Wszyscy nie, nie pomieściliby się. Williams chodzi tylko na gale, kiedy jest nominowany. Raz, z dziesięć lat temu, się nie zjawił, nie wiem, z jakiego powodu. Musiał być czymś zajęty.
NAGRODY BRANŻOWE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Re: NAGRODY BRANŻOWE
Oscarowe ciekawostki:
http://www.oscars.org/sites/oscars/file ... debars.pdfLa La Land is the first musical with original music and story to receive a Best Picture nomination since All That Jazz (1979) and the second since Anchors Aweigh (1945).
Mica Levi, nominated for Original Score for Jackie, is the eighth woman to be nominated in the music scoring categories.
Thomas Newman's nomination for Original Score for Passengers is his 14th and brings the total for members of the Newman family (Alfred, Lionel, Emil, Thomas, David and Randy) to 90, more than any other family.
Njuman maszeruje równo po laur największego oscarowego loosera w dziejach 

#FUCKVINYL
Powiedz to Scorsese i DiCaprio. Głosują ziomale na ziomali, bo tam się wszyscy znają będąc po ileś lat w Akademii, więc sorry - Ty możesz nie znać Tomka i ilości nomek, ale oni swoje wiedzą.
Swoją drogą to Milczenie musi być strasznie słabe, totalnie to olali w nominacjach. Wielce 25 lat pracy, pusty PR 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A ja myślałem, że on miał premierę dopiero w styczniu ale jednak była w grudniu więc dziwne, że go olali.
Sam jestem rozczarowany nominacjami ale przynajmniej "Deadpool" nie dostał żadnej nominacji, ani wulgarne parówki
Sam jestem rozczarowany nominacjami ale przynajmniej "Deadpool" nie dostał żadnej nominacji, ani wulgarne parówki

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Silence weszło do kin amerykańskich w limitowanej liczbie kopii, więc to nie dziwne. Poza tym film był słabo reklamowany.
Przy tym rozdaniu muzycznych nominacji i na obecność BFG bym się nie pogniewał, niestety wczesna premiera sprawiła, że już o tym tytule nie pamiętano, w przeciwieństwie do grudniowego Newmana. Co do Silence to wydaje mi się, że po prostu studio nie wierzyło w jego sukces i zrezygnowano z jego promocji, ale tylko jedna nominacja dla tego tytułu to poniekąd nauczka dla tych co rok wcześniej rozdają Oscary, no bo przecież jak dobrze pamiętamy miał to być tegoroczny hegemon.
Nominacje do Cezarów:
Gabriel Yared (Chocolat)
Ibrahim Maalouf (Dans les forêts de Sibérie)
Anne Dudley (Elle)
Philippe Rombi (Frantz)
Sophie Hunger (Ma vie de Courgette)
Gabriel Yared (Chocolat)
Ibrahim Maalouf (Dans les forêts de Sibérie)
Anne Dudley (Elle)
Philippe Rombi (Frantz)
Sophie Hunger (Ma vie de Courgette)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Widzę, że ten Maalouf wydany nawet, trzeba obadać.

Radzę wrócić do fantastycznego świata Brajana Tajlera i nie przejmować się takimi kompozytorami.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Dla Adama pewnie pomyliło się z Walker 

nie, tylko że Dudlejowa się skończyła na zrobieniu smyczków w Power Of Love Frankie'sów 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Z Walkerów to Adam zna tylko Texas Rangera.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński