowiada się na kompletnie niepotrzebną produkcję na którą nikt chyba nie czeka i przewiduję cacus "Alicji 2" zarówno jeśli chodzi o wpływy z kin, jak i recki, ale widać Disney planuję ten film na start swojej nowej platformy, dlatego też przesunięto premierę na październik, poleci miesiąc w kinach, a później pewnie wrzucą na D+.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

miał gówno do gadania - reżyser pracował z Zanelem i chciał Zanela. tyle.
#FUCKVINYL
- Radek
Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale zachęcam do przeczytania mojej pierwszej w życiu recki - https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2825
. Oczywiście musiał to być jakiś JNH, więc padło na Planetę skarbów.