W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Żeby wykorzystać ten bon zniżkowy trzeba było kupić coś na wyprzedaży, a ja nic na niej nie nabyłem
Poza tym, 40 zł za nowość to dużo? Ok. 2005 roku nowości były droższe, gdyż wtedy kupowałem płyty po 49 zł i więcej.
Mam 3 z nich (bez Hornera) Good choice, zwłaszcza ten różowy I kolejny raz wzbogaciliśmy kolekcję forumowych kocyków
Wiadomo, Desplata nigdy za mało Teraz będę polował na Fantastycznego Pana Lisa, drugi po GBH mój ulubiony score tego kompozytora. Lubię takie skoczne/zwariowane kawałki. A oprócz tego, Canis Lupus z tym anielskim wokalem to prawdziwe cudo, szkoda, że takie krótkie
Serio? To wszystko przez to, że nie mam żadnego ładnego blatu do fotek.
Ja po prostu fotografuję na tle białych kartek, które rozkładam - wygląda to dużo bardziej profesjonalnie Ale kocyk jest forumową normą, więc się nie przejmuj Oooooo, Pana Lisa mam, nie tylko standardowe CD, ale również w wydaniu FYC (a więc complete'a). A dosłownie przed chwilą słuchałem Moonrise Kingdom z winyla Zakładam, że czekasz też na Isle of Dogs?
Ja po prostu fotografuję na tle białych kartek, które rozkładam - wygląda to dużo bardziej profesjonalnie Ale kocyk jest forumową normą, więc się nie przejmuj Oooooo, Pana Lisa mam, nie tylko standardowe CD, ale również w wydaniu FYC (a więc complete'a). A dosłownie przed chwilą słuchałem Moonrise Kingdom z winyla Zakładam, że czekasz też na Isle of Dogs?
Dobry pomysł z tymi kartkami, wykorzystam przy najbliższej okazji . Na YT jest jeszcze wersja - Abbey Road Mixes, ale chyba nie można jej nigdzie kupić, czy się mylę? A co do Isle of Dogs to jasne, że czekam. Z połączenia Desplat/Anderson zawsze rodzi się niebanalne, warte uwagi dzieło Wiadomo kiedy jest premiera?
#1061Postautor: hp_gof » sob sie 12, 2017 11:04 am
W Stanach w marcu 2018 Abbey Road Mixes jest tylko w wersji cyfrowej. Ja tam jestem ciekaw czy Desplat w inspiracji muzyką japońską wyjdzie poza dotychczasowy schemat taiko + shakuachi Oby był bardziej kreatywny
W Stanach w marcu 2018 Abbey Road Mixes jest tylko w wersji cyfrowej. Ja tam jestem ciekaw czy Desplat w inspiracji muzyką japońską wyjdzie poza dotychczasowy schemat taiko + shakuachi Oby był bardziej kreatywny
Marzec, więc w Polsce pewnie będzie w kwietniu to fajny prezent na urodziny dostanę A wiesz może czy stylistyka filmu będzie podobna do Mr.Foxa? Na instrumentach zbytnio się nie znam, zwłaszcza na tych egzotycznych. Jeżeli mnie pamięć nie myli to ostatnio chyba w Unbroken dało się je usłyszeć. Musiałbym sobie przypomnieć.
#1063Postautor: hp_gof » sob sie 12, 2017 17:12 pm
W Unbroken? Chyba nie. Nawet recenzowałem ten score i za bardzo sobie nie przypominam, chyba że były w tle. Shakuhachi był w Godzilli i w pierwszym Potterze na pewno. Taiko to się przewija w kilku scorach, dokładnie nie pamiętam. A o nowym filmie Andersona tak naprawdę nic nie wiadomo, jak zawsze Tylko znana jest obsada, ogólna informacja, że to jest animacja poklatkowa, trochę hołd dla Kurosawy i że jest to film o chłopcu, który szuka psa. Grand Budapest był w Polsce bodajże dwa tygodnie po premierze światowej, więc myślę, że przy obecnej popularności Andersona po sukcesie GBH może być podobnie. Aczkolwiek Pan Lis z tego co pamiętam w ogóle nie był dystrybuowany w Polsce, a nawet jeśli to w pojedynczych kinach.