Rob Simonsen - Nerve (2016)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Rob Simonsen - Nerve (2016)
Niby nie, ale to jacyś ludzie od sequeli Paranormal Activity robili i wygląda to trochę na taką pierdółkę dla młodzieży, więc takiego scoru bym się nie spodziewał. Mam nadzieję, że będą go przynajmniej potrafili wykorzystać w filmie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na pewno nie stoi za tym aż tak wielkie studio. I nie jest to jakaś produkcja za pierdyliard dolarów, a więc tym bardziej kompozytor mógł mieć trochę więcej wolności.
A sam film nie wygląda jakoś tragicznie i ma niezłą śśrednią na IMDb.
Ja w każdym razie od kilku dni nie mogę się oderwać od tego soundtracku, ach te chórki
Tym bardziej chciałbym podziękować Adamowi, że zwrócił naszą uwagę na tę interesującą ścieżkę dźwiękową.!
A sam film nie wygląda jakoś tragicznie i ma niezłą śśrednią na IMDb.
Ja w każdym razie od kilku dni nie mogę się oderwać od tego soundtracku, ach te chórki

#WinaHansa #IStandByDaenerys
moje uszanowanie
na słabe rzeczy szkoda mi czasu na zakładanie tematów 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko 3/5 od Savasa:
http://www.filmmusicmedia.com/reviews/n ... nsenreview
A dla mnie jeden z lepszych soundtracków tego roku.
http://www.filmmusicmedia.com/reviews/n ... nsenreview
A dla mnie jeden z lepszych soundtracków tego roku.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na tej stronie generalnie z d..y są oceny, więc nie ma się co sugerować. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja się nie sugeruję, tylko właśnie stwierdzam, że Stranger Things dostało 4/5, a takie dobre i pomysłowe Nerve 3/5. Ale score Simonsena jest jednak trochę bardziej wymagający i przemyślany.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, niedługo film wchodzi do kin, także tutaj w Niemczech. I choć zwiastun zapowiada młodzieżowy film nie jakiś wysokich lotów, tak z drugiej strony strasznie mnie ciekawi jak ta muzyka odnalazła się w tym obrazie.
Gdyż naprawdę niesamowicie podoba mi się ten soundtrack, często do niego wracam i sądzę, że pod koniec roku przynajmniej z naszej strony dostanie odpowiednio doceniony.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
nie czytałem jej jeszcze, nadrobię jutro, a to dlatego że dziś dopiero obejrzałem film. I powiem tak - temu, kto tak chamsko potraktował ten score w filmie, należy się publiczna egzekucja
Połowa traków występuje może po połowie, najlepszy-wiadomo-jaki leci z głośnika w taksówce w jakiejś prawie-mono wersji i może przez 30 sekund w sumie... za to są kapitalne piosenki i jest ich multum. szkoda że nie wyszedł album VA. a film spoko, ciekawy pomysł i bardzo na czasie.

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Toć każdy ci mówił, że w filmie to prawie nie istnieje, więc te maxy w ocenie na FM.pl to jakieś nieporozumienie 

ale ja nie czytałem recki i nic nie mówiłem o tym 
za to na płycie maxik, a jakby było drugie CD z songami to by było 6/5

za to na płycie maxik, a jakby było drugie CD z songami to by było 6/5

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ocena za muzykę w filmie w moim tekście nie jest żadnym nieporozumieniem i nawet Koper się trochę ze mną zgodził. Zresztą o wszystkim pisałem w moim tekście (to do Adama). Napisałem tam jakich utworów brakuje, ale też uzasadniłem, dlaczego jednak oceniam dobrze oddziaływanie score'u w obrazie. Tam wszystko jest i chyba trochę zaczynam rozumieć, dlaczego Broxton zrezygnował z gwiazdek przy swoich recenzjach. 

to ja poprosze o listę songówWawrzyniec pisze:Napisałem tam jakich utworów brakuje,

#FUCKVINYL