BRIAN TYLER - THE MUMMY (2017)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: BRIAN TYLER - THE MUMMY (2017)
Jeśli ma w tej chwili wysoką pozycję w branży, Brian może za miks odpowiadać sam.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ciekawa forma demokracji panuje na tym forum: jeżeli coś ci się podoba ale nie podoba się Mefisto i Koperowi, to znaczy, że nie masz gustu, zarówno muzycznego jak i filmowego

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

to czemu Hansu tez ma partolone? Williams, Gjaczino? KAŻDY... na palcach 1 ręki można rocznie liczyć filmy z porządnie podłożonym scorem. cofnąć się 15 lat wstecz i każdy był dobrze podłożonyPaweł Stroiński pisze: ↑pt cze 09, 2017 22:41 pmJeśli ma w tej chwili wysoką pozycję w branży, Brian może za miks odpowiadać sam.
#FUCKVINYL
- bartex9
- Spec od additional music
Ten score w filmie w zasadzie nie istnieje! Masakra. Dopiero na napisach mogłem wychwycić jakieś melodie, tematy (i w sumie nie brzmiało to najgorzej). Muszę obadać płytę, choć po seansie jestem generalnie zniesmaczony...
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
The Call of the Ancients (jestem na 1:00 w tej chwili) zaraz chyba przejdzie w Chevaliers de Sangreal... 

ok, to teraz zwariowałem, Brajan wrzucił nagranie Blu-Ray wykonania Mumii na FMF
-
youtu.be/n_j6fnAmcFg
Czyli musieli nagrywać cały koncert na potrzeby Blu-Raya
A już niedługo na specjalnym evencie Brajan spotka się z fanami w LA:

youtu.be/n_j6fnAmcFg
Czyli musieli nagrywać cały koncert na potrzeby Blu-Raya

#FUCKVINYL
Adam, jakie nagranie Blu-ray? Blu-ray to jest tylko nośnik, nagranie może być co najwyżej HD, czyli wysokiej rozdzielczości
Poza tym oni nagrywają wszystko, a to, że nie publikują i nie wydają, to kwestia praw autorskich. Ale przynajmniej w końcu jest jakość nagrania (audio) zbliżona do oryginału!

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Właśnie. Reportaż w HD
I fakt, jakość dźwięku spoko, bo wpięli się pod konsolę, ale montaż video to chyba na kolanie był robiony. 

Montaż owszem, słaby, nawet żadnego logo FMFu nie wrzucili, trochę tak jakby Brajan im wyrwał surówkę i nie chciał ich bardziej reklamować
A dźwięk wreszcie spoko, bo w poprzednich suitach zawsze wkurzało mnie to, że na pierwszy plan często szły jakieś pojedyncze instrumenty, które nie powinny się wybijać w miksie...

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, Ty akurat nie masz

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
hp_gof pisze:A dźwięk wreszcie spoko, bo w poprzednich suitach zawsze wkurzało mnie to, że na pierwszy plan często szły jakieś pojedyncze instrumenty, które nie powinny się wybijać w miksie...
On zabrał na FMF swojego dźwiękowca i producenta z którym pracuje nieprzerwanie od początku kariery przy wszystkich projektach - Joe Lisantiego. Na próbach najwięcej czasu spędzili na dopracowywaniu nagłośnienia właśnie. Bo z orkiestrą to Brajan zagrał może po 2 razy każdy utwór w całości, powiedział że gracie super, więc później zaczęli dopracowywać nagłośnienie w partiach każdego utworu, grając np po 30 sekund danej części utworu z konkretną sekcją, tylko po to żeby testować nagłośnienie. Mam fajne zdjęcie jak Brajan kuca na brzegu sceny i gada z Lisantim który stoi poniżej, a rękę trzyma w górze i dyryguje tyłem do orkiestryGhostek pisze:I fakt, jakość dźwięku spoko, bo wpięli się pod konsolę, ale montaż video to chyba na kolanie był robiony.![]()

świetna scenka byłą też, gdy oni na próbę we dwójke przyjechali, ja siedziałem już wcześniej pod sceną bo ćwiczył przed nimi Navarro i Zieliński, oni weszli od boku sceny, złapali się za głowę widząc środek areny po raz pierwszy (to były ich pierwsze próby), autentycznie byli w szoku, widać było opad szczeny, i poszedł dialog "o fuck, to miejsce jest ogromne, a Brajan do niego - będziesz miał sporo pracy ziom. a on, fuck off dude tu Stronesi mogą grać, co my tu w ogóle robimy. Nienawidze cie". Brajan się zaśmiał, klepnął go w ramię i poszedł na scene, a Lisanti na tył areny

#FUCKVINYL
No ale taka jest prawda, Tauron Arena jest największa w Polsce i dodatkowe wrażenie ogromu robi to, że się schodzi w dół stromymi schodami. Bo np. druga pod względem wielkości Atlas Arena jest bardziej płasko rozłożona i z zewnątrz też robi niepozorne wrażenie, bo jest zagłębiona w ziemi. No i AA jest nieco mniejsza właśnie przez brak tych najwyższych sektorów, które też powodują, że dach Tauron Areny jest wyżej. W każdym razie zawsze jak idę na koncert w Tauronie, to się boję, że spadnę 

niestety Tauron jeszcze tylko rok będzie największą w PL i jedną z największych na świecie.. za rok przebije ją i wiele innych arena kończona w Gliwicach - ma być największa w EU.
#FUCKVINYL