lis23 pisze:Trudny wybór ...
Wiem

Sytuacja dziecka w sklepie ze słodyczami, kiedy widzi za ladą mnóstwo smakołyków, ale może wybrać tylko jeden
Dlatego też jest wybór ulubionej pracy, a nie najlepszej, gdyż w sumie każda jest "najlepsza" i tak samo smakowita
Pierwsza część to wiadomo klasyk za "Raiders March", czy też "Miracle of the Ark".
Ale np. taka dwójka, na którą jeszcze nikt nie zagłosował, może i nie słucham jej za często, ale utwór "The Temple of Doom" potrafi zrobić wrażenie. Niesamowity złowieszczy chór, bardzo, ale to bardzo symboliczne wykorzystanie instrumentów... Brrr... Ciarki przechodzą po plecach, a w połączeniu z obrazem daje iście piekielny popis, w pełnym tego słowa znaczeniu

A takie "Slave Children's Crusade" to dla mnie istna perełka - świetna kawałek, doskonale wykorzystany w filmie
"The Last Crusade" najczęście wracam i największą przyjemność sprawia mi słuchanie tej muzyki. Mefisto ma oczywiście rację, że "On The Tank" jest super, sam początek mnie zachwyca. Ogólnie ilustracja pod scenę z czołgiem jest świetna! Ale aż dziw, że nikt nie wymienił, choć pewnie ze względu, że to oczywistość "Scherzo For Motorcycle And Orchestra" - też perełka. Uwielbiam też "Escape From Venice" no i ma się rozumieć przepiękny motyw "Graala".
A i czwartą część nie uważam za złą rzecz. Takie np. "Call of the Crystal" jest dla mnie bardzo dobrym utworem dokładnie oddającym tym czym jest tajemnicza czaszka. Na początku motyw czaszki mi się średnio podobał, ale szybko się do niego przekonałem i bardzo go lubię. A po za tym takie "The Adventures of Mutt" to bardzo fajny kawałek. Czy też mocne i dobre "Jungle Chase" czy też "Ants!". Jak dla mnie wcale nie taka zła ta płyta, jak i film jak ją i go malują.
Rety, chciałem krótko, ale jak widać o Williamsie nie potrafię, przepraszam