Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3271 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 17, 2016 20:41 pm

Koper pisze:To jest jakaś dyskusja o wolnych mediach? :P :mrgreen:
Ja myślałem, że bardziej chodzi oto, jak i to nielegalne głosowanie:

https://www.youtube.com/watch?v=Dkst7e7r-Lw

A tym czasem Krystyna Pawłowicz myli fantazje erotyczne z rzeczywistością :P
Obrzucano mnie plastikowymi butelkami,lżono,szarpano za ubranie,używano stadionowych tub w uszy, by mnie ogłuszyć.
Robiono zdjęcia.Pokazałam im znak V,co ich jeszcze bardziej rozwścieczyło.
https://www.youtube.com/watch?v=FhIVUAA2Z3A
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3272 Post autor: Koper » ndz gru 18, 2016 11:39 am

A TVP to już samą siebie przechodzi w "obiektywizmie"

https://www.youtube.com/watch?v=b_Lja1JqmuE

:roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3273 Post autor: Wawrzyniec » ndz gru 18, 2016 12:40 pm

Tu lepiej to widać. I to wszystko w jeden dzień :)

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3274 Post autor: Kaonashi » ndz gru 18, 2016 12:55 pm

Obrazek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3275 Post autor: Koper » ndz gru 18, 2016 12:56 pm

Stare to (chyba), ale zawsze aktualne ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#3276 Post autor: Krzysiek » pn gru 19, 2016 21:34 pm

Nie bardzo rozumiem co Was tak w tym wszystkim śmieszy..... Ledwie kilka dni temu obchodzono w Polkowicach rocznicę pacyfikacji kopalni Rudna. Pamiętam i nie zapomnę, ponieważ to też działo się pod oknami moich Rodziców.... Dzisiaj policja blokuje na czyjś rozkaz drogi i przejścia by mógł się w mercedesie wozić jakiś karzeł (który swoją fizjonomią twarzy przypomina powoli imperatora Palpatine), dzisiaj policja szykuje gaz na demonstrantów, dzisiaj tłamszą ludzi którzy blokują drogę. Co będzie jutro?? Po której ze stron opowie się policja? Czy orientujecie się, że obecnie nie ma ciągłości dowodzenia w polskiej armii? Generałowie złożyli "wypowiedzenia".... Kto dowodzi?? Maciarewicz czy jego generał od pospolitego ruszenia??

Dzisiaj Was to bawi, jutro będziecie płakać że $ po 6 czy 7zł :twisted:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3277 Post autor: Bucholc Krok » wt gru 20, 2016 11:58 am

Krzysiek pisze:Po której ze stron opowie się policja?
O ile wiem policja (lub wojsko) nie jest od opowiadania się po czyjejkolwiek stronie. I nie chcę kraju, w którym "instytucje siłowe" to robią.
Czy orientujecie się, że obecnie nie ma ciągłości dowodzenia w polskiej armii? Generałowie złożyli "wypowiedzenia".... Kto dowodzi?? Maciarewicz czy jego generał od pospolitego ruszenia??
Rzepliński ponoć ma wolne. Może zostanie Królem i sprawa się rozwiąże.
Dzisiaj Was to bawi, jutro będziecie płakać że $ po 6 czy 7zł :twisted:
Jeśli o mnie chodzi to nie będę płakał, bo po takim kursie na pewno nie będę kupował. I nie wiem, kto na tym gorzej wyjdzie. Ten, który nie wyda, czy ten, który nie zarobi. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3278 Post autor: Koper » wt gru 20, 2016 17:42 pm

Krzysiek pisze:Nie bardzo rozumiem co Was tak w tym wszystkim śmieszy.....
Śmieszy czy nie śmieszy, ale co mamy - płakać? Ani jedno, ani drugie nie pomoże, ale lepiej śmiać się niż płakać.
Krzysiek pisze:Czy orientujecie się, że obecnie nie ma ciągłości dowodzenia w polskiej armii? Generałowie złożyli "wypowiedzenia".... Kto dowodzi??
Nie bój żaby... Dobra zmiana już jedzie się tym zająć.
Obrazek
Bucholc Krok pisze:O ile wiem policja (lub wojsko) nie jest od opowiadania się po czyjejkolwiek stronie.
W Polsce jest m.in. od dowożenia burgerów oraz wycinania i rzucania konfetti na ministrów :D
Bucholc Krok pisze:Rzepliński ponoć ma wolne.
No to na działeczkę albo na ryby niech się uda w ramach emerytury. Jarosławowi też bym polecał, zwłaszcza że chyba wiek emerytalny to już osiągnął.
459 innych posłom też by się przydało, niech nawet nie czekają do 65, 67 czy ilu tam. :P
Bucholc Krok pisze:Może zostanie Królem i sprawa się rozwiąże.
Przecież króla już mamy. Sam Główny Notariusz był na jego intronizacji przecież. :P Bucholc jak zwykle coś przespał i obudził się dopiero jak przyszło pińcset plus, po czym poleciał kupować winyle. :D

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#3279 Post autor: Krzysiek » wt gru 20, 2016 19:47 pm

Bucholc Krok pisze:O ile wiem policja (lub wojsko) nie jest od opowiadania się po czyjejkolwiek stronie. I nie chcę kraju, w którym "instytucje siłowe" to robią.
A żandarmeria na ulicach ma Cię bronić przed pakistańczykami, żydami, komuchami i cyklistami ??
Koper pisze:Śmieszy czy nie śmieszy, ale co mamy - płakać? Ani jedno, ani drugie nie pomoże, ale lepiej śmiać się niż płakać.
Gdyby tak wszyscy tylko się śmiali na występach Kabaretu Pod Egidą to do tej pory miałbyś mleko na kartki.....

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3280 Post autor: Koper » wt gru 20, 2016 19:59 pm

kto wie, może znowu będzie...

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#3281 Post autor: Charles » wt gru 20, 2016 22:02 pm

Ach ta Beata czyli "poprawione orędzie" :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=-14_cYM3Mck
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3282 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 21, 2016 11:36 am

Koper pisze:Nie bój żaby... Dobra zmiana już jedzie się tym zająć.
Kto to jest?
No to na działeczkę albo na ryby niech się uda w ramach emerytury.
A może nie chce? Albo chce, ale sprawy wagi państwowej zmuszają go do pozostania? :P
Jarosławowi też bym polecał, zwłaszcza że chyba wiek emerytalny to już osiągnął.
Nie wiem jak mu życzysz, ale chyba szybciej się wykończy siedząc w polityce. ;)
Przecież króla już mamy. Sam Główny Notariusz był na jego intronizacji przecież. :P

Pomyliłeś króla z Królem. Gdzie tam temu z niebiesiech do Rzeplińskiego...
Krzysiek pisze:A żandarmeria na ulicach ma Cię bronić przed pakistańczykami, żydami, komuchami i cyklistami ??
Jak tak dalej będzie się działo w Europie/na świecie to kto wie przed kim jeszcze. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3283 Post autor: Koper » śr gru 21, 2016 16:32 pm

Bucholc Krok pisze:Kto to jest?
Symbolika dobrej zmiany :P
Pomyliłeś króla z Królem.
z Elvisem??

Tymczasem Główny Notariusz, znany z lewych delegacji jeszcze jako poseł, mianował na prezesa TK mierną sędzinę, niechcianą w sądzie okręgowym, której co trzeci wyrok szedł się jeb... w apelacjach, specjalistkę od lewych zwolnień lekarskich. I potem się dziwią, że w Polsce wszystko stoi na głowie. :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3284 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 21, 2016 19:16 pm

Koper pisze:
Pomyliłeś króla z Królem.
z Elvisem??
Pisałeś o intronizacji, która dotyczyła Chrystusa, ale on jest tylko królem. W każdym razie w porównaniu z Królem Rzeplińskim. :)
Tymczasem Główny Notariusz, znany z lewych delegacji jeszcze jako poseł, mianował na prezesa TK mierną sędzinę, niechcianą w sądzie okręgowym, której co trzeci wyrok szedł się jeb... w apelacjach, specjalistkę od lewych zwolnień lekarskich. I potem się dziwią, że w Polsce wszystko stoi na głowie. :P
A jakie to ma znaczenie? TK skompromitował się już za Tuska.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#3285 Post autor: Marek Łach » śr gru 21, 2016 21:03 pm

Koper pisze:Tymczasem Główny Notariusz, znany z lewych delegacji jeszcze jako poseł, mianował na prezesa TK mierną sędzinę, niechcianą w sądzie okręgowym, której co trzeci wyrok szedł się jeb... w apelacjach, specjalistkę od lewych zwolnień lekarskich. I potem się dziwią, że w Polsce wszystko stoi na głowie. :P
Pal sześć kwalifikacje. To była ocena sprzed kilkunastu lat, od tego czasu Przyłębska wróciła na stanowisko sędziego (mając rekomendację KRS), była przewodniczącą swojego wydziału, więc widocznie uznano, że kwalifikacje w którymś momencie odzyskała. Nawiasem mówiąc jej ówczesny przełożony, obecnie prezes sądu apelacyjnego w Poznaniu, parę dni temu pozytywnie się o niej wypowiadał. Dlatego nie o kwalifikacje stricte merytoryczne tu chodzi, problemem są dwie inne rzeczy. Po pierwsze kwalifikacje etyczne (podejrzane L4, które wg mnie bylo ze strony całej trójki sędziów czynem niegodnym i skandalicznym; powinni dziękować Rzeplińskiemu, że miał na tyle klasy, żeby nie weryfikować prawidłowości tych zwolnień). Po drugie szemrana procedura wyboru Przyłębskiej na prezesa i fakt dopuszczenia trzech listopadowych sędziów, wybranych z pogwałceniem Konstytucji, do orzekania. Bo tutaj otwiera się droga do podważania legalności przyszłych orzeczeń wydawanych przez te osoby.

W każdym razie zaimponowali mi dzisiaj pozostali sędziowie TK z wiceprezesem Biernatem na czele poprzez swoją propaństwową postawę. Nie mieli już legalnych środków do kwestionowania pisowskiej samowoli i mogli albo stosować obstrukcję (i doprowadzić do zupełnego paraliżu TK) albo po prostu wykonywać swoją pracę. Wybrali to drugie, bo czasem niestety nawet gdy ma się rację to trzeba ustąpić dla ratowania instytucji państwowych. Smutny to dzień dla polskiego prawa, ale niewiele dało się już zrobić.

ODPOWIEDZ