Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#4171 Post autor: lis23 » pt lis 03, 2017 17:35 pm

Tu nawet nie chodzi o niepełnosprawne dzieci (sam jestem niepełnosprawny i taki się urodziłem) tylko o płody bez wykształconych narządów, mózgu, czaszki, itp. czyli o takie, które nie przeżyją porodu, lub umrą krótko po.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4172 Post autor: Koper » pt lis 03, 2017 17:37 pm

No ja to wiem, ale termin aborcja eugeniczna sugerować może, że chodzi o eliminację wszystkich, co nie pasują do wyznaczonej normy/minimum. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4173 Post autor: lis23 » pt lis 03, 2017 19:57 pm

Koper pisze:
pt lis 03, 2017 17:37 pm
No ja to wiem, ale termin aborcja eugeniczna sugerować może, że chodzi o eliminację wszystkich, co nie pasują do wyznaczonej normy/minimum. :P
Niestety, powtórzyłem po mediach, które używają właśnie tej nazwy - ba! tak sprawę przedstawia sam PIS.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4174 Post autor: Bucholc Krok » pn lis 06, 2017 14:21 pm

Koper pisze:
czw lis 02, 2017 20:16 pm
Są kraje w których pewnie tak to jest odbierane, ale nie widzę związku. :P
Zdaje się napisałeś, że każdy ma swoje normy niezależnie od istnienia ogólnej normy? Dla mnie normą jest np. abstynencja alkoholowa, a dla ilu osób nie jest?
ale czemu akurat w miejscach publicznych? Rozumiem na prywatnym terenie, wykupionym przez jakiś związek wyznawców wspomnianego Herna, czy czegokolwiek, to jasna sprawa. Ale po co się z tym wpychać na tereny publiczne?
No to po co w takim razie w ogóle są pomniki? Niech stoją w muzeach albo na prywatnych działkach.
Wawrzyniec pisze:
czw lis 02, 2017 21:31 pm
Koper pisze:
czw lis 02, 2017 20:16 pm
Bucholc Krok pisze:
czw lis 02, 2017 19:12 pm
Tylko nie wiem czy ci Egipcjanie to tak się akurat garną do pracy. :wink:
Piramidy jakoś zbudowali tysiące lat temu bez pomocy nowoczesnych maszyn. ;) ;)
Aj, tylko z dzisiejszego punktu widzenia, to nie były zbytnio poprawne politycznie i w ogóle humanitarnie warunki pracy. No... ten tego... niewolnictwo. :?
Ano, i zasiłków chyba nie było?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4175 Post autor: lis23 » pn lis 06, 2017 16:09 pm

Nasz genialny rząd znowu robi sobie wrogów - tym razem wśród Niemców i Ukraińców: Macierewicz i MON wezwał na dywanik Attaché niemieckiego, za wypowiedź w tak show o tym, że Niemcy powinni wspierać opozycje w Polsce, a Waszczykowski grozi przedstawicielom Ukraińskiego rządu, za groby i pomniki. Jeżeli ci ludzie pozostaną na swoich stanowiskach, to niedługo cała Europa będzie nas mieć głęboko w d ....
Aha, jest jeszcze żona prokuratora krajowego, która została prezesem sądu rejonowego w Sosnowcu ... Gdyby to zrobił PSL to byłyby gromy i wściekłość ze strony PISu, ale jak robi to PIS to jest ok, ważne, że "nie kradną", jak twierdzi mój ojciec ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4176 Post autor: Bucholc Krok » pn lis 06, 2017 16:59 pm

lis23 pisze:
pn lis 06, 2017 16:09 pm
Macierewicz i MON wezwał na dywanik Attaché niemieckiego, za wypowiedź w tak show o tym, że Niemcy powinni wspierać opozycje w Polsce
A kto tak powiedział? Jakiś pajac prowadzący program albo komentator/dziennikarz polityczny?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4177 Post autor: lis23 » pn lis 06, 2017 18:47 pm

Bucholc Krok pisze:
pn lis 06, 2017 16:59 pm

A kto tak powiedział? Jakiś pajac prowadzący program albo komentator/dziennikarz polityczny?
Ponoć niemiecki Minister, tylko nie pamiętam, czy Obrony Narodowej czy Spraw Zagranicznych - tyle, że to była wypowiedź w talk show, a nie polityka całego rządu, na dodatek, zdanie wyjęte z kontekstu.
Ale skoro już przywiązujemy taką wagę do słów, to polscy politycy i Ministrowie powinni już dawno wylecieć na zbity ryj za wypowiedzi kierowane do Francji i Niemiec - o okrętach sprzedanych Rosji za jednego Dolara/Euro, za wypowiedź o widelcu i wychodku, itp.
Poza tym, ta niemiecka Minister powiedziała prawdę, tylko UE brak jaj, żeby na prawdę postawić Polskę i Węgry pod ścianą i dać ultimatum: albo przestrzegacie wspólnych praw i zasad, albo do widzenia.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4178 Post autor: Koper » pn lis 06, 2017 22:10 pm

Bucholc Krok pisze:
pn lis 06, 2017 14:21 pm
No to po co w takim razie w ogóle są pomniki? Niech stoją w muzeach albo na prywatnych działkach.
Idąc Twoim tokiem myślenia, to jak na przykład wymyślę sobie pomnik swojego chomika, to mogę go postawić na środku miasta, bo tak?
lis23 pisze: Macierewicz i MON wezwał na dywanik Attaché niemieckiego, za wypowiedź w tak show o tym, że Niemcy powinni wspierać opozycje w Polsce
Co oni się dziwią, skoro obecna opozycja nie była przewrażliwiona na swoim punkcie i nie wzywała niemieckiego ambasadora z powodu byle gówna. Gdyby tak roili to Niemcy na pewno by ich nie chcieli wspierać. :P

Dzisiaj niechcący włączyłem na wiadomości TVPiS. Prowadziła ta kluskowata. Pierwsza i najważniejsza wiadomość: Rośnie poparcie dla PiS. Na pasku podpisali coś o totalnie błędnych szacunkach opozycji czy jakoś tak. Dalej już nie dałem rady oglądać. Mózg się zbuntował i zapodałem sobie The Wall (film Limana o snajperach w Iraku). :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4179 Post autor: lis23 » pn lis 06, 2017 22:28 pm

W TVPIS to ja oglądam tylko "Jaka To Melodia?" i "Familiadę",oraz "Jednego z Dziesięciu". Wczoraj w nocy oglądałem jeszcze "Creeda", bo to niezły film jest ;)

A co do poparcia, to ponoć 45% dla PISu.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4180 Post autor: Koper » pn lis 06, 2017 23:38 pm

Nie może być 45%, bo w TVPiS mówili że 40, a tam przecież zawsze doliczają głosy Ziemca i reszty. :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4181 Post autor: lis23 » pn lis 06, 2017 23:54 pm

O, czyżby TVN był bardziej pro rządowy? U nich było 45% ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4182 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 07, 2017 09:30 am

lis23 pisze:
pn lis 06, 2017 18:47 pm
Ponoć niemiecki Minister, tylko nie pamiętam, czy Obrony Narodowej czy Spraw Zagranicznych - tyle, że to była wypowiedź w talk show, a nie polityka całego rządu, na dodatek, zdanie wyjęte z kontekstu.
W takim razie, jaki był kontekst?
Ale skoro już przywiązujemy taką wagę do słów, to polscy politycy i Ministrowie powinni już dawno wylecieć na zbity ryj za wypowiedzi kierowane do Francji i Niemiec - o okrętach sprzedanych Rosji za jednego Dolara/Euro, za wypowiedź o widelcu i wychodku, itp.
Rzeczywiście widelec i wspieranie opozycji to są równoznaczne wypowiedzi. :D Co do okrętów to akurat było wyjątkowo obłudne ze strony Francji. Ale ta cecha raczej nie jest im obca. Wypowiedzi nt. sracza nie kojarzę.
Poza tym, ta niemiecka Minister powiedziała prawdę, tylko UE brak jaj, żeby na prawdę postawić Polskę i Węgry pod ścianą i dać ultimatum: albo przestrzegacie wspólnych praw i zasad, albo do widzenia.
A nie, to to wiadomo. :mrgreen:
Koper pisze:
pn lis 06, 2017 22:10 pm
Idąc Twoim tokiem myślenia, to jak na przykład wymyślę sobie pomnik swojego chomika, to mogę go postawić na środku miasta, bo tak?
Jeśli znajdziesz sporą grupę wyznawców swojego Chomika i będziesz miał zgodę na zajęcie miejsca na gruncie miejskim to se stawiaj! :D
Dzisiaj niechcący włączyłem na wiadomości TVPiS.
Ta, jasne. :mrgreen:

hp_gof

#4183 Post autor: hp_gof » wt lis 07, 2017 17:14 pm

Oho, Ministerstwo Zdrowia zachęca do rozmnażania się jak króliki :mrgreen:

youtu.be/EZHSuQAHzxc

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4184 Post autor: Koper » wt lis 07, 2017 18:10 pm

Już widzę jak po tym spocie połowa suwerena rzuca picie i zaczyna jeść warzywa. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4185 Post autor: Koper » wt lis 07, 2017 18:19 pm

Dobra, to by nawet było śmieszne, ale ponoć wywalili w to 2,7 miliona... :?

ODPOWIEDZ