Harry Gregson-Williams Prince of Persia?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyby zamiast "Harry Gregson-" widniałoby "John" to nie miałbym żadnych obaw co do oprawy muzycznej. A po przeczytaniu takiego lub podobnego tekstu, byłbym już na 101% pewny, wspaniałego dzieła. Ale jako, że to "Harry Gregson Williams", któremu ostatnio trochę nie szło, obawy mam uzasadnione. Ale mimo wszystko, że HGW porządnie zrewanżuje się za to co ostatnio wyprawiał. A obecność dużej orkiestry i sporego chóru napawa mnie optymizmem. Nie mogę się doczekaćbladerunner20 pisze:Muzyka do KSIĘCIA PERSJI została nagrana w legendarnym studio Abbey Road w Londynie z udziałem 77-osobowej orkiestry, 32-osobowego chóru oraz instrumentów tradycyjnych z całego świata. „Okazja stworzenia muzyki do wielkiej kinowej przygody w rodzaju KSIĘCIA PERSJI: PIASKÓW CZASU jest dla mnie niezwykłą gratką” mówi kompozytor. „Film stanowi materiał do epickiej ilustracji dźwiękowej o symfonicznym brzmieniu, pełnej romantycznych melodii i heroicznych tematów wspaniale ożywionych przez naszą orkiestrę i chór.”
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dzięki filmmusic.pl soundtrack ten mi się spodobał i cieszę się, że go posiadamAdam Krysiński pisze:a Szerlok to co to jest?najgenialniejszy score w historii wszechświata? drugi już?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Harry Gregson Williams zachwycił mnie swoją partyturą do " Królestwa Niebieskiego " / wtedy jeszcze nie znałem tego kompozytora /," Narnia " była dobra ale już nie tak,jak królestwo,ale po tych dwóch soundtrackach byłem pełen nadziei co do dalszej kariery kompozytora - minęło 5 lat i ... no właśnie ...
Zimmer,niestety " skończył się " gdzieś,m.w. w tym okresie co HGW się " zaczął ",lub miał się rozkręcić - pierwszym syndromem był pierwszy Batman Nolana - ostatnie dobre prace Zimmera to ' Kod Da Vinci " i " Na Krańcu Świata ',są to świetne soundtracki ale już pomiędzy nimi Hans Zimmer serwował nam słabe prace - vide " Batman Begins " czy " Skrzynia Umarlaka " - mam tylko nadzieję że kompozytor tej klasy co Zimmer,wróci w końcu do formy ale do tego potrzebna by była jakaś epicka ścieżka na miarę ' Ostatniego Samuraja " lub " Gladiatora " a nie,nowy film Nolana.
A " Księcia Persji " mimo wszystko,może być ok,jeszcze go nie skreślam mimo ostatnich niepowodzeń HGW.
Zimmer,niestety " skończył się " gdzieś,m.w. w tym okresie co HGW się " zaczął ",lub miał się rozkręcić - pierwszym syndromem był pierwszy Batman Nolana - ostatnie dobre prace Zimmera to ' Kod Da Vinci " i " Na Krańcu Świata ',są to świetne soundtracki ale już pomiędzy nimi Hans Zimmer serwował nam słabe prace - vide " Batman Begins " czy " Skrzynia Umarlaka " - mam tylko nadzieję że kompozytor tej klasy co Zimmer,wróci w końcu do formy ale do tego potrzebna by była jakaś epicka ścieżka na miarę ' Ostatniego Samuraja " lub " Gladiatora " a nie,nowy film Nolana.
A " Księcia Persji " mimo wszystko,może być ok,jeszcze go nie skreślam mimo ostatnich niepowodzeń HGW.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To było dla bekiAdam Krysiński pisze:to dlatego że Babuch Ci dla beki dedykację dał
Ostatnio zmieniony czw kwie 29, 2010 13:52 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja uważam, że to będzie dobra muzyka, ale osobom, które oczekują drugiego "Sindbada" radziłbym być jednak ostrożnym i niech ostudzą swój zapał. Napewno jednak nie będzie to jakaś elektroniczna sieczka, jak to miało ostatnio miejsce, niestety.lis23 pisze:A " Księcia Persji " mimo wszystko,może być ok,jeszcze go nie skreślam mimo ostatnich niepowodzeń HGW.
-
bladerunner
Ja Gregsona słucham no już od dłuższego czasu i przy wielkich produkcjach typu Prince Of Persia nie mam większych obaw, no może trochę.Harry Gregson Williams zachwycił mnie swoją partyturą do " Królestwa Niebieskiego " / wtedy jeszcze nie znałem tego kompozytora /," Narnia " była dobra ale już nie tak,jak królestwo,ale po tych dwóch soundtrackach byłem pełen nadziei co do dalszej kariery kompozytora - minęło 5 lat i ... no właśnie ...
Co do roku 08/09
Caspian bardzo udana praca, X-men udana to samo będzie z Princem.
Ciekawe co ze Shrekiem kolejnym, który już niedługo bo w maju. Płytę wydaje Varese
Obawy to można mieć do muzy do nowego filmu Scotta.
-
bladerunner