LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

#1171 Post autor: Adam » pt lis 24, 2017 12:27 pm

Ghostek pisze:
pt lis 24, 2017 09:20 am
DAD... Cóż, wiele lepszych Bondów Arnolda czeka na rozszerzenie, a ten akurat najmniej pożądany ;)
"Ice Palace Car Chase" i tyle w temacie , to co tam chłop robi z orkiestrą i elektroniką.. :o

youtu.be/UgbpftLNSxc

a rzut okiem na alternaty i będą też wersje z samą orkiestrą, albo score z utworami rozszerzonymi w stosunku do tego co w filmie - czyli prawdziwie kompozytorska wizja tej muzyki 8) filmowe wersje Arni lata temu wpuścił w sieć na swoją stronę, ale nie wszystko no i nie te perełki rozszerzone.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1172 Post autor: Wojteł » pt lis 24, 2017 13:06 pm

Michał Turkowski pisze:
pt lis 24, 2017 10:33 am
Szkoda że nie ma Dark Crystal 2CD, liczyłem że na 350-lecie La-La wyda to w definitywnej edycji. Niestety, jeszcze nie teraz...
piękna okrągła rocznica
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1173 Post autor: Adam » pt lis 24, 2017 13:07 pm

:mrgreen:

dobrze że nie Conan ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1174 Post autor: Tomek » pt lis 24, 2017 16:06 pm

Die Another Day - dobry arnoldowski Bond, z pewnością lepszy niż arnoldowskie score'y z ery Craiga. Wydanie w pewnym sensie historyczne, bo nie przypominam sobie, żeby jakaś wytwórnia kolekcjonerska w takiej formie wydała score z Bonda. Czy się mylę?

Bliskie spotkania - liczyłem na 3CD...:P Ale Mattessino tak to hypował, a jest dość "standardowo" (film score + alternate'y). Ale są dwa "ale". Pierwsze to coś co docenią fani Williamsa i jego wydań. Jest kilka utworów z "and", co oznacza, że pod okiem Williamsa połączono niektóre fragmenty dla lepszego odbioru muzyki. Zawsze to lubiłem. Druga sprawa to te wszystkie alternate'y na drugiej płycie - biorąc pod uwagę jak dużo pewnie eksperymentowano przy tym scorze, może to być bardzo, bardzo zajmujące. Ale nie da się ukryć, że wydanie głównie dla kompletystów kompozytora. A, i jeszcze podoba mi się powrót okładką do oryginalnego motywu z czasów premiery filmu (czyli brak statki-matki lub góry).

Apocalypse Now - ciekawe, ale głównie skierowane chyba do amerykańskiego odbiorcy, jakichś ludzi siedzących w historii muzyki filmowej, historyków filmu itp. Bo i styl Shire'a nie jest zbyt przystępny. Dobrze, że limitu 5000 nie zrobili ;-)

Titanic - na pewno wygląda i będzie bardzo ekskluzywnie*. Produkt skierowany głównie do kompletystów Hornera oraz jakichś wielkich fanów samego filmu - stąd "ukłon" w postaci tego czwartego cdka z muzyką źródłową. Bo przecież wiadomo że fanów muzyki filmowej czy Hornera to raczej nie interesuje, a można zawsze tym podbić cenę (bo hardkorowy kolekcjoner i tak łyknie) no i skusić czymś nietuzinkowym. Z tym, że brak piosenki Dion trochę jednak temu przeczy - no bo hardkorowi fani filmu mogą uznać, że to jest mocno wybrakowane (a pewnie są tacy (a bardziej "takie") dla których ta piosenka jest ważniejsza niż cały Horner ;-). Dla reszty świata podstawowe wydanie 1CD będzie nadal wystarczające. Fajnie byłoby to mieć, ale może po jakiejś akcji rabatowej, najpierw zapoznam się z całością.

* - do momentu, gdy np. ogłoszą, że dostawy są wstrzymane, bo coś tam się stało - na przykład ich dziadowskie pudełka pękają :mrgreen:

Nikt nie komentuje Doktora Dolittle? ;-)

Sprawa z bookletami JP Collection. Może to nie wina La-Li, oni chyba dostają gotowy produkt do wysyłki już zafoliowany z wytwórni (tak jak w tym przypadku chyba UMG?). Ale w sumie, co nas to obchodzi? Żądając zdzierskich kosztów dostawy nie mają sentymentów, to dlaczego my mamy mieć. Teraz pewnie liczą straty bo będą w cały świat wysyłać booklety o wartości jakiegoś dolara a sam list będzie wart pewnie z 5 tyle. Pytanie gdzie ich dział QC? :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1175 Post autor: Adam » pt lis 24, 2017 16:32 pm

Tomek pisze:
pt lis 24, 2017 16:06 pm
Pytanie gdzie ich dział QC? :roll:
nie ma czegoś takiego, bo z fabryki dostajesz kartony DHLem z pudełkami zafoliowanymi. nawet jakby wybiórczo kilka rozfoliowali, to nie świadczy że reszta będzie ok. Przykład - ja JP brałem od razu, i mam wszystko jak należy (poza mała kropką jaśniejszej farby w rogu okładki, trzeba się wpatrzyć), a niektórzy którzy kupowali nawet niedawno, mają błędy - albo brak bookletu, albo brak zębów ;-) Także nie przewidzisz. I szczerze wątpię by ich rzut dzisiejszy błędów nie miał, znów będzie loteria :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1176 Post autor: galljaronim » pt lis 24, 2017 16:54 pm

Ja ostatnio napisałem do nich (bo kompletnie o tym zapomniałem) o braku uzębienia u mojego dinozaura. Po godzinie mi odpisali, a do pięciu godzin przesyłka z książeczką była już nadana. Widać, że priorytetowo traktują tą sprawę.

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#1177 Post autor: Charles » pt lis 24, 2017 16:56 pm

Jeśli chodzi o Arnolda, to dla mnie jedną z perełek jest "Sword Fight"

youtu.be/JclHsucsLsQ
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1178 Post autor: Adam » pt lis 24, 2017 16:56 pm

ale jak to w ogóle wyglądało? :D ten brak zębów to był na przedniej okładce pudełka, czy tego grubego bookletu ?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#1179 Post autor: Charles » pt lis 24, 2017 17:25 pm

Panowie, jest problem. Przeglądam tracklistę Bonda i tam nie ma żadnego "Sword Fight? Co jest grane?
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#1180 Post autor: Charles » pt lis 24, 2017 17:41 pm

Połączyli "Verity" z "Sword Fight" i wyszło "Blades"! :shock: Ufff...co za ulga :P

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1181 Post autor: galljaronim » pt lis 24, 2017 18:05 pm

Adam pisze:
pt lis 24, 2017 16:56 pm
ale jak to w ogóle wyglądało? :D ten brak zębów to był na przedniej okładce pudełka, czy tego grubego bookletu ?
Na booklecie. Dobrze, że chociaż jeden ząb się zachował :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1182 Post autor: Adam » pt lis 24, 2017 18:10 pm

hmm szczerze to bym nawet chyba nie zauważył tego :o na tym zoomie jeszcze widać ale w realu ona jest prawie 3 razy mniejsza ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1183 Post autor: galljaronim » pt lis 24, 2017 18:21 pm

To szczegół, fakt. No ale będzie biały kruk wśród bookletów[emoji5]

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#1184 Post autor: MichalP » pt lis 24, 2017 19:37 pm

Dlatego tez napalilem sie na Bonda wiec go kupie teraz ale z reszta szczegolnie tych drozszych rzeczy (Titanic, Bliskie Spotkania) poczekam az inni kupia i potwierdza ze nie ma zadnych bledow - tloczenie, drukowania, jakosci muzyki/mastera i wtedy sie poczeka na promocje i to lyknie :lol:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1185 Post autor: Tomek » pt lis 24, 2017 22:58 pm

Ale w tej chwili to nie ma większego znaczenia przy tych partactwach, które tam są na porządku dziennym. Bo co z tego, że pierwszy rzut/nakład będzie OK, skoro kolejny dodruk okaże się, że są jakieś inne błędy, albo brakuje bookletów, albo jeszcze coś innego...
Obrazek

ODPOWIEDZ