Jed Kurzel - Alien: Covenant (2017)
-
- Spec od additional music
Re: Jed Kurzel - Alien: Covenant (2017)
Przyłączam się do pytania będzie dostępne u nas na CD ?
-
- Spec od additional music
Z tego co widziałem to raz podają datę 19 maja CD, 26 maja LP, a raz 26 maj wszystko ma wyjść oczywiście nie ma wzmianki o wydaniu w PL.
- Wojteł
- John Williams
Adam, Wawrzek, na znaki drogowe też tak patrzycie jak na interpunkcyjne? Bo ja tam pytajnik postawiłem. Są filmy, które miały genialne prequele i retcony i są takie, które zostały przez zbędne wyjaśnienia zarżnięte, albo ograniczają się do fajnego patrzydła (np. Rogue one działa głownie jako widowisko i rozszerzenie świata przedstawionego, bo ten retcon z sabotażem Gwiazdy Śmierci był do niczego nie potrzebny, tak samo antologia o Hanie Solo nie wiem komu ma zrobić dobrze). Prometeusz nie napawał mnie zbytnim optymizmem względem tego, czy Scott to zgrabnie poprowadzi. Sam pomysł wyjaśniania skąd się wziął Alien wydaje mi się zbędny, bo on jest zajebisty i straszny właśnie przez swoją tajemniczość, co nie zmienia faktu, że nie miałbym nic przeciwko dobremu filmowi o jego początkach. Problem w tym, że ostatnio twórczość Scotta wygląda tak:
-Ridley Scott
-Dobry film
wybierz jedno
-Ridley Scott
-Dobry film
wybierz jedno
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
26 maj wychodzi CD w USA. O polskim wydaniu nie ma jeszcze żadnych informacji u żadnej wytwórni.Jedi-Master pisze: ↑ndz maja 14, 2017 17:13 pmZ tego co widziałem to raz podają datę 19 maja CD, 26 maja LP, a raz 26 maj wszystko ma wyjść oczywiście nie ma wzmianki o wydaniu w PL.
Wydanie w USA na CD będzie niestety w LP sleeve - płyta wsunięta w kartonik, tak będzie prezentować się on po otwarciu:

Winyl za to będzie miał ładniejszy design -

#FUCKVINYL
Spoiler:

Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Akurat dla mnie sabotaż Gwiazdy Śmierci naprawia jeden z większych bezsensów "Nowej Nadziej", tzw. jeden strzał w mały otwór i po sprawie.Wojtek pisze: ↑ndz maja 14, 2017 17:54 pmAdam, Wawrzek, na znaki drogowe też tak patrzycie jak na interpunkcyjne? Bo ja tam pytajnik postawiłem. Są filmy, które miały genialne prequele i retcony i są takie, które zostały przez zbędne wyjaśnienia zarżnięte, albo ograniczają się do fajnego patrzydła (np. Rogue one działa głownie jako widowisko i rozszerzenie świata przedstawionego, bo ten retcon z sabotażem Gwiazdy Śmierci był do niczego nie potrzebny, tak samo antologia o Hanie Solo nie wiem komu ma zrobić dobrze).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

"Obcy" zjada własny ogon, czyli dlaczego Ridley Scott nie robi już dobrych filmów - http://wyborcza.pl/7,101707,21810671,ob ... FB_Kultura -
kurde, dali by już spokój, gość ma 80 lat, większość ludzi w jego wieku wącha już kwiatki od spodu, a on robi blockbustery..
kurde, dali by już spokój, gość ma 80 lat, większość ludzi w jego wieku wącha już kwiatki od spodu, a on robi blockbustery..
#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Analogiczne sytuacje:lis23 pisze: ↑ndz maja 14, 2017 20:43 pmAkurat dla mnie sabotaż Gwiazdy Śmierci naprawia jeden z większych bezsensów "Nowej Nadziej", tzw. jeden strzał w mały otwór i po sprawie.Wojtek pisze: ↑ndz maja 14, 2017 17:54 pmAdam, Wawrzek, na znaki drogowe też tak patrzycie jak na interpunkcyjne? Bo ja tam pytajnik postawiłem. Są filmy, które miały genialne prequele i retcony i są takie, które zostały przez zbędne wyjaśnienia zarżnięte, albo ograniczają się do fajnego patrzydła (np. Rogue one działa głownie jako widowisko i rozszerzenie świata przedstawionego, bo ten retcon z sabotażem Gwiazdy Śmierci był do niczego nie potrzebny, tak samo antologia o Hanie Solo nie wiem komu ma zrobić dobrze).
-Dawid vs Goliat
-Bilard
-ciąża
A tak na poważnie, jak dla mnie Nowa Nadzieja miała pokazywać arogancję Imperium i nawiązywać do archetypowych powieści, gdzie mały heros pokonuje wielkiego i zarozumiałego przeciwnika (poza Dawidem i Goliatem to w pewien sposób również bajka o Zającu i Żółwiu, czy dziesiątki innych tego typu mitów, bajek, legend i powieści funkcjonujących czy to w kulturze europejskiej, czy też w nieco bardziej egzotycznych rejonach)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Chyba przez Ciebie tylko.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Star Wars, Zabójcza Broń (każda część lepsza od poprzedniej),, Indiana Jones (zwłaszcza trójka), Toy Story (dwójka znacznie lepsza od jedynki), Obcy Decydujące Starcie itp.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No ja akurat tak nie uważam, ale wiele innych osób już tak, na forum IMDb to był największy wątek pod tym filmem, w którym dyskusja na ten temat toczyła się od kilkunastu lat, niestety IMDb zamknęło fora kilka miesięcy temu. Ale na Reddicie to przy każdej dyskusji o prequelach ludzie przywołują ten tytuł i nawet na angielskiej Wikipedii jest uwzględniona informacja, że film jest uznawany za prequel.
Mówimy o prequelach, a nie sequelach.