Tyler Bates - Deadpool 2 (2018)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Tyler Bates - Deadpool 2 (2018)
Lepiej, że potrwa 37 minut i zgniecie jajuszka przy okazji, niż zanudzi na śmierć, jak w przypadku tej popierdółki od JXL z jedynki.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Są jednak lepsze jak chociażby w pierwszych "Transformersach" temat Desepticonów:Radek pisze:Najlepszy tekst w utworze chóralnym ever![]()
Łukasz Wudarski pisze: ↑pt sie 29, 2008 11:06 amNo to ja Wam wkleję tekst po którym wasz świat już nigdy nie będzie taki sam
Tuba, mirum, Tuba, spargens
Tremor, David, mirum, ante
Potem głośniej leci
Totum totum totum totum David
Totum spargens totum david
Totum quarens, sedisti totum
Transformers Stevie Jablonsky
sensowność tych słów budzi poważne zastrzeżenia gdyż w tłumaczeniu brzmi to mniej więcej tak:
Głos, dziwny, głos wspaniały
Bojaźń, David, dziwny, przed
Cały, cały, cały, cały David
Cały wspaniały, cały David
Cały szukając, nadzieja, cały
Przełożyłem to tak na chybcika, mogłem się pomylić (nie mam słownika łacińskiego przy sobie) ale to chyba nie ma znaczenia.
PS Kim u diabła jest David?

Jakby co więcej w tym temacie, który założyłem prawie 10 (

Cóż to za czasy nastały, że człowiek cieszy się na score Tylera Batesa, z obawy, że mógłby on być stworzony przez Junkie XL.Ghostek pisze: Lepiej, że potrwa 37 minut i zgniecie jajuszka przy okazji, niż zanudzi na śmierć, jak w przypadku tej popierdółki od JXL z jedynki.

A sam utwór króciutki, ale fajny i co najważniejsze jest orkiestra, a więc może jednak nie "John Wick" i "Atomic Blonde", oby.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Radek
- Spec od additional music
Wawrzyniec pisze: Jakby co więcej w tym temacie, który założyłem prawie 10 (![]()
) lat temu na tym forum o tekstach chórów w muzyce filmowej: viewtopic.php?f=1&t=606
O dzięki, świetny temat, z którego można się dużo dowiedzieć, i który można by odświeżyć. Przez te 8 lat(od ostatniego posta) na pewno kilka ciekawych utworów powstało.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:

Adam pisze: ↑czw maja 03, 2018 08:19 am1. Ashes – Celine Dion
2. Welcome to the Party – Diplo feat. French Montana, Lil Pump and Zhavia Ward
3. Nobody Speak – DJ Shadow feat. Run The Jewels
4. In Your Eyes – Peter Gabriel
5. Take On Me (MTV Unplugged – Summer Solstice) – a-ha
6. If I Could Turn Back Time – Cher
7. 9 to 5 – Dolly Parton
8. All Out of Love – Air Supply
9. We Belong – Pat Benatar
10. Tomorrow – Alicia Morton
11. Mutant Convoy – Tyler Bates
12. Bangarang – Skrillex feat. Sirah
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
musiała po 20 latach wreszcie dostać ofertę nie do odrzucenia 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ale z twarzą co się stało? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale ja od razu poznałem, że to Celine Dion.
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Albo za duzo botoxu albo makijazu - albo jedno i drugie. Czy to tylko na potrzeby tego teledysku czy to juz jest jej nowy imageale z twarzą co się stało?

A piosenka wymiata. Nie wiem nawet czy nie lepsza od tej Titanikowej

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No już nie przesadzajmy My Heart Will Go On jednak wyżej 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
marketing tych filmów to jest mistrzostwo świata i to pewnie najdroższe w historii.
#FUCKVINYL
Zwariowałem, szok porównywalny do wczorajszego angażu Marnynelliego
Score Bejtsa to w dużej mierze chóralno-orkiestrowa potężna muza, coś trochę jak Strażnicy 2, ale jeszcze na funowych sterydach
Do tego świetna elektronika a'la A.Blonde, temat romantyczny na fortepian, dramatyczny na wiolonczele, energetyczna i rytmiczna akcja i perkusja (Mutant Convoy!).. chór potężny jest tak samo epicki jak w udostępnionym wcześniej traku, ale już się w innych - a w niejednym jest (Fighting Dirty!) - słownie nie wydurnia
te 37 minut wchodzą jak masło, układ cd fajnie zaplanowany (nie wiem czy chronologicznie, ale klimatami traki fajnie się przenikają i jest różnorodność), oczywiście jest to może i momentami orchestral-generic, ale jak to brzmi i jaką to ma moc, a dodatkowo mądry czas trwania niweluje obniżkę oceny
Bawią też te oczywiście zamierzone mrugania oczkiem Bejtsa do stylu muzycznych fanfar z kina średniowieczno-przygodowego..
Porównując ten score, to brzmienie, tę moc do jedynki, jest to przepaść, normalnie arcydzieło
Zupełnie inne podejście do muzyki, do stylu, do brzmienia i koncepcji scoru... W życiu bym nie pomyślał, że włodarze zechcą takie coś do takiego filmu i że dadzą na takie coś hajs.. Brawo, dawać temu typowi więcej angaży 

te 37 minut wchodzą jak masło, układ cd fajnie zaplanowany (nie wiem czy chronologicznie, ale klimatami traki fajnie się przenikają i jest różnorodność), oczywiście jest to może i momentami orchestral-generic, ale jak to brzmi i jaką to ma moc, a dodatkowo mądry czas trwania niweluje obniżkę oceny

Porównując ten score, to brzmienie, tę moc do jedynki, jest to przepaść, normalnie arcydzieło

#FUCKVINYL