Jaka to melodia? ODCINEK 4: Black Tuesday

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniasz konkurs?

Rewelacja! Zawsze marzyłem, żeby wziąć udział w czymś takim!
1
6%
Kicha i żenada! Nawet konkurs prowadzony przez Kazimierę Szczukę jest lepszy.
0
Brak głosów
Regulamin jest do bani. Kto go pisał?
0
Brak głosów
Zagadki są zbyt trudne.
2
12%
Ja bym tylko dawał zagadki chłopaków z RC/MV.
4
24%
Więcej zagadek z Golden Age'u!
2
12%
Konkurs może i ujdzie, ale poziom zawodników.. szkoda słów..
0
Brak głosów
"Starajmy się zachować porządek na forum"
8
47%

Liczba głosów: 17

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1576 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:32 am

Nie ma takiego, który słyszał wszystko i to nie jest problem zadającego. A co do przyjemności to mamy o niej trochę inne pojęcie. Mnie bardziej satysfakcjonuje odgadnięcie trudniejszej zagadki.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1577 Post autor: Adam » pt kwie 23, 2010 10:35 am

oki to inny przykład - dam tutaj do zagadki muze np. Lorenca czy Dębskiego, której nikt w zyciu nie słyszał bo istnieje ona tylko na kompie kompozytora i na moim, i co? będę miał satysfakcję że nikt tego nie zgadnie? mi o coś takiego chodzi :) uważam skromnie, że dajesz najtrudniejsze zagadki, i jak widać nikt po kilku dniach po raz kolejny nie może odgadnąć.. :) ale oczywiście to nie zarzut - tylko skromna opinia, oczywiscie to sprawa zadającego co daje.. tak tylko chciałem napisać swoją opinie :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1578 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:39 am

Adam Krysiński pisze:oki to inny przykład - dam tutaj do zagadki muze np. Lorenca czy Dębskiego, której nikt w zyciu nie słyszał bo istnieje ona tylko na kompie kompozytora i na moim, i co?
I się ośmieszysz nieznajomością regulaminu.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1579 Post autor: Adam » pt kwie 23, 2010 10:40 am

heh znów "ośmieszysz" .. to był przykład tylko!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1580 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:41 am

No to Ci odpowiadam, że takich zagadek nie można dawać.. Właśnie z tego powodu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1581 Post autor: Adam » pt kwie 23, 2010 10:42 am

wiem :) chciałem tylko zademonstrować mechanizm na przykładzie..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1582 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:44 am

Ale co to za przykład? Płyta ma być oficjalnie wydana właśnie dlatego, żeby był do niej dostęp dla każdego. Choćby w mp3.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1583 Post autor: Adam » pt kwie 23, 2010 10:46 am

WIEM :) przestań się czepiać bo to był tylko przykład za zwrócenie uwagi na skalę tematu.. :)

I gwarantuję Ci że mogę Ci dać zagadkę z oficjalnie wydanej płyty którą kupiło tylko 5 osób na krzyż więc wyjdzie na to samo jaky nie istniała :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#1584 Post autor: Althazan » pt kwie 23, 2010 10:50 am

A ja z innej beczki (i nie odnoszę tego do aktualnej zagadki, piszę ogólnie): z tego co pamiętam (oczywiście to nie wymóg regulaminowy), fragmenty do odgadnięcia miały być fajne, takie cool, rozszerzające horyzonty. Co prawda to kwestia gustu, ale powiedzcie po ilu z podanych zagadek pomyśleliście: "O Dżizas, jakie to super, ciekawe, czy reszta jest podobna - jak tak, to jak mogłem tego nie znać??!! Chcę to mieć!!!" :?:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1585 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:50 am

Adam Krysiński pisze:WIEM :) przestań się czepiać bo to był tylko przykład za zwrócenie uwagi na skalę tematu.. :)
Nie widzę żadnego problemu.
I gwarantuję Ci że mogę Ci dać zagadkę z oficjalnie wydanej płyty którą kupiło tylko 5 osób na krzyż więc wyjdzie na to samo jaky nie istniała :P
Jeśli wyszła oficjalnie to problem mają odgadujący. I nikomu nic do tego. Poza tym są 3 etapy podpowiedzi. Ile było takich zagadek, które zostały rozwiązane dopiero po podpowiedziach? Zdecydowana większość. Przecież nie chodzi o to, żeby odgadnąć 10 sekund po zadaniu...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1586 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:52 am

Althazan pisze:Co prawda to kwestia gustu, ale powiedzcie po ilu z podanych zagadek pomyśleliście: "O Dżizas, jakie to super, ciekawe, czy reszta jest podobna - jak tak, to jak mogłem tego nie znać??!! Chcę to mieć!!!" :?:
Może z 10 mnie zainteresowało (bez "dżizasów"). Ale jeszcze żadnej płyty nie "zorganizowałem".

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#1587 Post autor: Althazan » pt kwie 23, 2010 10:54 am

Bucholc Krok pisze:Może z 10 mnie zainteresowało (bez "dżizasów"). Ale jeszcze żadnej płyty nie "zorganizowałem".
Sporo. Mnie może ze dwie... :oops:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1588 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 10:57 am

Które? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#1589 Post autor: Althazan » pt kwie 23, 2010 10:59 am

Bucholc Krok pisze:Które? :)
Bez trwałych efektów pamięciowych... Tym gorzej... :cry:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1590 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 23, 2010 11:04 am

Ja też bym nie wymienił, ale chyba mam gdzieś zapisane. :)

ODPOWIEDZ