https://itunes.apple.com/us/album/true- ... 1310599297
DAWAĆ CD, PSIE SYNY

Ze wszystkich możliwych zrzynek Hansa w karierze za najbardziej "ordynarną" uznajesz akurat tę, która ma największy sens i da się ją bardzo dokładnie uzasadnić?Tomek pisze: ↑sob sty 13, 2018 09:23 amTaaa...od razu genialnaAle to typowe dla dzisiejszego świata - coś musi być albo genialne albo beznadziejne...
Nie dziwię się, że Zimmer nie był chętny tego wydać przez te wszystkie lata. Poza zżynką z Orffa, powtarzaną chyba z siedem razy i w większości utworów - dodajmy do tego jeszcze cztery alternatywne wersje tegoż w sekcji utworów bonusowych - to głównie underscore. Z wyjątkiem fajnego "Shootout" (do tej pory tylko bodajże na bootlegach dostępny), w którym wchodzi bardzo fajny, zimmerowski, sentymentalny temat emocjonalny z jego najlepszych chwil tamtego okresu (coś w stylu K2/Backdraft) + jakaś tam namiastka muzyki akcji. Utwór "Stars at Dawn" chyba nie został wykorzystany w filmie, bo nie kojarzę, żeby w filmie był taki ostry rockowy kawałek (a jest to chyba ze sceny gdy Alabama i Clarence wjeżdżają do LA).
Ale ogólnie fajnie, że lepiej późno niż wcale (24 lata) wreszcie oficjalnie to wydano. Co do braku CD - czy to nie jest trochę tak jak to było kilka lat temu z BD/DVD, kiedy sztucznie forsowano jeden nośnik względem drugiego?
W innym temacie.Tomek pisze: ↑pn sty 15, 2018 12:20 pmGdzieś napisałem, że jest "ordynarna"?![]()
Nie mam problemu, gdy Zimmer publicznie mówi, że tu inspirował się, korzystał z Elgara, tu z Piaff, tam z Holsta etc. A z tym mam zawsze problem, bo wszyscy uważają to za "fajny" temat Zimmera, co nie jest prawdą i nigdy przez Zimmera chyba nie zostało oficjalnie "sprostowane". Może nigdy nie miał możliwości tego sprostowania, może to olał (score z tego tytułu to jednak totalna nisza - interesuje to tylko fanów kompozytora), może nie uważał tego za istotne (nie dziwię się), a może jest coś o tym w booklecie cyfrowym do tego wydania czy winyla?
Ja nie krytykuję Hansa, jedynie prostuję rzeczywistość![]()
Są gdzieś PDF-y z takowych? Bo chyba bym za ten materiał się wziął.Adam pisze:nie ma bookletu, tylko w LP.