HANS ZIMMER - DUNKIRK (2017)
Re: HANS ZIMMER - DUNKIRK (2017)
Nie da się pod tym podpisać bo nie jest to prawdą, co już udowodniłem odsyłając do ocen ich filmów. Taki kłamliwy "argument" to tylko pójście na łatwiznę i spłycenie faktów, bo jak ich film czy score był słaby, to tak je oceniano - i często były to oceny mocno różne od siebie mimo że dotyczyły jednego tytułu (np pierwszy Batman i Interstellar)
#FUCKVINYL
Twoje argumenty w dyskusjach ograniczają się głównie do przywoływania cudzych opinii, albo cyferek i box office'ów (oczywiście tylko tam, gdzie jest Ci to wygodne). Mnie to kompletnie nie interesuje, mam swój gust, a przykład z "Deepwater Horizon" jest jak najbardziej trafny.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Nie, bo jakby w nim był score z Dunkierki, to wtedy ta muzyka była by również tak chwalona jak teraz. To jest jasne.
#FUCKVINYL
Tak sobie tłumacz. 

to przecież pisałem, że przykładowo Interstellar jako film nie był tak chwalony jak jego muzyka, a w pierwszym Batmanie było na odwrót
skończcie z tym kłamliwym argumentem że zawsze się nad nimi spuszczają..

#FUCKVINYL
Nie wiem czy zawsze, ale teraz się spuszczają właśnie dlatego, że Nolan i Zimmer to już znana marka w biznesie.
aha a 2 lata temu nią nie byli, tak?
dlatego wtedy się nad filmem nikt nie spuszczał, a nad muzyką tak?
Logika Filmmusic.pl

Logika Filmmusic.pl

#FUCKVINYL
Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. O scorze z "Dunkierki" jest głośno tylko dlatego, że to Zimmer do superprodukcji Nolana. Jakby ten score podłożyć pod ten odpowiednik "Dunkierki" wytwórni Asylum, to wszyscy zlali by tę muzykę ciepłym moczem. 

O to mi chodzi, że kłamliwy i głupi jest argument że "A bo Nolan/Zimmer to się wszyscy spuszczają". A to bzdura - z przykładami odsyłam do poprzednich postów.
#FUCKVINYL
Ale my tu o muzyce mówimy, a nad ostatnimi Zimmerami do Nolanów większość się spuszczała, więc i nad "Dunkierką" się spuszczają. Ot, cała filozofia.
Don’t say “no.” Don’t be an idiot. Embrace the different.
- wywiad o Dunkierce - http://floodmagazine.com/45461/in-conve ... ns-zimmer/

#FUCKVINYL
bo to nie jest najlepszy film wojenny od lat... na własne życzenie Nolana. I nie wiem kto twierdzi że jest.
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Większość krytyków, na których się tak chętnie powołujesz 

oceniają go bardzo dobrze, a najlepszy to chyba za stronę techniczną. to jest gatunek w którym powstało tyle wybitnych filmów że ciężko wskazać zwycięzców. także nie specjalnie widziałem takie ewidentne wskazania.
#FUCKVINYL