Witam. Jestem wielkim fanem "Piratów z Karaibów". Nie tylko filmu, ale też (wręcz głównie) muzyki. Po obejrzeniu "dwójki" szczególnie spodobał mi się utwór, który pojawia się pod koniec filmu, w momencie kiedy Kraken demoluje Czarną Perłę. Jeszcze konkretniej, kiedy Jack Sparrow wraca na statek, Elizabeth chce podnieść strzelbę, lecz Jack staje na niej (strzelbie, nie Elizabeth

) by ją podnieść. Od tego momentu zaczyna się kawałek który urzekł mnie i chodzi za mną nieprzerwanie. Przesłuchałem cały oficjalny soundtrack od góry do dołu i od dołu do góry i tu wielkie rozczarowanie - upragnionego utworu NIE MA! Myślałem czy by po prostu nie wyciąć go prosto z filmu, ale odgłosy walki (i wszelkich innych rzeczy poza muzyką) niezwykle go psują, a wycinanie niechcianych dźwięków nie pozostawiłoby praktycznie nic (na pewno nie z moimi zdolnościami i słuchem

). Zwracam się więc z prośbą do użytkowników tego forum i miłośników OST "Piratów" - gdybym poznał tytuł tego utworu o który mi chodzi byłbym naprawdę dozgonnie wdzięczny.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam, Xavrazz.