John Powell - Solo: A Star Wars Story (2018)
- Wojteł
- John Williams
Re: John Powell - Solo: A Star Wars Story (2018)
>Na JWfan piszą na forum, że Williams polecał Powella
OMG BEKA XDDDD A PAPIEŻ GO CZASEM NIE POLECAŁ? XDDDDD
>Na tym samym forum piszą, że Williams miał ghosta w E.T. i RotJ
OMG XDDD JOHN NORMALNIE JAK HANSU 100% CONFIRMED INFO
¯\_(ツ)_/¯
OMG BEKA XDDDD A PAPIEŻ GO CZASEM NIE POLECAŁ? XDDDDD
>Na tym samym forum piszą, że Williams miał ghosta w E.T. i RotJ
OMG XDDD JOHN NORMALNIE JAK HANSU 100% CONFIRMED INFO
¯\_(ツ)_/¯
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
No, Mistrz John jest święty, tylko ciekawe czemu Newman nie ma kredytu w Jedi 

#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
W Jedi chodzi o orkiestrację, a nie kompozycję...
https://www.npr.org/2015/10/17/44941742 ... e-of-spies
And just as Alfred Newman gave John Williams some of his first big breaks, Williams, in turn, gave Thomas Newman one of his first plum assignments as a Hollywood musician.
"He threw me a bone. I mean, he would not put it that way. But he let me orchestrate a cue from Return of the Jedi, when Darth Vader dies," Newman says, then laughs: "It was an amazing thing to do."
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Płyta będzie w pl?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Pytasz czy będzie miała polską wersję czy będzie w Polsce? Raczej będzie miała polską wersję (niestety) i na pewno będzie w Polsce.
Rogue One nie miał polskiej wersji, więc może dalej spin offy sobie odpuszczą w kwestii repolonizacji 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Pytałem, czy będzie płyta w Polsce 
Chyba tylko w głównej Sadze jadą z polskimi okładkami?

Chyba tylko w głównej Sadze jadą z polskimi okładkami?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Remember Star Wars?
youtu.be/k0l5hD3ua_w
Ja wiem, że już przy The Force Awakens fanservisowali tymi szachami, ale czy ja się mylę, czy też Chewie wykonuje tutaj dokładnie ten sam ruch co w A New Hope?
youtu.be/cZE_gN4hB44
A co do Johna Williamsa i wyborze Johna Powella, to tylko przypomnę wywiad z Big Johnem w Varierty, w którym mówił:

youtu.be/k0l5hD3ua_w
Ja wiem, że już przy The Force Awakens fanservisowali tymi szachami, ale czy ja się mylę, czy też Chewie wykonuje tutaj dokładnie ten sam ruch co w A New Hope?

youtu.be/cZE_gN4hB44
A co do Johna Williamsa i wyborze Johna Powella, to tylko przypomnę wywiad z Big Johnem w Varierty, w którym mówił:
“The present plan is that I’m writing a theme for Han Solo, and John Powell is going to write the score, which he’ll do brilliantly,”
What I will do is offer this to John, and to [director] Ron Howard, and if all parties are happy with it, then I will be happy. … John [Powell] will complete the score. He will write all the rest of the themes and all of the other material, which I’m going to be very anxious to hear.”
A więc jakby co już wtedy Williams wyrażał się bardzo dobrze o Powellu. I OK przyznaję się jeden z tych trzech cytatów zmyśliłem, ale nie napiszę który, sami zgadnijcieJohn [Powell} is a terrific composer and I'm sure he will make a great score. Far better what Alexandre [Desplat] did for Rogue One which sucked major ass.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
[gównoburza] TrzeciWawrzyniec pisze: ↑czw maja 10, 2018 13:05 pmI OK przyznaję się jeden z tych trzech cytatów zmyśliłem, ale nie napiszę który, sami zgadnijcie![]()

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie ten przykład, Adam. Ghostwriting w Powrocie Jedi Newman dementował, jak widać, co najmniej dwa razy (a znałem dotychczas inaczej sformułowane dementi).
Po Hollywood chodzą informacje kto co komu pisał. Williams może nie jest aż tak bardzo święty, ale "ghostwriting" u niego nie przekracza "a bo Angela Morley zaproponowała partię puzonów w E.T." czy czegoś takiego. Czy coś wyszło przy okazji score'ów, przy których się autentycznie musiał spieszyć (w The Post score było mało, poza tym co najwyżej Minority Report i Monachium), nie wiem, ale też nie widziałem, by ktoś rzucał jakiekolwiek plotki.
a kto mówił w wywiadzie video że "ja elektroniki nie robię i mam od tego ludzi"? 

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Tak jak Ci wczoraj pisałem, przez 40 lat na sokole nie padł żaden inny ruch, prawdopodobnie to jest jedyne posunięcie, jakie można wykonać w tej grze xDWawrzyniec pisze: ↑czw maja 10, 2018 13:05 pmRemember Star Wars?
youtu.be/k0l5hD3ua_w
Ja wiem, że już przy The Force Awakens fanservisowali tymi szachami, ale czy ja się mylę, czy też Chewie wykonuje tutaj dokładnie ten sam ruch co w A New Hope?![]()
youtu.be/cZE_gN4hB44
STOP POLONIZACJI STAR WARSÓW!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara