Arrival (2016) - Jóhann Jóhannsson
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Arrival (2016) - Jóhann Jóhannsson
Jakie zagraniczne pisma? Bo google odpowiada mi zaledwie jednym artykułem, w którym to określenie się pojawiło i to sprzed kilku lat. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Manipulacja zdaje się będzie kolejnym do upadłego powtarzanym przez Adama słowem. Wszystko, co nie jest po myśli Adama i wszystko z czym Adam się nie zgadza oraz wszystko to, w czym Adam się pogubił, to MANIPULACJA. Zapamiętajcie to słowo
Jedyną manipulacją w tym przypadku jest stosowany przez niego podwórkowy, ośmieszający Johanssonna zwrot i jestem pewien, że będzie odwracał kota ogonem. Jak zawsze zresztą

Jedyną manipulacją w tym przypadku jest stosowany przez niego podwórkowy, ośmieszający Johanssonna zwrot i jestem pewien, że będzie odwracał kota ogonem. Jak zawsze zresztą

No jeśli nie jest mistrzem dronowej muzyki to będę odwracał tego kota ogonem
Ale myślałem że jest
Jestem teraz rozedrgany że takiego ładnego określania użyłem idąc za poczytnymi pismami, a tu fanboje piszą że żaden z niego mistrz
To że żaden to ja wiem
Ale liczyłem że fanboje będą trzymać klasę i niebędą negować takich znamienitych zasług 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że jedyną jego dronową ściezką w Hollywood jest Sicario i z tego jest Tobie najbardizej znany, to tak, Adam. Johannsson jest mistrzem muzyki dronowej, tak, oczywiście.
Widzę, że mógłbyś do siebie zastosować coś, co bladu przynajmniej bardzo szczerze o sobie kiedyś powiedział.
Widzę, że mógłbyś do siebie zastosować coś, co bladu przynajmniej bardzo szczerze o sobie kiedyś powiedział.
Nie masz racji i nie wiesz lepiej
Dla mnie najbardziej znany i ceniony przeze mnie jest za Teorię Wszystkiego. Mam ten pięknie wydany album nieprzypadkowo z jego dedykacją i autografem oraz wspólne zdjęcie z Johhannem. Mógłbym też dać mu inne CD do podpisu a jakoś nie dałem. To że nie cenię go jako Miszcza Dronów to fakt bo cenię go za inną część jego twórczości 
Arrival może być dobre
Klipy może i nudzą ale przynajmniej nie ma tam dronów i da się tego słuchać
No more Drone Music composers!!!
Linia hipsterska na forum po klipach jak zwykle jest wyraźnie zaznaczona tymi samymi Userami

Arrival może być dobre

Linia hipsterska na forum po klipach jak zwykle jest wyraźnie zaznaczona tymi samymi Userami

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na tegorocznym Festiwalu Muzyki Filmowej padło to określenie, plus brał on udział właśnie w koncercie na festiwalu pt. "Drone Sounds". Adamowi spodobało się to określenie, to jego używa. O cala filozofia i tajemnica z tym zwrotem związana. Plus też nie róbcie świętego oburzenia, że ciągle tego zwrotu używa, gdyż jak w kółko pisze "No More Remote Control Shit Composers" to jakoś nikomu to nie przeszkadza.Kaonashi pisze:O co chodzi z tym Johannssonem i dronami?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Na billboardzie i Colliderze też tego używali ale nie pamietam teraz dokładnie gdzie - "master of drone music" czy jakoś tak..
#FUCKVINYL
Bo to jest akurat prawdziwa i najmądrzejsza rzecz jaką napisałem na tym Forum everWawrzyniec pisze: Plus też nie róbcie świętego oburzenia, że ciągle tego zwrotu używa, gdyż jak w kółko pisze "No More Remote Control Shit Composers" to jakoś nikomu to nie przeszkadza.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Taaa, szkoda tylko, że nie wymyśliłeś swojego manifestu dwa lata wcześniej i nie wygłosiłeś go głośno podczas spotkania z "Sam Wiesz Kim"
Zresztą uwielbiam te hejty, śmieszki na forum, a potem co do czego, to selfiki, autografy itd. Dlatego też w sumie rok temu podczas FMFu Marek mi mocno zaimponował. Nie robił on nigdy tajemnicy jaki jest jego stosunek do Ramina Djawadiego. I właśnie na FMFie, kiedy były jakieś konferencje z nim, to albo na nich Marka nie było, albo jak już to siedział sam w ostatnim rzędzie i to nawet jak było przed nim 10 wolnych rzędów. I takie zachowanie szanuję. Marek jest osobą z zasadami.

Zresztą uwielbiam te hejty, śmieszki na forum, a potem co do czego, to selfiki, autografy itd. Dlatego też w sumie rok temu podczas FMFu Marek mi mocno zaimponował. Nie robił on nigdy tajemnicy jaki jest jego stosunek do Ramina Djawadiego. I właśnie na FMFie, kiedy były jakieś konferencje z nim, to albo na nich Marka nie było, albo jak już to siedział sam w ostatnim rzędzie i to nawet jak było przed nim 10 wolnych rzędów. I takie zachowanie szanuję. Marek jest osobą z zasadami.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
A czy przeczytałeś dobrze że wymyślając ten sloganom od razu zastrzegłem że nie tyczy się on Hansa?
I nawet wtedy też chyba Ramina pod to podpiąłem. Ale tego już nie jestem pewien teraz. RCP to Hans i praktycznie nikt więcej tam nie ma prawa dostawać solowych dużych projektów bo po prostu bez protekcji nie zasługują i nie mają warsztatu pomimo papierków wykształciucha. No i ten slogan wymyśliłem z pół roku temu? Max rok...

#FUCKVINYL
no i drugi utwór:
https://play.spotify.com/album/10zvZUrv ... edium=open
Mnie ten klimat odpowiada.
Czekam z niecierpliwością na film.
https://play.spotify.com/album/10zvZUrv ... edium=open
Mnie ten klimat odpowiada.
Czekam z niecierpliwością na film.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czytaj ze zrozumieniem - jedyna jego dronowa ścieżka w Hollywood to Sicario, ale też nie jest w stuprocentach dronowa. Możesz go lubić albo nie. Ale jeśli np. określiłbyś Prisoners (muzyka może snująca się, itd., ale mocno melodyjna) mianem muzyki dronowej, to jednak bym tego tak nie zaliczył nawet mimo dość dużej suity na FMF (ale dali też Theory of Everything, które jeśli jest muzyką dronową, to ja jestem prezydentem USA, więc miałbym... wątpliwości, co do ich określeń).Adam pisze:Nie masz racji i nie wiesz lepiejDla mnie najbardziej znany i ceniony przeze mnie jest za Teorię Wszystkiego. Mam ten pięknie wydany album nieprzypadkowo z jego dedykacją i autografem oraz wspólne zdjęcie z Johhannem. Mógłbym też dać mu inne CD do podpisu a jakoś nie dałem. To że nie cenię go jako Miszcza Dronów to fakt bo cenię go za inną część jego twórczości
Arrival może być dobreKlipy może i nudzą ale przynajmniej nie ma tam dronów i da się tego słuchać
No more Drone Music composers!!!
![]()
![]()
To, że nie lubisz Prisoners, nie znaczy, że jest to muzyka dronowa.
No super, ale kto Ci powiedział, że jeśli ktoś zrobił JEDEN dronowy score i dronowe np PIĘĆ albumów klasycznych, to nie można go nazywać Mistrzem Dronów?
Ja tam się nie znam, ale jak o Enniu piszą Maestro, a o nim Miszczu Dronów, to czemu mam z tej wiedzy tak samo nie skorzystać

Ja tam się nie znam, ale jak o Enniu piszą Maestro, a o nim Miszczu Dronów, to czemu mam z tej wiedzy tak samo nie skorzystać

#FUCKVINYL
To przede wszystkim zastanów się nad użyciem pojęcia "dronów", bo tłumaczenie dosłowne z angielskiego 'drone master' na 'mistrz dronów' jest mocno niepełnosprawne
Pojęcie drone to pojęcie muzyczne, a w Twojej wersji brzmi tak, jakby Johannsson komponował za pomocą latających dronów albo dla dronów co najmniej. Bo innego znaczenia dla tego słowa w polskim raczej nie ma.
Ośmieszasz tym Johannssona (a ponoć tak cenisz jego muzykę i się na niej znasz), ale chyba nadal do Ciebie to nie dociera. Argument w stylu 'mam jego piękną płytę z autografem' to żaden argument, co dobrze zauważył Wawrzyniec.

Ośmieszasz tym Johannssona (a ponoć tak cenisz jego muzykę i się na niej znasz), ale chyba nadal do Ciebie to nie dociera. Argument w stylu 'mam jego piękną płytę z autografem' to żaden argument, co dobrze zauważył Wawrzyniec.

bla bla bla 
Ten utwór Richtera otwierający i zamykający film będzie tylko na LP. uaktualniona traklista CD wersji EU jego nie wykazuje. pewnie Mistrz Dronów ucieka przed ewentualną dyskwalifikacją przed-Oscarową

Ten utwór Richtera otwierający i zamykający film będzie tylko na LP. uaktualniona traklista CD wersji EU jego nie wykazuje. pewnie Mistrz Dronów ucieka przed ewentualną dyskwalifikacją przed-Oscarową

#FUCKVINYL