Alexandre Desplat & VA - Valerian And The City Of A Thousand Planets (2017)
Re: Alexandre Desplat & VA - Valerian And The City Of A Thousand Planets (2017)
ciąłbyś jak masło także po co te teksty? 

#FUCKVINYL
Adaś, kto będzie kupował taką beztematyczną muzykę do tak słabego filmu, który jest już okrzyknięty porażką zanim trafił ma większość rynków na świecie? Skąd ta Twoja troska? 

zawsze się znajdą fani, a jak wspomniane tytuły się skończyły po 2 msc to był płacz..
#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Noooooo, na forach amerykańskich prawie same superlatywy czytam o tym scorze, więc racjaAdam pisze: zawsze się znajdą fani, a jak wspomniane tytuły się skończyły po 2 msc to był płacz..

nic nowego
taki np. jeden Clammensen uosabia całe fanbojstwo USA karmione RCPową papką non stop, a którzy w ogóle nie słuchają niczego poza USA (wyjątkiem jest Broxton) o których tu napisałeś - jak tylko jakiś score się tam pojawia na wielką orkiestre w starym stylu, to wszyscy mają mokro. dlatego score się podoba i ani ja, ani nikt nie mówił że nie będzie..

pozdrowienia dla żony

#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
asz Ty podebrałeś mnie cwaniaczku
. Tak zmieniając zdanie Valerian super ost 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Nie takie to złe. Album co prawda za długi, ale nawet spoko się tego słucha. Jeden temat przynajmniej jest, co prawda nie jakiś szczególnie chwytliwy, ale obstawiam, że przyzwoicie wpisuje się w konwencję zaproponowaną przez Bessona. Spoko są dodatki w postaci perkusjonaliów czy elektroniki, które dodają troszkę świeżości w dość czerstwe brzmienie orkiestry. Sporo tutaj zapychaczy, równie dobrze można by było z 1/3 score'u wywalić, ale zdarzają się też badziej zapadające w pamięć kompozycje - najbardziej zwróciłem uwagę na "Medusa", "The Big Market" i "Valerian's Armor". Generalnie jest to score dobry technicznie, raczej nie będziemy do niego wracać za jakiś czas, ale nie jest też znowu taki bezpłciowy jak chcą Adam i Tomek (bezpłciowy to jest dopiero inny hype'owany przez nich tegoroczny soundtrack -
). Naciągane 3,5 można dać. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Co to znaczy "czerstwe brzmienie orkiestry"? 

to że nic za nim nie idzie poza tym że jest super techniczne 
mówiłem że czerstwe buły

mówiłem że czerstwe buły

#FUCKVINYL
Reportaż o muzyce i elektronice <3 Nagrywany jakoś niedawno (bo na koniec Olek podpisuje płyty), dodatkowo wmontowano filmiki z sesji. Olo potwierdza, że nagrał już Suburbicon Clooneya (jakoś na dniach będzie zwiastun, by the way), no i oczywiście Prawdziwą historię Polańskiego i Shape of Water (ale to wiadomo), następne projekty to Wes Anderson i Kursk, czyli plany pozostają aktualne 
youtu.be/AsMADphDZkQ
Cały artykuł:
https://www.arturia.com/alexandre-despl ... escription

youtu.be/AsMADphDZkQ
Cały artykuł:
https://www.arturia.com/alexandre-despl ... escription

nie żebym się czepiał ale to filmik reklamowy sprzętu, a elektronika w tym scorze to chyba najsłabszy element i w ogóle jest średniawa, więc nie wiem czy to dobra reklama
ale filmik fajny, że słi Olek Kompoziteer Manifik 

#FUCKVINYL
Wiem, że filmik reklamowy sprzętu, ale jednocześnie jest to jakaś forma reportażu o muzyce i elektronice
Mnie ta elektronika kompletnie nie przeszkadza, a w niektórych momentach wręcz mi się podoba. Ale ekspertem nie jestem.

paradoksalnie te reklamy sprzętu zawsze mają - dla mnie - najciekawsze materiały making of, bo pokazują ich rzeczywsitą pracę przy kompie z programem i z roboczą wersją filmu 

#FUCKVINYL
Noooo, tam nawet Olek puścił mock-up Spaceship Chase