LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
No nikt poza LaLą takiego promo nie zrobi by z 20 do 5$ przecenić. Chyba że trafisz na jebaju jakąś okazję.

-
- Spec od additional music
Ten szeregowiec od LaLi to jakaś porażka kupiłem niedawno za 12 zł nówka sztuka pierwsze wydanie i styknie 

- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Wyglada na to, ze LaLa wyda Schindler's List. Co bardziej spostrzegawczy odkryli to na plakacie do wznowienia kinowego Listy.

MV na razie nabral wody w usta i oczywiscie zostaje pytanie jak potraktuja to wydanie: tak jak ostatniego Szeregowca Ryana - tylko wznowienie, czy przywala jakas trzy plytowka

MV na razie nabral wody w usta i oczywiscie zostaje pytanie jak potraktuja to wydanie: tak jak ostatniego Szeregowca Ryana - tylko wznowienie, czy przywala jakas trzy plytowka

- MichalP
No i mam odpowiedz na swoje wlasne pytanie. Fragment wyciety z oficjalnej informacji:
"Additional elements of the launch include the new trailer, released today, as well as a forthcoming re-release of the iconic film score by five-time Academy Award®-winning composer John Williams—on the soundtrack from La-La Land Records—which will include never-before-heard material. To further commemorate this historic film, the remastered version of Schindler’s List will be re-released in theatres internationally across select territories in early 2019. The remastered film will also be available in 4K HDR, Dolby Vision and Atmos on home-entertainment platforms subsequent to theatrical release."
Film w kinach ma pojawic sie w Grudniu, wiec albo moze to byc czescia ich Black Friday final release, albo wyjdzie dopiero w Nowym Roku.
"Additional elements of the launch include the new trailer, released today, as well as a forthcoming re-release of the iconic film score by five-time Academy Award®-winning composer John Williams—on the soundtrack from La-La Land Records—which will include never-before-heard material. To further commemorate this historic film, the remastered version of Schindler’s List will be re-released in theatres internationally across select territories in early 2019. The remastered film will also be available in 4K HDR, Dolby Vision and Atmos on home-entertainment platforms subsequent to theatrical release."
Film w kinach ma pojawic sie w Grudniu, wiec albo moze to byc czescia ich Black Friday final release, albo wyjdzie dopiero w Nowym Roku.
- galljaronim
- John Powell
Boję się, że może być tak jak w przypadku Szeregowca. Ewentualnie remaster, bo czy podstawce czegoś brakuje? Na pewno brakowało mi Yerushalaim Shel Zahav z gitarową aranżacją z końcówki filmu. Ale poza tym wydaje mi się, że jest wszystko.
- MichalP
Podobno jest sporo nagranych wersji alternatywnych, ale czy warto tego posluchac a tym bardziej za to zaplacic to juz inna sprawa. Pytanie czy score w filmie rozni sie mocno od wersji albumowej?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Expanded remastered 2cd edition.
Grudzień czyli pewno na black friday.
Grudzień czyli pewno na black friday.

Sesja ma 4 płyty więc to 2cd szału nie robi, tym bardziej jeśli znów wrzucą cały regular na koniec cd2.
NO CD = NO SALE
- galljaronim
- John Powell
Tylko że te 4 CD to i tak w kółko wałkowanie tego samego. Może z lekko zmienioną aranżacją (niektóre utwory powtarzane po 5 razy różniące się jakimiś niezauważalnymi elementami), ale tam nie ma nic nowego, czego nie byłoby na podstawce. Ja obstawiam, że będzie wersja wersja filmowa + album. Pewnie łyknę, bo to jeden z moich ulubionych Williamsów.Adam pisze:Sesja ma 4 płyty więc to 2cd szału nie robi, tym bardziej jeśli znów wrzucą cały regular na koniec cd2.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
"Lista Schindlera" od MCA to album absolutnie perfekcyjny.
Rozplanowanie utworów, "płynność" narracji muzycznej, dodatkowo rozbudowane fragmenty których w filmie nie ma - jestem pewien że nie da się tego zrobić lepiej.
Chyba że La La będzie kombinować i wplatać w score utwory źródłowe etc.
Myślę że warto odświeżyć film ale z tego co pamiętam to wszystko co Williamsa w filmie, jest też na płycie.
A to że sesja ma materiału aż na 4cd to normalne w przypadku praktycznie każdego scoru, wszak każdy utwór jest nagrywany po kilka razy.
Rozplanowanie utworów, "płynność" narracji muzycznej, dodatkowo rozbudowane fragmenty których w filmie nie ma - jestem pewien że nie da się tego zrobić lepiej.
Chyba że La La będzie kombinować i wplatać w score utwory źródłowe etc.
Myślę że warto odświeżyć film ale z tego co pamiętam to wszystko co Williamsa w filmie, jest też na płycie.
A to że sesja ma materiału aż na 4cd to normalne w przypadku praktycznie każdego scoru, wszak każdy utwór jest nagrywany po kilka razy.
to można powiedzieć o absolutnie każdym regularu Williamsa i o 80% regularów Hornera. ALE expandy rządzą się swoimi prawami i muszą być wydawane, a akurat Lista ma sporo muzyki spoza cd, i nie jest takim kuriozalnym pomysłem jak rozszerzanie Szeregowca.Michał Turkowski pisze: ↑czw sie 30, 2018 21:30 pm"Lista Schindlera" od MCA to album absolutnie perfekcyjny.
NO CD = NO SALE
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
muza na CD to były koncertowe wersje po częsci. na pewno LaLa da film version, dadzą też źródłową, a pewnie regular upchnie i tak na końcu drugiej płyty.
NO CD = NO SALE