Koper widzę dalej to samo.Koper pisze: ↑sob sie 25, 2018 16:14 pmWidzę, że demokracja w rozkwicie. Co kampania, to mniej merytoryczna i sensowna,konia z rzędem temu, kto znajdzie w bilbordach PO/PiSu jakąkolwiek informację na temat tego, co kandydaci (i jacy kandydaci?) do samorządów planują na szczeblu samorządowym zrobić, by lokalsom żyło się lepiej.![]()
Niestety PO zadbała o to przekonanie.
I co jest złego w chwaleniu Pana?Właśnie byłem światkiem dyskusji w sklepie pomiędzy ekspedientką a klientką na temat zakazu handlu w niedzielę; obie są za, bo można całą niedzielę chwalić Pana![]()
Z grubsza to samo co w handlowaniu w niedzielę czyli nic?Bucholc Krok pisze: I co jest złego w chwaleniu Pana?
E, a ja słyszałem (chyba w Trójce), że markety odbijają sobie te niedziele w piątki i soboty. I wcale mnie to nie dziwi. A w jakim sensie udupili swoich?
Jeśli sprzedaż jest jak była to dostawa też.
Znam właścicielkę takiego sklepiku i jest akurat zadowolona. A za PiS-em taka, że jakby Jarek przyszedł do niej do sklepu to by mu mordę obiła.oraz małe, osiedlowe sklepiki, które też są nieczynne w niedzielę.
Może to dobry czas na refleksję, czy warto studiować?Nie mówiąc już o osobach, które sobie w te niedziele dorabiały, min. studentów.
No.... Bolek: Ja zarabiam 5tys., a żona wydaje 6tys. Albo kilka innych mądrości.Pamiętacie protest niepełnosprawnych i podwyżkę renty socjalnej?
Może na wszystkich.A Morawiecki mówił jeszcze z sejmowej ambony, że rząd przeznacza na niepełnosprawnych 3 000 zł miesięcznie ...
Może nie chcą, żebyś za dużo wydawał na zagraniczną muzykę i filmy?Mam okazję zmienić pracę i zarabiać ok. 2 200 - 2 400 zł, zamiast 1 560 zł ale ponieważ mam tę rentę to mogę dorobić tylko 3 200 zł brutto i za przekroczenie tej kwoty, renta zostanie mi zawieszona, a w tej nowej pracy zarobiłbym ok. 2 200 + premie i to już jest za dużo - widać, jak rząd dba o niepełnosprawnych.
Yhm... Niedawno się brechtałem oglądając "Defiladę", że w Korei Północnej walą wszędzie pamiątkowe tablice, że Kim Ir-Sen gdzieś był na wycieczce, albo jak był mały to sie bawił z kolegami w danej piaskownicy... A tu nie ma się co śmiać, bo ta dziwna moda do Polski chyba dotarła."W obecności premiera Morawieckiego na jednym z historycznych budynków Stoczni Gdańsk odsłonięta zostanie tablica informująca, że bracia Lech i Jarosław Kaczyńscy przebywali w czasie strajku w 1988 r. w stoczniowej hali nr 26."
I wtedy pracownicy marketów muszą dłużej pracować. A wszystko dla mitycznej wolnej niedzieli, która i tak nie obejmuje pracowników stacji benzynowych, kin, etc.Bucholc Krok pisze: E, a ja słyszałem (chyba w Trójce), że markety odbijają sobie te niedziele w piątki i soboty. I wcale mnie to nie dziwi. A w jakim sensie udupili swoich?
I zaraz się okaże, że w ludzi z wyższym wykształceniem w Polsce jest 40%. A zdawalność matury z matematyki jest na poziomie 47% (czyli co drugie zadanie nie jest rozwiązywane przez młodych ludzi). Czytelnictwo w Polsce 38% (liczba deklarujących przeczytanie co najmniej jednej książki). Większość nie rozumie dłuższego tekstu. Posty Lisa23 czyta może 10 osób w tym kraju, w tym 3 boty od Google.
Dlaczego dłużej? Dostają karę za wolną niedzielę?
Inni za nich pomyślą. Niektórzy już bredzą o dawaniu pieniędzy za bycie.