HANS ZIMMER - INFERNO (2016)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - INFERNO (2016)
Biorąc pod uwagę, że Criminal ci się podobało i stawiałeś temu 4/5, to wszystko jest możliwe. 

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Noo, niewiele się pomyliłem.3/5 mógł dać. jakby album trwał 40 min to pełne 4.

Akurat w stosunku do Inferno miałem kiedyś spore wymagania, dawno temu czytając książkę nawet sobie wyobrażałem muzę Hansa, a było to dobre wyobrażenieTomek pisze:Ten film wygląda i zapowiada się okropnie i trudno było się spodziewać, że muzyka będzie czymś dużo lepszym. Tym bardziej, że to część trzecia, nikt chyba tego filmu nie chciał i podejrzewam, że Zimmer jest już też zmęczony tymi bzdurami (choć pewnie oficjalnie tego nie powie...na razie). Robienie sobie nadziei poziomem muzyki z dwóch poprzednich części jest z lekka naiwne - to było 7 lat temu, a to w kontekście twórczości kogoś takiego jak Zimmer cała epoka...

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Recenzować nie będę, lecz przedzieranie się przez elektroniczne atonalne pierdy to już mam opanowane. Człowiek zahartowany, więc jak wyjdzie już oficjalnie soundtrack to będzie słuchane.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Z rana postanowiłem sobie odpalić raz jeszcze ten score...

...mając nadzieję, że po prostu zły dzień wczoraj miałem i moja percepcja mogła być nieco zakrzywiona przez 12-godzinny dyżur w radiu. No ale po pierwszych dwóch utworach...

A im dalej w las tym gorzej...

...mając nadzieję, że po prostu zły dzień wczoraj miałem i moja percepcja mogła być nieco zakrzywiona przez 12-godzinny dyżur w radiu. No ale po pierwszych dwóch utworach...

A im dalej w las tym gorzej...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale Assasins's Creed 2 przecież też był głównie oparty na elektronicznej, nowoczesnej muzyce z gitarami elektrycznymi na czele. Co niby na pierwszy rzut ucha mogłoby się wydawać całkowicie poronionym pomysłem, zważywszy że gra dzieje się we Włoszech okresu renesansu, a w ostateczności doskonale to współgrało.Mystery pisze:a szkoda, bo coś w stylu Assasinss Creed 2 Kyda było by tu mile widziane.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ale Assasins's Creed 2 był melodyjny i wszystko było tam wyważone, muzyka była bardziej organiczna, niż syntetyczna i mając ją w głowie, kojarzy mi się głównie z chórkami czy gitarą i to bardziej akustyczną, niż elektroniczną, a z relacji Tomka wynika, że w Inferno wszystko zmierza stricte ku samej elektronice i to tej hardrokowej a'la Chappie i BvS.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ghostek, może wrzuć te 3 gify na stronę jako recenzja scoru, więcej chyba i tak nie ma co pisać, jak rozumiem. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ło matko, mocny kandydat na gniota roku...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, nie zachęcie
i to druga zła praca Hansa, oj Antymuza rok po Filmmuzie
W sumie pasowałoby to metody jaką Zimmer stosuje - po świetnym roku, następny jest zwykle słabszy. Tak było z 2010 a potem słabszym 2011 . Chociaż zaraz Interstellar był w 2014 ... Cóż była to tak praca wybitna, że Hans potrzebuje więcej czasu na regenerację. Plus miał trasę koncertową. To też w końcu tylko człowiek 

#WinaHansa #IStandByDaenerys