Michael Giacchino
- bartex9
- Spec od additional music
Re: Michael Giacchino
Naprawdę myślisz, że Olek odszedł z własnej woli? 

Toż terminy go goniły
Michael puści na dzień dobry temat Star Wars, gdzieś w środku zaakcentuje Vadera, walnie jakiś temat dla głównej bohaterki, akcję w stylu Jupitera i Beyond (Hellava Chase, Crash decisions) może w bardziej militarnym tonie, suitkę na koniec i wszyscy będą zadowoleni
Wszak nagrywanie muzyki z Gwiezdnych Wojen nie jest mu obce 
https://www.youtube.com/watch?v=9-thKXZI8NE
https://www.youtube.com/watch?v=E2iwy9aC670

https://www.youtube.com/watch?v=9-thKXZI8NE
https://www.youtube.com/watch?v=E2iwy9aC670
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Marsz Imperialny też musi się pojawić. Chyba, że Wliczasz w to temat Vadera - w sumie, to chyba JEST właśnie temat Vadera, więc mój błąd 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Zasłanianie się marszem imperialnym byłby najbardziej wyczekiwanym ale najgłupszym zagraniem 
Ja bym wyczekiwał tu jakiegoś nowego złodupnego motywu. Może coś na niski, męski chór zarzucającego pomost między tym, co Williams zrobił dla Palpatine'a w NT, a wymową tematu Vadera

Ja bym wyczekiwał tu jakiegoś nowego złodupnego motywu. Może coś na niski, męski chór zarzucającego pomost między tym, co Williams zrobił dla Palpatine'a w NT, a wymową tematu Vadera

Trochę tak. No sorry, ale on nie ma jak Dżon jednego projektu na rok albo wolne okienko jak Majkel, żeby być na zawołanie Disneya do premiery filmu. Kiedy dostawał angaż zapewne nie było jeszcze mowy o tak rozległych dokrętkach i kilkumiesięcznej obsuwie w nagraniach. W każdym razie cieszę się, że nie będę musiał jednak słuchać tego hejtu, który się szykuje tylko dlatego, że to nie Dżonbartex9 pisze:Naprawdę myślisz, że Olek odszedł z własnej woli?

Mój post był nieco prześmiewczy, również nie nastawiam się na jakąś pełną wersję tego tematu, bardziej jakiś zalążek lub jego zapowiedź, "The Imperial March" dostajemy przecież dopiero w V odcinku, jego zagranie wcześniej byłoby wręcz failowe, ale Michael raczej to wie, mam nadzieję, że producenci równieżGhostek pisze:Zasłanianie się marszem imperialnym byłby najbardziej wyczekiwanym ale najgłupszym zagraniem

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Adam, chyba niezbyt dokładnie oglądałeś Furię, skoro uważasz to za zwycięstwoAdam pisze:w Furii wygrał

Tak czy siak Giacchin musi stanąć na wysokości zadania. W przypadku takiego tytułu jak SW nie wypada dać ciała. Jeśli zrobi muzę na poziomie The Shadows of the Empire, nawiasem mówiąc bardzo dobrej muzyki, będę zadowolony

Mystery pisze:Nie, no jeśli Giacchino zrobiłby coś na poziomie TFA i podpisał własnym nazwiskiem, to by go żywcem zjedli, nagle byłoby za dużo underscoru, wtórna akcja czy słaby temat dla złego charakterulis23 pisze:Jeżeli praca Giacchino będzie równie dobra, jak TFA, to będzie git![]()

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Nie no ja liczę na poziom co najmniej " Empire Strikes Back"Tak czy siak Giacchin musi stanąć na wysokości zadania. W przypadku takiego tytułu jak SW nie wypada dać ciała. Jeśli zrobi muzę na poziomie The Shadows of the Empire, nawiasem mówiąc bardzo dobrej muzyki, będę zadowolonyMichael liczę na ciebie
![]()
![]()

Z innej beczki, Iniemamocni 2 zamienili się premierą z Toy Story 4 i będą rok wcześniej, czyli latem 2018, yupi!

Z jeszcze innej beczki, reżyser Sky High zapytany podczas premiery Trolls o Shreka 5, wygadał się, że obecnie jest w wczesnej fazie prac nad sequelem Sky High dla Disneya, czyżby kolejny powrót Michaela po latach

- lis23
Oby film nie był tak mroczny, że muzycznie wyjdzie kolejna "Planeta Małp" ...
Disney to niech lepiej myśli nad sequelem "Zootopii"
właśnie upublicznili scenariusz filmu, pewnie w związku ze zgłaszaniem filmów do przyszłorocznych nagród, a skoro Sony chce zgłosić "Sausage Party" w najważniejszych kategoriach, to Disney ma znacznie większe szanse.

Disney to niech lepiej myśli nad sequelem "Zootopii"

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
A ja śmiem twierdzić, że kiełbaski są lepsze 
Co do mroczności... come on! To Disney.

Co do mroczności... come on! To Disney.

Disney w tym roku nabije tyle mamony, że może myśleć o czym chce
Sam jednak wolałbym posłuchać scoru z "Sky High 2", niż "Zootopia 2"
Co do Oscarowych animacji to konkurencja będzie spora i patrząc na tytuły, wcale nie ze strony Parówek.
Sam obstawiam taką "piatkę", od najmocniejszych:
Zootopia - Oscar w kieszeni
The Red Turtle - musi być coś zagranicznego i egzotycznego, świetne przyjęcie
Kubo and the Two Strings - musi być animacja poklatkowa, świetne przyjęcie
Finding Dory - musi być Pixar, przyjęcie też raczej świetne
Sing - to może być niespodzianka sezonu, to samo studio co "Pets", także, któryś z tych dwóch będzie, obstawiam ten, bo premiera bliżej sezonu i będzie o nim głośniej
w rezerwie:
Moana
Sausage Party
The Secret Life of Pets
Trolls
i może coś zagranicznego o czym nie wiemy, bądź nie podejrzewamy jak "Little Prince"

Sam obstawiam taką "piatkę", od najmocniejszych:
Zootopia - Oscar w kieszeni
The Red Turtle - musi być coś zagranicznego i egzotycznego, świetne przyjęcie
Kubo and the Two Strings - musi być animacja poklatkowa, świetne przyjęcie
Finding Dory - musi być Pixar, przyjęcie też raczej świetne
Sing - to może być niespodzianka sezonu, to samo studio co "Pets", także, któryś z tych dwóch będzie, obstawiam ten, bo premiera bliżej sezonu i będzie o nim głośniej
w rezerwie:
Moana
Sausage Party
The Secret Life of Pets
Trolls
i może coś zagranicznego o czym nie wiemy, bądź nie podejrzewamy jak "Little Prince"
- lis23
Come one, typowa amerykańska komedyjka z niewybrednymi żartami i rynsztokowym językiem, czyli kino za którym nie przepadam, a lubię praktycznie wszystkie gatunki - poza głupimi komediami, właśnie.Ghostek pisze:A ja śmiem twierdzić, że kiełbaski są lepsze![]()
Mystery - tego ""Sky High" to ja nawet nie znam, musiałem zajrzeć na Filmweb - kojarzy mi się to z tymi telewizyjnymi musicalami Disneya

Co do nominacji: kiedy ogłoszą te do Złotych Globów?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Takie Incredibles+X-men+Potter+Spy Kids, scoru nie wydano, ale gdzieś tam krąży po necie i temat tam Michael stworzył iście superbohaterski, trochę taka jego wersja Supermanalis23 pisze:Mystery - tego ""Sky High" to ja nawet nie znam, musiałem zajrzeć na Filmweb - kojarzy mi się to z tymi telewizyjnymi musicalami Disneya

https://www.youtube.com/watch?v=mdbXfaURJkA
A nomy do Globów 12 grudnia, gala 8 stycznia.