Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#4276 Post autor: Koper » czw gru 07, 2017 20:18 pm

Bucholc jak Polskezbaw widzę... do brudnej roboty by najchętniej jakąś wiejską babę delegował, a sam sobie atlasy przeglądał... ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#4277 Post autor: hp_gof » czw gru 07, 2017 20:34 pm

Polska w czasach PiSu jest tak dziwnym krajem, że premier, która nie została odwołana w wyniku wotum nieufności, chwaliła się osiągnięciami rządu i wybroniła się w głosowaniu w parlamencie jeszcze tego samego dnia składa swoją rezygnację i przestaje być premierem :roll:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4278 Post autor: Koper » czw gru 07, 2017 20:56 pm

No, to jest boskie. :D Najpierw wydziera się z mównicy w swoim stylu (tzn. jak przekupka na targu) "Dlaczego mnie chcecie odwołać?!" a potem idzie do Jarosława, ten jej mówi "wypier.alaj" i ona grzecznie wypier.ala. :D
I teraz pytanie, ja wiem że nowomowa PiSu, zgodnie z założeniami wziętymi z Orwella, zniesie każdą nielogiczność, ale na serio, suweren w tym kraju jest tak mądry inaczej, że jest dla niego naturalne to, że rano premier jest boska i najlepsza na świecie, że odwołać jej nie śmiecie, a wieczorem już jednak boskość się ulatnia i trzeba ją kimś zastąpić, bo... bo właściwie nie wiadomo czemu... Wysiląsię w ogóle na jakieś wytłumaczenie dla ludu?
Chociaż wczoraj podobno Kurski TV pół wiadomości lansował Morawieckiego Juniora, więc może po prostu komunikat będzie taki, że owszem, Becia jest boska, ale Mati jest bożczejszy. :P

Swoją drogą, ciekawe kiedy przyjdzie lisu i da newsa, że Szydło odwołali. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4279 Post autor: Koper » czw gru 07, 2017 21:01 pm

PS: A propos dzisiejszej zawieruchy z Szydło a zwłaszcza tekstu, że Becia "złożyła rezygnację", przypomniał mi się dowcip:

-Jakie były ostatnie słowa towarzysza Majakowskiego przed popełnieniem samobójstwa?
-"Towarzysze, nie strzelajcie".

:P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4280 Post autor: lis23 » czw gru 07, 2017 21:36 pm

Koper pisze:
czw gru 07, 2017 20:56 pm
No, to jest boskie. :D Najpierw wydziera się z mównicy w swoim stylu (tzn. jak przekupka na targu) "Dlaczego mnie chcecie odwołać?!" a potem idzie do Jarosława, ten jej mówi "wypier.alaj" i ona grzecznie wypier.ala. :D
I teraz pytanie, ja wiem że nowomowa PiSu, zgodnie z założeniami wziętymi z Orwella, zniesie każdą nielogiczność, ale na serio, suweren w tym kraju jest tak mądry inaczej, że jest dla niego naturalne to, że rano premier jest boska i najlepsza na świecie, że odwołać jej nie śmiecie, a wieczorem już jednak boskość się ulatnia i trzeba ją kimś zastąpić, bo... bo właściwie nie wiadomo czemu... Wysiląsię w ogóle na jakieś wytłumaczenie dla ludu?
Ponoć jest wymęczona psychicznie i fizycznie, ciężkimi bojami, zwłaszcza w Europie ;)
Może, ponoć zostać Marszałkiem Sejmu lub Wicepremierem od spraw społecznych. A tymczasem, zamach na sądownictwo i ordynacje wyborczą został przykryty pseudo zmianami w rządzie, o których zaczęła pitolić sama Szydło w tv, a przecież rekonstrukcje się robi, a nie się o niej pitoli w mediach ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#4281 Post autor: Kaonashi » czw gru 07, 2017 22:36 pm

Hapek, nie narzekaj - nowy premier ma fotę z dobrym ziomkiem Desplata. :P
Spoiler:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4282 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 08, 2017 02:28 am

Nie ma człowieka dwa dni obecnego, a tu takie rzeczy. :shock:
Oglądał ktoś Dziennik Telewizji, gdyż trochę mnie ciekawi jak to relacjonowali? :P

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4283 Post autor: Bucholc Krok » pt gru 08, 2017 07:18 am

Wawrzyniec pisze:
pt gru 08, 2017 02:28 am
Oglądał ktoś Dziennik Telewizji, gdyż trochę mnie ciekawi jak to relacjonowali? :P
Zapewne Koper oglądał. Zupełnie przypadkiem. ;) Swoją drogą widzę, że forum staje się wylęgarnią przyszłych ministrów, prezesów... już wiadomo, kto będzie prezesem TVP po zmianie władzy. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4284 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 08, 2017 15:38 pm

Jak zmianie władzy? Toż przecież PiS raz władzy zdobytej nigdy nie odda.
Plus nie wiem, czy chciałbyś mieć nas za swoich przełożonych ;)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4285 Post autor: Koper » pt gru 08, 2017 17:21 pm

Kaonashi pisze:
czw gru 07, 2017 22:36 pm
Hapek, nie narzekaj - nowy premier ma fotę z dobrym ziomkiem Desplata. :P
To tera będzie (jednoosobowy) #teamMorawiecki na forum? :D
Bucholc Krok pisze: Zapewne Koper oglądał. Zupełnie przypadkiem. ;)
Zapewne się mylisz. Zapewne nie przypadkiem. :P
Bucholc Krok pisze: Swoją drogą widzę, że forum staje się wylęgarnią przyszłych ministrów, prezesów... już wiadomo, kto będzie prezesem TVP po zmianie władzy. ;)
Ty??? Wtedy by pół dnia stare winyle puszczali. :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4286 Post autor: lis23 » pt gru 08, 2017 18:20 pm

Właśnie się chwalą, że dzięki dwóm latom Szydło z Polski znikło ubóstwo i bieda, a dzięki temu, że Polska nie przyjęła ani jednego uchodźcy, jesteśmy najbezpieczniejszym państwem w Europie, a może na świecie? :mrgreen:

hp_gof

#4287 Post autor: hp_gof » pt gru 08, 2017 18:36 pm

Koper pisze:
pt gru 08, 2017 17:21 pm
To tera będzie (jednoosobowy) #teamMorawiecki na forum? :D
Nie licz na mnie ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4288 Post autor: Koper » pt gru 08, 2017 19:05 pm

lis23 pisze:
pt gru 08, 2017 18:20 pm
a dzięki temu, że Polska nie przyjęła ani jednego uchodźcy
To w końcu przyjęliśmy ten pierdyliard Ukrainców czy nie przyjęliśmy nikogo? Niech się zdecydują wreszcie. :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4289 Post autor: Bucholc Krok » ndz gru 10, 2017 20:38 pm

Wawrzyniec pisze:
pt gru 08, 2017 15:38 pm
Jak zmianie władzy? Toż przecież PiS raz władzy zdobytej nigdy nie odda.
PiS akurat nie ma tu nic do gadania. Nie upadaj na duchu. Stefek Mirabelka mawiał kiedyś: wygrajta wybory, to sobie wszystko przegłosujeta. No to je wygrajcie... W czym problem? :P
Plus nie wiem, czy chciałbyś mieć nas za swoich przełożonych ;)
Przełożonych? Nie wydaje mi się, żeby jakakolwiek współpraca była wówczas możliwa. ;)
Koper pisze:
pt gru 08, 2017 17:21 pm
Bucholc Krok pisze: ...już wiadomo, kto będzie prezesem TVP po zmianie władzy. ;)
Ty??? Wtedy by pół dnia stare winyle puszczali. :D
Jak ja? Ja w ogóle telewizji nie oglądam. Nawet przypadkiem. :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4290 Post autor: lis23 » pn gru 11, 2017 18:11 pm

Ponad pięć godzin oczekiwania na wielką farsę - zmienił się tylko premier, który, chyba pierwszy raz w historii został zarówno premierem, jak i Ministrem Rozwoju i Finansów, cała reszta pozostała bez zmian.
Do tego, ludzie śmieją się, że Morawiecki powinien kandydować na Papieża, bo u Rydzyka zapowiedział Chrystianizacje Europy :mrgreen:

Aha, TVN24 ukarany kwotą 1,48 miliona złotych przez KRRiT za relacje z protestów w Sejmie i przed Sejmem z grudnia zeszłego roku.

https://naekranie.pl/aktualnosci/tvn24- ... mu-2691276
Ostatnio zmieniony pn gru 11, 2017 19:03 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ