MUZYKA FILMOWA A WIELKIE IMPREZY!!
- Łukasz Waligórski
- Początkujący orkiestrator
- Kontakt:
To by akurat pasowało... to znaczy ta "Wyprawa do Raju"Marta pisze:widziałam kiedyś reklamę domu pogrzebowego też z 1492 Vangelisa
Jeśli chodzi o muzykę w reklamach to pamiętam że niedawno w reklamie jakiegoś samochodu pojawił się temat z "Czarnych Chmur". Ciekawy sposób na promocję polskiej muzyki filmowej
Łukaszu masz rację, fajnie Ci się skojarzyło Nie pomyślałam o tym
Zgadzam się z tym, że jeżeli muzyka jest ładnie wkoponowana w reklamę i pasuje do niej to ok (jak ta piosenka z Mohikanina), ale np. Orlen zalatywało tandetą, tak bardzo, że mnie skręcało ze złości. Ale cóż...na szczęscie już tej reklamy oglądać nie muszę:)
Zgadzam się z tym, że jeżeli muzyka jest ładnie wkoponowana w reklamę i pasuje do niej to ok (jak ta piosenka z Mohikanina), ale np. Orlen zalatywało tandetą, tak bardzo, że mnie skręcało ze złości. Ale cóż...na szczęscie już tej reklamy oglądać nie muszę:)
All You have to decide is what to do with a time which is given to You...
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Imperial March budzi grozę i dlatego nie bardzo mi pasował do obchodów zwycięstwa, zresztą temat ten wyraźnie przyporządkowany jest postaciom negatywnym... Zaś Indy Jones, no cóż, brzmi jakoś tak nie do końca poważnie, niezbyt militarystycznie. Chociaż, z drugiej strony, jeśli ktoś, słysząc ten temat, nie widzi Forda w kapeluszu i z biczem, może polubic oprawę dźwiękową uroczystości. Nie jestem sztywniakiem ani prawicowym ekstremista, nie uważam byle czego za obrazę majestatu i bohaterstwa naszych przodków, ale najzwyczajniej w świecie nie widzę jakoś Indy'ego między maszerującymi żołnierzami Niby w Ostatniej krucjacie miał okazję sobie pomaszerowac w mundurze... ale chwila, przecież to był Wehrmacht!
Jeszcze niedawno, jak z mistrzostw świata wracali nasi pływacy, na lotnisku puszczano... Star Wars Main Title. Efekt beznadziejny, ale głównie chyba dlatego, że temat ten tak się osłuchał. A co do tandetnych reklam - w reklamie czego to (płyn do WC czy naczyń?) dawano Fortuna Imperatrix Mundi? To było dopiero wkurzające;) Tej Orlenu nie pamiętam akurat...
Jeszcze niedawno, jak z mistrzostw świata wracali nasi pływacy, na lotnisku puszczano... Star Wars Main Title. Efekt beznadziejny, ale głównie chyba dlatego, że temat ten tak się osłuchał. A co do tandetnych reklam - w reklamie czego to (płyn do WC czy naczyń?) dawano Fortuna Imperatrix Mundi? To było dopiero wkurzające;) Tej Orlenu nie pamiętam akurat...
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Łukasz Waligórski
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Łukasz Waligórski
- Kontakt:
No a przecież siatkarski hymn to też kawałek filmowy! "Pieśń o małym rycerzu" to piosenka tytułowa z "Przygód Pana Michała" do któej muzykę napisał Wojciech Kilar!Tomek pisze:Na Lidze Światowej grają Janosika na przykład - nie wiem czy to było podawane Takie swojskie klimaty Widząc niektórych naszych kibiców upozorowanych na husarów zamarzyła mi się muzyka bitewna Dębskiego z Ogniem i mieczem I słyszałem jeszcze słynne Dzieci Sancheza.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Piękny kawałek, ostatnio widziałem jeden odcinek tego serialu i trafiłem akurat na scenę batalistyczną. Cóż, Kilar opracował temat przewodni świetnie, a cała sekwencja akcji dorównuje niektórym Goldsmitha:) Chciałbym usłyszec jeszcze w tym życiu jakiś complete score:PŁukasz Waligórski pisze: No a przecież siatkarski hymn to też kawałek filmowy! "Pieśń o małym rycerzu" to piosenka tytułowa z "Przygód Pana Michała" do któej muzykę napisał Wojciech Kilar!