Jed Kurzel - Alien: Covenant (2017)
- Wojteł
- John Williams
Re: Jed Kurzel - Alien: Covenant (2017)
Co Ty, robiłem ankietę w pobliskim gimnazjum i wszyscy przyznali mi rację
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I dlatego właśnie rząd zlikwidował gimnazja
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Jechałem po tych filmach z góry na dół przez jakieś trzy lata, na każdej możliwej platformie, w tym i pod recenzjami i na forum, a teraz napisałem dla beki o tym hobbicie (celowo z błędem), nie przypuszczając, ze ktoś to weźmie na poważnie, to już stwierdziłem, że to pociągnę
No ale przynajmniej wywiązał się zalążek dyskusji między Koprem a Lisem, chociaż liczyłem na więcej
A tak na poważnie, jeśli chodzi o genialne prequele - może faktycznie użyłem zbyt mocnego słowa, i trzeba by szukać w mniej mainstreamowym kinie, omijajać blockbustery. Trudno mi powiedzieć, czy to będzie genialne, ale Better Call Saul trzyma wysoki poziom - pytanie tylko, w jakim stopniu można go traktować jako prequel Breaking Bad, a w jakim jako zwykły spin off.

A tak na poważnie, jeśli chodzi o genialne prequele - może faktycznie użyłem zbyt mocnego słowa, i trzeba by szukać w mniej mainstreamowym kinie, omijajać blockbustery. Trudno mi powiedzieć, czy to będzie genialne, ale Better Call Saul trzyma wysoki poziom - pytanie tylko, w jakim stopniu można go traktować jako prequel Breaking Bad, a w jakim jako zwykły spin off.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja tam na poważnie wolę Braindeada niż te wszystkie Aragorny 
Wjtek, w kinie niemainstreamowym prequele kręci się zbyt rzadko, by czegoś tam szukać.

Wjtek, w kinie niemainstreamowym prequele kręci się zbyt rzadko, by czegoś tam szukać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
No rozumiem, że lotry to nie Twoja bajka, ale generalnie przepaść między oryginalną trylogią w hobbitem jest co najmniej taka sama, lub większa, jak między star warsami
No i też dlatego nie podam przykładu, bo z kina niemainstreamowego ciężko mi w ogóle sobie przypomnieć jakikolwiek film, który miał prequel, a co dopiero dobry. Pewnie mi się przypomni za miesiąc przy wódce, czy podczas innego randomowego momentu, jak nie będę o tym myślał, to odkopię ten temat i napiszę

No i też dlatego nie podam przykładu, bo z kina niemainstreamowego ciężko mi w ogóle sobie przypomnieć jakikolwiek film, który miał prequel, a co dopiero dobry. Pewnie mi się przypomni za miesiąc przy wódce, czy podczas innego randomowego momentu, jak nie będę o tym myślał, to odkopię ten temat i napiszę

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To oczywista oczywistość.

Pomijając jakieś horrory klasy B (vide Laleczki Chucky czy Piątki Trzynastego, pytanie na ile to jest niemainstreamowe) to w kinie niemainstreamowym nawet sequele nie są takie częste... Ale gdzieś tam właśnie w tych horrorach pewnie jakiś prequel by szlo wygrzebać, ale żeby toto dobre było, to chyba już nie.
nie no w filmie to działa lepiej niż 3/5
reszta ok

NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Podczas wstawiania było 4 przez jakieś 10 min, ale później dojrzałem błąd i poprawiłem.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widać też rozwój Tomka jako recenzenta. Sposób jak postrzega muzykę jako całość i już nie rozdrabnia się na pojedyncze utwory. Interesujące.
3/5 w obrazie starczy, choć Cargo Lift rządzi!
3/5 w obrazie starczy, choć Cargo Lift rządzi!
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiadomo teraz po "Alien: Covenant" ogólnie mam muzycznie alienową fazę i muszę przyznać, że jednak jeżeli chodzi jakąś muzyczną ciągłość to nawet Kurzelowi się ten score udał. Przede wszystkim zrobiłem sobie alienową setlistę i tak np. jak słuchając wszystkich soundtracków, tak "Prometheus" może się wyróżniać i jakby nie pasować do reszty, tak "Covenant" pod tym względem brzmi dla mnie jak muzyka do "Aliena. Naprawdę nie jest to takie złe, jak bym mógł sądzić. I nawet to ponad 7 minutowe "The Med Bay", które może zdawać się męczące po seansie nabiera większego sensu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
na szczęście wersja wydana na EU jest w normalnym pudełku:

wersja USA jak pisałem wcześniej, LP sleeve - kartonik bez tacki z luzem wsuniętą płytą:

Także chętni patrzyć dobrze na kod kreskowy UPN w zagranicznych sklepach internetowych, które są różne, bo o wydaniu w PL cisza...
Winyl dla hardkorów wychodzi w połowie lipca.

wersja USA jak pisałem wcześniej, LP sleeve - kartonik bez tacki z luzem wsuniętą płytą:

Także chętni patrzyć dobrze na kod kreskowy UPN w zagranicznych sklepach internetowych, które są różne, bo o wydaniu w PL cisza...
Winyl dla hardkorów wychodzi w połowie lipca.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W PL nie będzie. Już jakiś czas temu Warner położył kreskę na soundtrackach z Milanu. To samo było z Life...