Michael Giacchino - Dawn / War Of The Planet Of The Apes (2014/2017)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Michael Giacchino - Dawn / War Of The Planet Of The Apes (2014/2017)
Tak wygląda Alexanderplatz w Berlinie 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
Serio?
I do tego premiera później niż w Polsce...
I do tego premiera później niż w Polsce...
pewnie szukają kogoś kto umie niemiecki podłożyc do dubbingu małp 
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ktoś mi przypomni, o co chodzi z Giacchino podpisującym syna jako kompozytora/współkompozytora niektórych kawałków (Ain't that a Stinger w Dawn i, według wiki, Apes' Past Is Prologue w War)? I czy ktoś może potwierdzić, że Griffith jest faktycznie podany jako kompozytor?
Był kompozytorem i wykonawcą "Ain't that a Stinger", na soundtracku jest adnotacja composed by Griffith Giacchino.
"The score was a family affair, with Giacchino’s youngest son Griffith composing a small cue (“Ain’t That a Stinger”) which Giacchino conducted and Griffith performed percussion on."
http://scoringsessions.com/2014/07/11/m ... -the-apes/
Co do "Apes' Past Is Prologue w War" to też trzeba by było zobaczyć soundtrack, na soundtrack.net jest "APES'S PAST IS PROLOGUE Written by Griffith Giacchino", ale wątpię by 12 latek napisał ten 11 minutowy utwór. Z trochę innej beczki, widziałem też, że starszy syn Mick Giacchino widnieje jako jeden z orkiestratorów Spider-mana
"The score was a family affair, with Giacchino’s youngest son Griffith composing a small cue (“Ain’t That a Stinger”) which Giacchino conducted and Griffith performed percussion on."
http://scoringsessions.com/2014/07/11/m ... -the-apes/
Co do "Apes' Past Is Prologue w War" to też trzeba by było zobaczyć soundtrack, na soundtrack.net jest "APES'S PAST IS PROLOGUE Written by Griffith Giacchino", ale wątpię by 12 latek napisał ten 11 minutowy utwór. Z trochę innej beczki, widziałem też, że starszy syn Mick Giacchino widnieje jako jeden z orkiestratorów Spider-mana
-
hp_gof
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Gówniarze pewnie nawet nie widzieli papieru na którym te nuty napisano, ale trzeba dzieciakom zapewnić godziwą przyszłość ze stałego dopływu hajsu z tantiemów. 

Nie wiedziałem że on ma 2 dużych dzieci 
NO CD = NO SALE
Pewnie kręcą się tam po sesjach, to czasami któryś zostaje skredytowany
Coś taki zniesmaczony?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra zostawmy nepotyzm na boku i lepiej skoncentrujmy się na muzyce, gdyż naprawdę jest na czym. Właśnie sobie słucham po raz drugi i szczególnie zwróciłem uwagę na: "Exodus Wounds". Oczywiście pewnie zaraz się pojawi Paweł, Wojtek i inni, którzy dokładnie przeanalizują ten utwór i podważą moje porównanie, ale, co tam
Tak sobie słucham tego kawałka i skojarzył mi się on z jednym z moich ulubionych fragmentów z "Zemsty Sithów", a dokładniej o ten (tutaj w wersji rozszerzonej):
https://www.youtube.com/watch?v=itjsfF10f3k
I to nie jest zarzut, a wręcz jeszcze bardziej mi się te wojujące małpy podobają. Oj, tutaj Giacchino naprawdę się wykazał. Napiszę więcej, gdyż na razie wgryzam się w ten soundtrack i jest do dobre wgryzanie.
I to nie jest zarzut, a wręcz jeszcze bardziej mi się te wojujące małpy podobają. Oj, tutaj Giacchino naprawdę się wykazał. Napiszę więcej, gdyż na razie wgryzam się w ten soundtrack i jest do dobre wgryzanie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jak córka Poledourisa w Conanie?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie no, tam przynajmniej coś zrobiła...

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, wzięła flet prosty i coś tam sobie pograła do akordów, które tatuś improwizował do filmu właśnie wtedy. Nut nie widziała też na oczy. Nawet po nagraniu kawałka jedyne, co miała do powiedzenia (była przy dyrygującym Basilu), to: "You got it all wrong" 
Posłuchaj sobie tego Ain't That a Stinger. Czy to nie jest oparte na kilku nutach, które kilkuletni dzieciak mógłby sobie wymyślić ot tak?
Posłuchaj sobie tego Ain't That a Stinger. Czy to nie jest oparte na kilku nutach, które kilkuletni dzieciak mógłby sobie wymyślić ot tak?
Coś ty tu Wawrzyniec zapuścił, toż to GattacaWawrzyniec pisze: ↑śr lip 12, 2017 12:40 pmDobra zostawmy nepotyzm na boku i lepiej skoncentrujmy się na muzyce, gdyż naprawdę jest na czym. Właśnie sobie słucham po raz drugi i szczególnie zwróciłem uwagę na: "Exodus Wounds". Oczywiście pewnie zaraz się pojawi Paweł, Wojtek i inni, którzy dokładnie przeanalizują ten utwór i podważą moje porównanie, ale, co tamTak sobie słucham tego kawałka i skojarzył mi się on z jednym z moich ulubionych fragmentów z "Zemsty Sithów", a dokładniej o ten (tutaj w wersji rozszerzonej):
https://www.youtube.com/watch?v=o9r7fbaUuMw