powiedział w wywiadzie nt nadchodzącego koncertu w UK, po raz pierwszy konkretne zdanie że z końcem tego roku przechodzi na emeryturę:
“I have very fond memories of my tours to the UK. From my very first concert at the Barbican Centre to my shows at the beautiful Royal Albert Hall and recently the spectacular nights at The O2 arena and the Blenheim Palace grounds. The English audience has always given me a very warm welcome and I felt strongly that I should play one last big concert in London before I retire at the end of this year.”
Ennio już zaplanował koncert na 21 stycznia 2019 r., w Niemczech.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Czyżby był krótszy - 5-dniowy? W tym roku było 8 dni, 2017 i 2016 - 7 dni, 2015, 2014, 2013 - 5 dni. Może w końcu pójdą w jakość, a nie w ilość A może po prostu nie mają tyle kasy
tak isam, przecież chocby w tym roku terminy były naciągane bo pierwszy dzień były kato czyli to samo co dzien później, a teraz dwa dni po niedzieli też naciągane.
Siłą rzeczy czegoś będzie mniej, np. mogą zrezygnować z Kato, tak jak w zeszłym roku, bo w przyszłym roku nagroda Kilara będzie wręczana w Krk. No i być może już złożyli wystarczający hołd lenny Pendereckiemu i nie będą już musieli niczego grać w Lusławicach. Natomiast konkretne koncerty będą się odbywały od środy do niedzieli, czyli w sumie tak jak teraz. No zobaczymy czym nas zaskoczą za rok
Gibający się w rytm muzy Arni w smokingu na scenie z gitarą i piórkiem w ustach, oraz chyba najdłuższe owacje po koncercie symultanicznym na FMF ever How cool is that <3
#4508Postautor: hp_gof » czw cze 07, 2018 08:35 am
Gwiazdą trzeciej łódzkiej, a ósmej w ogóle edycji Festiwalu Transatlantyk, będzie jedna z najbardziej uznanych współczesnych autorek piosenek - Diane Warren.
[...]
Muzyka zamiast filmu
Jan A.P. Kaczmarek i jego zespół doskonale zdają sobie z tego sprawę. Dlatego dołożyli starań, żeby i w tym roku mieć mocne nazwisko. Zamiast świata filmu skupili się na bliższej Kaczmarkowi muzyce. Po Edwardzie Nortonie Łódź odwiedzi Diane Warren, jedna z najbardziej uznanych współczesnych autorek piosenek, której utwory zostały wykorzystane w ponad setce filmów.
aha bo ja zrozumiałem że ona zamiast kompozytorów :> dobrze się składa bo ja mam szansę się zjawić jeśli będzie fajne nazwisko i pojawi się po 14.07, bo mam urlop wtedy, także EjPi trzymam kciuki za jakiegoś Alana, Debneya, Majkela, Elfmana lub Newmana