Alexandre Desplat
Re: Alexandre Desplat
EDIT: Ok, ja się poddaję. Niech będzie - Hermann nie pisał melodii, tylko co najwyżej małe motywiki.
youtu.be/fL7S7KfV3KQ
youtu.be/fL7S7KfV3KQ
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
The Shape of Water właśnie dostało Złotego Lwa w Wenecji za najlepszy film!!!

Czekam na film. Score też się ciekawie zapowiada. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
No ja się baaaaaardzo cieszę, że Oluś w końcu (po 3 latach) trafił na świetny film, bo to mu może co nieco ułatwić powrót na świecznik
Nie żeby całkowicie zniknął z tego świecznika, ale po zdobyciu Oscara jak widać już się nie dostaje nomek rok po roku jak kiedyś
Poza tym ja lubię takie filmy, które są audiowizualnym majstersztykiem i są hołdem dla kina z dawnych lat
Ten film będzie najprawdopodobniej frontrunnerem w kategoriach technicznych (i nie tylko), a Krzysiek Nolan może się obawiać dominacji Meksykanina w kategorii reżyserskiej (przypomnę, że del Toro jest ostatnim z Tres Amigos, który nie dostał Oscara). W ogóle mam wrażenie, że w tym roku będzie bardzo dużo dobrych filmów i wyścig będzie zażarty. Przykładowo Three Billboards Outside Ebbing, Missouri spośród tych weneckich tytułów został baaaaaaaardzo dobrze oceniony.
PS. Wawrzek, inwestuj już powoli w jakieś piguły, bo będziesz znowu ryczał w oscarową noc

PS. Wawrzek, inwestuj już powoli w jakieś piguły, bo będziesz znowu ryczał w oscarową noc

- Radek
- Spec od additional music
Na Filmweb'ie jest napisane że film został też doceniony za najlepszą ścieżkę dźwiękową: http://www.filmweb.pl/news/Wenecja+2017 ... SCI-124832 , ale to jakaś pomniejsza nagroda. A filmu doczekać się nie mogę, teraz nie tylko ze względu na Desplata 

Ooooooooo, to miło, że docenili Olka
I to dobrze wróży na przyszłość. Choć może to tak trochę po znajomości, jako że Olek był przewodniczącym festiwalu parę lat temu i jest ogólnie dobrze znany i chyba jako jedyny kompozytor brylował na czerwonym dywanie
Zresztą nie oszukujmy się, na tego typu festiwalach dużo jest filmów bez muzyki, więc jak się pojawiło kilka amerykańskich tytułów, to nie trudno się wyróżnić w takim audiowizualnym majstersztyku
Szkoda tylko, że premiera u nas dopiero w połowie stycznia
Chyba że ściągną na Camerimage albo coś.
PS. Olek dostał już tę nagrodę (Soundtrack Stars Award) w Wenecji 3 lata temu, ale za całokształt twórczości. Teraz za konkretny film
Oprócz The Shape of Water specjalną nagrodę za muzykę dostał też film Ammore e Malavita.
http://www.ilcinemaniaco.com/soundtrack ... vincitori/

PS. Olek dostał już tę nagrodę (Soundtrack Stars Award) w Wenecji 3 lata temu, ale za całokształt twórczości. Teraz za konkretny film

http://www.ilcinemaniaco.com/soundtrack ... vincitori/
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zanucę sobie motyw z Twisted Nerve wtedy. A zresztą będę spokojny, znacie mnie, nie skrzywdziłbym nawet muchy

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale trailer wygląda bardzo zachęcająco, także pod względem muzyki tutaj Desplat mógłby się postarać. Zresztą pod względem klimatu mogło by pasować coś a la Herrmann.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Widać, że celowo jest tak ukazywana, zniszczona i bez makijażu. Fajnie, że Roman kręci wreszcie normalny film, myślałem, że to znów będzie coś w stylu Rzezi i Wenus, a tu wygląda jak thriller z rzędu Śmierć i dziewczyna i Ghost Writer, no i Desplat, czekamy

- Radek
- Spec od additional music
Eva jak zawsze piękna

No ja się właśnie dziwię, że Wawrzek zachwyca się zwiastunem, Desplatem, a nie fapuje jeszcze na widok Evy Green
No cóż, trza poczekać na film z Anne Hathaway i muzyką Ola 
Ja mam nadzieję, że wydadzą score do Prawdziwej historii, przynajmniej w wersji elektronicznej
Ciekaw też jestem czy ta niepokojąca muzyka z drugiej części zwiastuna to jest Olek, bo to, że melodia na początku jest, to chyba każdy bez problemu zauważył 
W ogóle fajnie się składa, bo co miesiąc będziemy mieli jakiś score Olka - w październiku Suburbicon, w listopadzie Prawdziwa historia, w grudniu Kształt wody

Ja mam nadzieję, że wydadzą score do Prawdziwej historii, przynajmniej w wersji elektronicznej

W ogóle fajnie się składa, bo co miesiąc będziemy mieli jakiś score Olka - w październiku Suburbicon, w listopadzie Prawdziwa historia, w grudniu Kształt wody