Zmierzch, ale tylko pierwszy, i to po angielsku, kolejnych części już nie dałem rady

Patrz, a w podstawówce za moich czasów był popularny taki tekst "lecz się na nogi, bo na głowę już za późno", ciekawe czy Jarkowi też tak mówili.Kaczyński jest chory na nogi
Były proboszcz z Garbna ksiądz Jarosław M. nie pójdzie do więzienia za molestowanie dzieci. Sąd Rejonowy w Olsztynie skazał go na dwa lata w zawieszeniu na pięć lat i 10 tys. zł grzywny - podała "Gazeta Olsztyńska".
A ja gupi myślałem, że to że karą za pedofilię w Polszy jest przeniesienie do innej parafii, to taki żart tylkoJarosław M. został przeniesiony do innej parafii, jest zawieszony w czynnościach kapłańskich.
Bo to akurat nie jest śmieszne.
A potem się dziwią, że ludzie się odwracają od kościoła.A ja gupi myślałem, że to że karą za pedofilię w Polszy jest przeniesienie do innej parafii, to taki żart tylko![]()
Jak to nie? Najpierw pitolenie o potędze i wstawaniu z kolan, a potem to. Tak żenujące, że aż śmieszne.Bucholc Krok pisze: Bo to akurat nie jest śmieszne.
Prawnicy mają żony (+ kochanki), w każdym razie kobiety. Nikt im nie każe żyć w celibacie, żeby im odpieprzało potem.Bucholc Krok pisze: A potem się dziwią, że ludzie się odwracają od kościoła.Swoją drogą ciekawe, że jakoś nie słyszymy o pedofilach w kaście prawniczej. Taka czysta?
No tak, jedni się śmieją, gdy dostaną po mordzie, a drudzy nie.
I co z tego? Pedofil nie może spłodzić dziecka?Prawnicy mają żony (+ kochanki), w każdym razie kobiety.
Gdybym ja był pedofilem bez kasy i/lub władzy to bym wybrał taki zawód, który by mi sprawę ułatwił. Ktoś tych kandydatów prześwietla?Nikt im nie każe żyć w celibacie, żeby im odpieprzało potem.
Hehe, a to trzeba pracować z dziecmi? Nie bądźmy naiwni. Mają pieniądze oraz mniejsze lub większe wpływy. Wystarczy.Poza tym prawnicy nie mają praktycznie kontaktów z dziećmi.
No to rząd dostał w tej sprawie po mordzie i się cieszy, a przynajmniej robi dobrą minę.Bucholc Krok pisze: No tak, jedni się śmieją, gdy dostaną po mordzie, a drudzy nie.
Ale to nie chodzi o płodzenie dzieci, bo można mieć 1000 kochanek i żadnego dziecka.Bucholc Krok pisze:I co z tego? Pedofil nie może spłodzić dziecka?
No zatem wybierają - bycie księdzem.Bucholc Krok pisze: Gdybym ja był pedofilem bez kasy i/lub władzy to bym wybrał taki zawód, który by mi sprawę ułatwił. Ktoś tych kandydatów prześwietla?
Codzienny kontakt z masą potencjalnych ofiar ułatwia znalezienie jakiejś, nieprawdaż?Bucholc Krok pisze: Hehe, a to trzeba pracować z dziecmi? Nie bądźmy naiwni. Mają pieniądze oraz mniejsze lub większe wpływy. Wystarczy.