The Shape of Water - Alexandre Desplat (2017)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: The Shape of Water - Alexandre Desplat (2017)
Desplat był to HPek zadowolony. 
Widzisz, tym sposobem Del Toro usatysfakcjonował nas obu.
PS: Ja po prostu wyraziłem zdziwienie, że tyle aż tego było w hollywoodzkim filmie i to w dobie #metoo i innych absurdów

Widzisz, tym sposobem Del Toro usatysfakcjonował nas obu.

PS: Ja po prostu wyraziłem zdziwienie, że tyle aż tego było w hollywoodzkim filmie i to w dobie #metoo i innych absurdów

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Tyle czego? Raz cycki, dwa razy zasugerowanie masturbacji i dwa razy zasugerowanie seksu. Nic więcej. Temat seksualności został potraktowany bardzo subtelnie, z wyczuciem, no i film pokazuje, że kobiety (również nieme) mają swoje potrzeby i nie wahają się, żeby je realizować 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A czy ja mówię, że nie? Tylko że to wszystko w hollywoodzkim filmie i to takim mającym formę współczesnej baśni (czytaj: adresowanym w teorii do większego grona widzów).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Subtelnie, no prosze cie.

P.S. Nie wspominajac, ze troche mnie juz mecza w kinie i w serialach, szeczegolnie Grze o Tron, te motywy, ze ledwo sie facet z kobieta zna i juz za pierwszym, czy drugim razem od razu sie kobieta rozbiera przed mezczyzna. Jak do tej pory jeszecze nie mialem tego szczescia, ze poznalem jakas dziewczyne i po przywitaniu sie "Hej!" "Hej" zaczynala sie przede mna rozbierac.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amP.S. Nie wspominajac, ze troche mnie juz mecza w kinie i w serialach, szeczegolnie Grze o Tron, te motywy, ze ledwo sie facet z kobieta zna i juz za pierwszym, czy drugim razem od razu sie kobieta rozbiera przed mezczyzna. Jak do tej pory jeszecze nie mialem tego szczescia, ze poznalem jakas dziewczyne i po przywitaniu sie "Hej!" "Hej" zaczynala sie przede mna rozbierac.![]()
![]()

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Californication to bylo dobre przez 1 sezon, 2 byl nawet lepszy, ale potem to juz rownia pochyla. I niby z jednej strony to ja rozumiem, ze tam tez byla idea, Hollywood, kazdy sie z kazdym bzyka, tez dla kariery. Tylko wlasnie tutaj byl troche problem y Hankiem Moodym. Gdyz o ile Harvey Weinstein wyglada jak wyglada, to jednak mial on wladze, wiec nic dziwnego, ze bzykal na lewo i prawo i mial mnostwo chetnych. Z Hankiem jest troche ten Problem, ze on jest bardziej takim typem luzaka, przegranego, a wiec z mysla o karierze raczej mu sie laski do lozka nie pakowaly. To pewnie bardziej za wyglad i charyzme, ale tam rzeczwiscie to bylo tak, ze jak ukazala sie jakas nowa laska w serialu to bylo pewne, ze wyladuje z Hankiem w lozku. I to zawsze bylo tak, ze to laski same mu sie do lozka pakowaly, same sie rozbieraly, a nigdy tak, ze Hank Moody niczym Harrison Ford aka Milosny Predator zmuszal kobiety do kochania go.
Pod tym wzgledem w The Shape of Water w sumie mi trudno wywnioskowac, czy na poczatku rybostwor, kochal bohaterke, ale jak ta dobrowolnie wpakowala mu sie do lozk... znaczy wanny, to juz jakos pozniej samo poszlo.
Pod tym wzgledem w The Shape of Water w sumie mi trudno wywnioskowac, czy na poczatku rybostwor, kochal bohaterke, ale jak ta dobrowolnie wpakowala mu sie do lozk... znaczy wanny, to juz jakos pozniej samo poszlo.

Nie spodziewałem się, że Wawrzek zrobi z Elisy dziwkę...
Nie, jej relacja nie jest oparta wyłącznie na seksie, bo wspólnie słuchają muzyki, tańczą, jedzą, a po drugie, film operuje przeskokami montażowymi w czasie, więc ich relacja może być na ekranie po prostu skondensowana. Tym bardziej, że scen dialogowych za dużo nie mają
Czytam właśnie powieść rozszerzającą wydarzenia z filmu i tam wszystkie motywacje i uczucia bohaterów są ładnie opisane.

Ostatnio zmieniony pt mar 09, 2018 15:08 pm przez hp_gof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojteł
- John Williams
Wawrzek jest po prostu białym męskim suprematystą, który nienawidzi kobiet, właśnie dlatego tak nie lubił Ostatniego Jedi, jak przystało na Alt-Rightowca. Wstyd i hańba. Widzę, że to forum nie dojrzało jeszcze do bycia częścią Europy 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No i przynajmniej jest życiowo a nie jakieś brednie o miłości po grób.Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amcaly ten watek milosny, caly ten zwiazek oparty jest wylacznie na seksie.

Nie tylko ten potraktowano po macoszemu, ale fakt faktem, ten był kluczowy, a wypadł słabo, nawet gdyby wziąć pod uwagę, że lasce chodziło tylko o seks. O ile że chciała stworowi pomóc po tym jak widziała go 3 razy, to w porządku, ale żeby od razu jakieś miłostki... Przypomnę, że był taki film z muzyką śp Basila i piosenką śp. Michaela co to jeden outsider postanowił uwolnić pewne morskie stworzenie, po tym jak się z nim zakolegował. I obyło się bez miłości i seksu.Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amI wlasnie to jest najwiekszym Problem The Shape of Water, to ze tak jak ten film pieknie wyglada, tak ten watek milosny jest mocno po macoszemu, czy tez nieprzekonywujaco pokazany.

A to akurat prawda, bo Piękna i Bestia to taka bajka skrojona pod średniowieczne dziewoje, które w wieku 12 lat wydawało się za mąż za miejscowego młynarza, takie brzydkie chłopisko z brakiem w uzębieniu, no ale co by dziewczęciu nie było przykro mocno, że resztę życia z takim obleśnym dziadem spędzi, to się opowiadało baśnie, jak to ktoś na pozór brzydki i gburowaty okazywał się całkiem fajny by koniec końców zmienić się w księcia.Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amDlatego porownywanie z Piekna i Bestia nie ma najnmniejszego sensu.

Bo to trzeba najpierw zapłacić, Wawrzyniec.Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amP.S. Nie wspominajac, ze troche mnie juz mecza w kinie i w serialach, szeczegolnie Grze o Tron, te motywy, ze ledwo sie facet z kobieta zna i juz za pierwszym, czy drugim razem od razu sie kobieta rozbiera przed mezczyzna. Jak do tej pory jeszecze nie mialem tego szczescia, ze poznalem jakas dziewczyne i po przywitaniu sie "Hej!" "Hej" zaczynala sie przede mna rozbierac.![]()
![]()

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To mi sie kojarzy z Gwiezdnymi wojnami Disney'a i ich obroncami. Oni tez argumentuja, ze w ksiazkach i komiksach, sa wytlumaczone wszystkie dziury logiczne filmow.hp_gof pisze:Czytam właśnie powieść rozszerzającą wydarzenia z filmu i tam wszystkie motywacje i uczucia bohaterów są ładnie opisane.

Plus ja nie robie z nikogo prostytutki, a bardziej Ty, skoro uwazasz, ze kazda kobieta, ktora ma ochote na seks od razu jest prostytutka. Oj, to bardzo szowinistyczne myslenie, podchodzace pod patriarchat

Ha ha ha, tyle to i ja wiem.Koper pisze:Bo to trzeba najpierw zapłacić, Wawrzyniec.Wawrzyniec pisze: ↑pt mar 09, 2018 11:24 amP.S. Nie wspominajac, ze troche mnie juz mecza w kinie i w serialach, szeczegolnie Grze o Tron, te motywy, ze ledwo sie facet z kobieta zna i juz za pierwszym, czy drugim razem od razu sie kobieta rozbiera przed mezczyzna. Jak do tej pory jeszecze nie mialem tego szczescia, ze poznalem jakas dziewczyne i po przywitaniu sie "Hej!" "Hej" zaczynala sie przede mna rozbierac.![]()
![]()
![]()

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja też nie o tych co pracują, najwyżej o tych, co dorabiają tak, gdy kieszonkowe za małe... 
A ta powieść o której mowa to jakieś fan fiction, czy żeby więcej zarobić na filmie, ktoś wymyślił żeby dopisać na silę książkę?

A ta powieść o której mowa to jakieś fan fiction, czy żeby więcej zarobić na filmie, ktoś wymyślił żeby dopisać na silę książkę?