Jak rzyć, panie premierze?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Tu nawet nie chodzi o niepełnosprawne dzieci (sam jestem niepełnosprawny i taki się urodziłem) tylko o płody bez wykształconych narządów, mózgu, czaszki, itp. czyli o takie, które nie przeżyją porodu, lub umrą krótko po.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No ja to wiem, ale termin aborcja eugeniczna sugerować może, że chodzi o eliminację wszystkich, co nie pasują do wyznaczonej normy/minimum. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Niestety, powtórzyłem po mediach, które używają właśnie tej nazwy - ba! tak sprawę przedstawia sam PIS.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Zdaje się napisałeś, że każdy ma swoje normy niezależnie od istnienia ogólnej normy? Dla mnie normą jest np. abstynencja alkoholowa, a dla ilu osób nie jest?
No to po co w takim razie w ogóle są pomniki? Niech stoją w muzeach albo na prywatnych działkach.ale czemu akurat w miejscach publicznych? Rozumiem na prywatnym terenie, wykupionym przez jakiś związek wyznawców wspomnianego Herna, czy czegokolwiek, to jasna sprawa. Ale po co się z tym wpychać na tereny publiczne?
Ano, i zasiłków chyba nie było?Wawrzyniec pisze: ↑czw lis 02, 2017 21:31 pmAj, tylko z dzisiejszego punktu widzenia, to nie były zbytnio poprawne politycznie i w ogóle humanitarnie warunki pracy. No... ten tego... niewolnictwo.Koper pisze: ↑czw lis 02, 2017 20:16 pmPiramidy jakoś zbudowali tysiące lat temu bez pomocy nowoczesnych maszyn.Bucholc Krok pisze: ↑czw lis 02, 2017 19:12 pmTylko nie wiem czy ci Egipcjanie to tak się akurat garną do pracy.![]()
![]()
![]()
![]()
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- lis23
Nasz genialny rząd znowu robi sobie wrogów - tym razem wśród Niemców i Ukraińców: Macierewicz i MON wezwał na dywanik Attaché niemieckiego, za wypowiedź w tak show o tym, że Niemcy powinni wspierać opozycje w Polsce, a Waszczykowski grozi przedstawicielom Ukraińskiego rządu, za groby i pomniki. Jeżeli ci ludzie pozostaną na swoich stanowiskach, to niedługo cała Europa będzie nas mieć głęboko w d ....
Aha, jest jeszcze żona prokuratora krajowego, która została prezesem sądu rejonowego w Sosnowcu ... Gdyby to zrobił PSL to byłyby gromy i wściekłość ze strony PISu, ale jak robi to PIS to jest ok, ważne, że "nie kradną", jak twierdzi mój ojciec
Aha, jest jeszcze żona prokuratora krajowego, która została prezesem sądu rejonowego w Sosnowcu ... Gdyby to zrobił PSL to byłyby gromy i wściekłość ze strony PISu, ale jak robi to PIS to jest ok, ważne, że "nie kradną", jak twierdzi mój ojciec

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A kto tak powiedział? Jakiś pajac prowadzący program albo komentator/dziennikarz polityczny?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- lis23
Ponoć niemiecki Minister, tylko nie pamiętam, czy Obrony Narodowej czy Spraw Zagranicznych - tyle, że to była wypowiedź w talk show, a nie polityka całego rządu, na dodatek, zdanie wyjęte z kontekstu.Bucholc Krok pisze: ↑pn lis 06, 2017 16:59 pm
A kto tak powiedział? Jakiś pajac prowadzący program albo komentator/dziennikarz polityczny?
Ale skoro już przywiązujemy taką wagę do słów, to polscy politycy i Ministrowie powinni już dawno wylecieć na zbity ryj za wypowiedzi kierowane do Francji i Niemiec - o okrętach sprzedanych Rosji za jednego Dolara/Euro, za wypowiedź o widelcu i wychodku, itp.
Poza tym, ta niemiecka Minister powiedziała prawdę, tylko UE brak jaj, żeby na prawdę postawić Polskę i Węgry pod ścianą i dać ultimatum: albo przestrzegacie wspólnych praw i zasad, albo do widzenia.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Idąc Twoim tokiem myślenia, to jak na przykład wymyślę sobie pomnik swojego chomika, to mogę go postawić na środku miasta, bo tak?Bucholc Krok pisze: ↑pn lis 06, 2017 14:21 pmNo to po co w takim razie w ogóle są pomniki? Niech stoją w muzeach albo na prywatnych działkach.
Co oni się dziwią, skoro obecna opozycja nie była przewrażliwiona na swoim punkcie i nie wzywała niemieckiego ambasadora z powodu byle gówna. Gdyby tak roili to Niemcy na pewno by ich nie chcieli wspierać.lis23 pisze: Macierewicz i MON wezwał na dywanik Attaché niemieckiego, za wypowiedź w tak show o tym, że Niemcy powinni wspierać opozycje w Polsce

Dzisiaj niechcący włączyłem na wiadomości TVPiS. Prowadziła ta kluskowata. Pierwsza i najważniejsza wiadomość: Rośnie poparcie dla PiS. Na pasku podpisali coś o totalnie błędnych szacunkach opozycji czy jakoś tak. Dalej już nie dałem rady oglądać. Mózg się zbuntował i zapodałem sobie The Wall (film Limana o snajperach w Iraku).

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
W TVPIS to ja oglądam tylko "Jaka To Melodia?" i "Familiadę",oraz "Jednego z Dziesięciu". Wczoraj w nocy oglądałem jeszcze "Creeda", bo to niezły film jest 
A co do poparcia, to ponoć 45% dla PISu.

A co do poparcia, to ponoć 45% dla PISu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie może być 45%, bo w TVPiS mówili że 40, a tam przecież zawsze doliczają głosy Ziemca i reszty. 

- lis23
O, czyżby TVN był bardziej pro rządowy? U nich było 45% 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W takim razie, jaki był kontekst?
Rzeczywiście widelec i wspieranie opozycji to są równoznaczne wypowiedzi.Ale skoro już przywiązujemy taką wagę do słów, to polscy politycy i Ministrowie powinni już dawno wylecieć na zbity ryj za wypowiedzi kierowane do Francji i Niemiec - o okrętach sprzedanych Rosji za jednego Dolara/Euro, za wypowiedź o widelcu i wychodku, itp.

A nie, to to wiadomo.Poza tym, ta niemiecka Minister powiedziała prawdę, tylko UE brak jaj, żeby na prawdę postawić Polskę i Węgry pod ścianą i dać ultimatum: albo przestrzegacie wspólnych praw i zasad, albo do widzenia.

Jeśli znajdziesz sporą grupę wyznawców swojego Chomika i będziesz miał zgodę na zajęcie miejsca na gruncie miejskim to se stawiaj!

Ta, jasne.Dzisiaj niechcący włączyłem na wiadomości TVPiS.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Już widzę jak po tym spocie połowa suwerena rzuca picie i zaczyna jeść warzywa. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobra, to by nawet było śmieszne, ale ponoć wywalili w to 2,7 miliona...