2) "Plastic Heart" Ciscandra Nostalghia - fajny rockowy kawałek. Ciscandra Nostalghia to zespół, które współzałożycielem jest Tyler Bates i naprawdę jak nawet nie lubi się jego dokonań filmowych, tak tutaj lepiej się odnajduje.
I kolejny po Divided fajny song z gry, tym razem Daft Punkowskie "Mind Games" z "Prey" autorstwa Raphael Colantonio & Matt Piersall. https://www.youtube.com/watch?v=jOGu05q-Ch4
czyli pastisz lat 80., a konkretnie tutaj chyba polewali z muzycznych ciągotek Davida Hasselhoffa (bo sam film opowiada o podstarzałym aktorzynie, który wypłynął na jakimś banalnym serialu w latach 80./90. a później próbował sił w Hollywoodzie i przepadł)
śpiewa aktor Julian Barratt, w samym filmie było jeszcze trochę fajnej muzyki instrumentalnej (David Holmes i ktoś tam jeszcze) ale nie idzie tego znaleźć nigdzie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
W tym klimacie zdecydowanie bardziej podobał mi się "True Survivor", tak a propos zresztą The Hoffa.
Owszem, mi też, aczkolwiek za drugim, trzecim razem wciągnąłem się i w ten hit. Notabene świetnie stylizowany ma to teledysk (począwszy od telewizyjnego formatu obrazu, poprzez kolorystykę, po zabiegi montażowe typowe dla teledysków z lat 80. i początku 90.).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński