hp_gof pisze: ↑śr sty 16, 2019 13:14 pm
Ja się interesuję polityką samorządową i oczywiście, że znam nazwiska prezydentów największych polskich miast

Podstawowa wiedza obywatelska
To gratuluję, bo ja znam chyba tylko 5 (więcej mi nie przychodzi do głowy) w tym Zdanowską z racji omawiania jej przypadku w mediach ogólnokrajowych oraz 2 z powodu, że ich miasta leżą blisko mojego. Inne (niektóre) nazwiska pewnie słyszałem, ale raczej nie dopasuję do konkretnego miasta.
Mnie tam bardziej denerwuje to, że przed wyborami PiS rękami TVP mocno uderzał w Adamowicza,
a teraz wszyscy w PiSie ukazują go jako wspaniałego człowieka i prezydenta
Wszyscy? Słucham publicznego radia i jeszcze tych pochwał nie słyszałem. Inna sprawa, że ostatnio mniej słucham, bo się nie bardzo da.
A opozycja wykorzysta okazję do obsmarowania PiS-u i tak ta buda będzie się telepała. Zresztą nie potrzeba polityków. Pisarz Huelle (znajomy Adamowicza) najlepiej wie, kto zabił:
https://www.onet.pl/?utm_medium=synergy ... 07&utm_v=2
swordfish pisze: ↑śr sty 16, 2019 14:45 pm
Adamowicz pozostanie w mej pamięci na zdjęciu jak ciągnie samolot OLT wraz z innymi politykami PO. Sprawa Amber Gold mocno go obciążała.
Zawsze mógłby powiedzieć, że nie wiedział, co ciągnie. Jak pokazuje historia to jest bardzo skuteczna obrona.
Koper pisze: ↑śr sty 16, 2019 20:14 pm
Oba artykuły krytyczne, być może i słusznie, ale gdzie tu jakiś hejt?
No jak to? Teraz każda krytyka będzie hejtem. Oczywiście nie nasza, tylko przeciwników politycznych.
Pomijając geniusza krótkiej formy (szkoda, że nie ma całego występu), to tam z tyłu widać Adamowicza. Jeśli na tego typu spotkaniach byle ciul może/mógł wchodzić na scenę to nie ma się co dziwić. Jest piosenka o takich, którzy się za pewnie poczuli.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy