VINYL RULES!!!!
Re: VINYL RULES!!!!
Niezły efekt wizualny podczas odsłuchu "Star Wars"
https://mobile.twitter.com/WinylowaCafe ... 36/video/1
https://mobile.twitter.com/WinylowaCafe ... 36/video/1
Takiego to bym i kupił żeby stało nieruszane i było podziwiane

Star Trek Discovery (Original Series Soundtrack) – ‘Intergalactic Starburst’ Vinyl
* Limited Edition Vinyl Pressing
* Pressed on 140 gram Intergalactic Starburst Vinyl
* Printed Inner Sleeves
* Compiles Selections From Chapter 1 & 2
Releases summer 2018

Star Trek Discovery (Original Series Soundtrack) – ‘Intergalactic Starburst’ Vinyl
* Limited Edition Vinyl Pressing
* Pressed on 140 gram Intergalactic Starburst Vinyl
* Printed Inner Sleeves
* Compiles Selections From Chapter 1 & 2
Releases summer 2018
#FUCKVINYL
Teraz nie, ale zakładam że po tygodniu gapienia się na to coś kurzące się na półce bym zaczął 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Na vinylu jest muzyka Batesa do "Guardians of the Galaxy volume 2", choć chyba jest błąd, bo nie ma drugiej strony drugiej płyty:
https://www.importcds.com/guardians-of- ... 0087364045
Mam do kupienia używany adapter za 400 zł, więc jeśli cała muza jest na tym wydaniu + "Black Panther", to bierę
https://www.importcds.com/guardians-of- ... 0087364045
Mam do kupienia używany adapter za 400 zł, więc jeśli cała muza jest na tym wydaniu + "Black Panther", to bierę

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Ile razy trzeba Tobie pisać, że z takim patefonem zniszczysz sobie tylko płyty....
Im lepszy gramofon, tym lepsza (przeważnie) wkładka która jest zamontowana jako podstawowa. Jeśli ktoś nie chce inwestować w coś powyżej 2 tys zł wtedy bawi się w wymianę wkładek. Przy czym ich cena też znacząco rośnie z jakością.

Im lepszy gramofon, tym lepsza (przeważnie) wkładka która jest zamontowana jako podstawowa. Jeśli ktoś nie chce inwestować w coś powyżej 2 tys zł wtedy bawi się w wymianę wkładek. Przy czym ich cena też znacząco rośnie z jakością.
- lis23
Wiesz, to jest używany adapter i używane płyty, a wkładkę ponoć wymienia się co ok. dwa lata a ich cena oscyluje w granicy od ok. 70 zł do kilku tysięcy. Ja na razie chcę słuchać płyt używanych i taki sprzęt na początek mi wystarczy, zwłaszcza, że to nie jest jakiś marketowy egzemplarz w niskiej cenie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

wcale
Lisu, lubisz szastać kasą, ale daj se spokój z czymś takim, mądrzy ludzie Ci mówią.. co innego kupować 30 letnie przechodzone winyle po 5 zł na bazarze na giełdzie płytowej - i wtedy sobie ich słuchaj na takim sprzęcie..

#FUCKVINYL
- lis23
To nie są płyty za pięć zł, bo ceny oscylują od 20 zł do 100 zł za sztukę, a sprzęt jest odnowiony, ma wymienione części, itp. więc myślę, że na start coś takiego wystarczy, zwłaszcza, że to nie ja płacę, a jak mi się spodoba to już sam sobie kupię coś lepszego.
Ewentualnie, jaki sprzęt za 2 000 zł byście polecili?
Ewentualnie, jaki sprzęt za 2 000 zł byście polecili?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

to już nie do mnie pytanie, bo nawet jak wygram w totka to winyle mnie nie zachęcą do inwestowania w nie, może dosłownie kilka staroci bym kupił ale tylko dla autografu i ładnej okładki i postawił na półce bez kupowania sprzętu.. ale wiem tyle że za 3 stówki to jest gówno nie gramofon, bo do takiego to sobie możesz wkładać co najwyżej przechodzone winyle po 5 zł kupione na giełdzie 

#FUCKVINYL
- lis23
Oki ale to nie jest marketowy gramofon za 400 zł, tylko odrestaurowany, stary sprzęt, czyli teoretycznie powinien być lepszy, niż taki marketowy szajs. Poza tym, to nie moja kasa i nie moje zmartwienie, matka chce, to jej kupię i sobie zobaczy, co i jak
A jak będzie ok to sam sobie coś kupię 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Kupiłem coś takiego: TELEFUNKEN DIRECT DRIVE TURNTABLE RS 200
Dane techniczne:
• Dwie prędkości: 33 / 45
• Pitch
• Start/Stop
• Repeat
• Lift
• Dopuszczalna grubość płyty: 30 / 17
• Anti skating
• Okablowanie razem z gramofonem
• Napęd bezpośredni Direct Drive
• Wkładka Audio Technica AT - 95
• Typ automatyczny
• 220V ~ 50Hz
Wymiary:
SZER - 43,5cm / WYS - 14cm / GŁ - 35cm
WAGA : 6 kg
Oraz trochę płyt
Dane techniczne:
• Dwie prędkości: 33 / 45
• Pitch
• Start/Stop
• Repeat
• Lift
• Dopuszczalna grubość płyty: 30 / 17
• Anti skating
• Okablowanie razem z gramofonem
• Napęd bezpośredni Direct Drive
• Wkładka Audio Technica AT - 95
• Typ automatyczny
• 220V ~ 50Hz
Wymiary:
SZER - 43,5cm / WYS - 14cm / GŁ - 35cm
WAGA : 6 kg
Oraz trochę płyt

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No to lisu kupuj

- lis23
Chyba mieliście racje, co do używanych płyt.
Przede wszystkim, w moim przypadku, trzeba tego słuchać bardzo głośno; CD słucham na -18, a vinyli na -4 ... Poza tym, coś jest nie tak, bo często dźwięk jest zniekształcony, rozciągnięty, przeciągnięty, jakby ktoś bawił się płytą, a i głos bywa nienaturalnie zniekształcony - i teraz, czy to wina samego sprzętu, czy starych, brudnych płyt?
Przede wszystkim, w moim przypadku, trzeba tego słuchać bardzo głośno; CD słucham na -18, a vinyli na -4 ... Poza tym, coś jest nie tak, bo często dźwięk jest zniekształcony, rozciągnięty, przeciągnięty, jakby ktoś bawił się płytą, a i głos bywa nienaturalnie zniekształcony - i teraz, czy to wina samego sprzętu, czy starych, brudnych płyt?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Każdą nowo zakupioną płytę powinno się umyć (specjalną miksturą), także nową! Poza tym już było pisane, że wszystko wpływa na dźwięk - jakość nagrania, tłoczenia, stan płyty, przebieg, igła itd...
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy