The Light Between Oceans (2016) - Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: The Light Between Oceans (2016) - Alexandre Desplat

#61 Post autor: Adam » wt sie 30, 2016 11:21 am

Desplatsterpiece 8)
#FUCKVINYL

hp_gof

#62 Post autor: hp_gof » wt sie 30, 2016 14:01 pm

LOL :D Marek niczym sędzia Trybunału Konstytucyjnego :P Ekhm. Występując tutaj w roli Jarosława powinienem wstrzymać wyrok jeśli byłby niekorzystny dla Desplata :D Ale nie jestem adminem :( U nas jeszcze działa demokracja w miarę na forum i sądy Marka są niezawisłe :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#63 Post autor: DanielosVK » wt sie 30, 2016 15:13 pm

Jakie niezawisłe, gdy Marek jest sędzią i adminem w jednej osobie? :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#64 Post autor: Wawrzyniec » wt sie 30, 2016 16:38 pm

Marek jest w sumie z Krakowa, a i chyba i stamtąd pochodzi ktoś jest ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym jednocześnie. :P

Przy czym ja akurat wierzę, że Marek nie będzie podtrzymywał niechlubną krakowską tradycję jeżeli chodzi o (nie)przestrzegania prawa i jego wyroki będą nie tylko niezawisłe, ale i zgodne z konstytucją strony i forum. :P

Czyli, Marek czekamy :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#65 Post autor: hp_gof » wt sie 30, 2016 17:38 pm

No niestety jeszcze sobie trochę poczekamy, ten czas do piątku dłuży mi się niemiłosiernie...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#66 Post autor: Adam » wt sie 30, 2016 19:49 pm

Ghosti, już 2-1 przegrywasz :P Broxton też grubo popuścił nad tym scorem - https://moviemusicuk.us/2016/08/30/the- ... e-desplat/ :D

czyżby jednak desplatsterpiece? 8)

#czekamy
#FUCKVINYL

hp_gof

#67 Post autor: hp_gof » wt sie 30, 2016 21:27 pm

Adaś przegapił pierwsze recenzje filmowe :P
Add Alexandre Desplat's best score since “The Grand Budapest Hotel,” and the beauty is hard to miss.
http://www.heraldextra.com/entertainmen ... 65a73.html

Tutaj obcojęzyczna recka scoru: 4/5 ;)
http://www.supercalifragilistic.be/audi ... en-oceans/

Tutaj od 56 do 67 minuty tego podcastu są 4 całe utwory!!! ze scoru :shock: Chyba to będą kolejno Letters, Tom, Isabel, The Light Between Oceans.
http://www.cinematicsound.net/ep-25-pet ... undtracks/

Kawałek wywiadu z reżyserem (Olek to potrafi dyplomatycznie odmawiać i wymuszać różne rzeczy na reżyserach :mrgreen: ):
I wanted to ask about one piece of music, “Funeral Canticle.” I remember it from The Tree of Life, but how did you choose that?

Yeah, I chose that piece — I do remember Tree of Life, which is the best. Also, Alexandre Desplat was supposed to do the soundtrack to that movie, and I think Malick used a fraction of it. But you always put in temp music as you’re cutting a movie, and working with Desplat was a huge privilege and honor; it was like magic to be able to work that guy. I did something I’ve never done before in any movie: I showed him a cut of the movie and I stripped all of the music off and I was like, “How would you like to watch the movie?” and he was like, “I’d love to watch it with no music, but nobody but Polanski does that.” I said, “Okay, if Polanski is going to do it, I’m going to be brave enough to do it, too.” So I stripped all my music off except for that piece [Funeral Canticle], and he came out of the first screening and he said, “Your movie doesn’t need music.” I was like, “Is this your way of trying to tell me that you’re trying to get out of it, that you don’t like the movie?” And he was like, “No, it doesn’t need music.” But I said no, no, I don’t take it, you gotta do it.

You have to work a little.

Yeah, you have to a little harder than that, Alexandre. So he did it, and that’s the only piece he didn’t do. But I’m glad. You’re the first person to tell me that.

I just love that piece. It brings me to tears when I listen.

It’s the most rapturous piece of music I’ve ever heard.
https://thefilmstage.com/features/derek ... en-oceans/

A tutaj są generalnie wszystkie utwory muzyki źródłowej użytej w filmie:
1. All Things Bright and Beautiful (traditional)
2. Mason’s Apron (traditional)
3. Waltzing Matilda (traditional)
4. Funeral Canticle – George Mosley, The Academy of Ancient Music & Paul Goodwin
5. Bist Du Bei Mir – Johann Sebastian Bach (from the Notebook for Anna Magdalena Bach)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#68 Post autor: Adam » wt sie 30, 2016 22:18 pm

Ghosti, to już 3-1 płyniesz :D

mamy desplatsterpiece to już pewne 8)

a kawałków nie słucham, czekam na całość na raz :)

najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeśli score będzie zasługiwał na postawienie go na półce, co jest już raczej przesądzone z tego co widać, to będę musiał się wykosztować na digipaka z 3 dychy więcej, bo projekt będzie przepiękny. o ile to będzie digi, jak nie to Sony nasze. oby tak było, tzn tak chce portfel, serce mówi co innego :mrgreen:
#FUCKVINYL

hp_gof

#69 Post autor: hp_gof » wt sie 30, 2016 22:30 pm

Tia, teraz desplatsterpiece, a w piątek Adaś będzie pierwszy, że się rozczarował i że fail :mrgreen:

Ja na pewno kupię od Sony (bo tanio) i mam nadzieję, że w PL nie będzie digi, bo nie lubię :P Dotychczasowe rozszerzone klipy i te 4 całe utwory przekonały mnie do zakupu :)

Recenzję z chęcią bym napisał, ale jak już będę miał płytę, to mi się nie będzie opłacać :mrgreen: , poza tym 18 listopada będę miał do obadania 3 filmy w kinie na raz - Fantastyczne zwierzęta... z muzyką JNH, Światło między oceanami Desplata i Zwierzęta nocy Korzeniowskiego. :shock:

Amerykańska sielanka McGregora z muzyką Ola w kinach w PL dopiero 13 stycznia (tego samego dnia co Powidoki Wajdy, bo okazało się, że Adam miał rację i przesunęli z marca na styczeń).

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#70 Post autor: Adam » wt sie 30, 2016 23:48 pm

Wersja EU nie bedzie w digi, bo przecież wkleiłeś już jej tylnią okładkę, i widać że to jewel :P Tylko wersja Lakeshore na USA może być digi, ale nie musi, bo z ostatnich ich nowości bezpośrednio z USA w skali 12 msc mam ich 5 albumów i 2 z nich nie były w digi (stąd podejrzenie, że jest 50 na 50% szans, a jeszcze mi nie odpisali na moje konkretne pytanie o to).
#FUCKVINYL

hp_gof

#71 Post autor: hp_gof » wt sie 30, 2016 23:58 pm

Po czym się odróżnia digi od jewela na zdjęciu? :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#72 Post autor: Adam » śr sie 31, 2016 00:12 am

No co Ty proporcji obrazka nie widzisz? :P Digipacki są wyraźnie szersze w poziomie, a tu masz praktycznie kwadrat. Łatwo to poznać zawsze :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#73 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 31, 2016 12:26 pm

hp_gof pisze:Zwierzęta nocy Korzeniowskiego. :shock:
To już teraz wychodzi? :? Tak szybko, wszak nawet ani jednego trailera jeszcze nie widziałem, nic. :? :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#74 Post autor: hp_gof » śr sie 31, 2016 15:27 pm

Wawrzyniec pisze:To już teraz wychodzi? :? Tak szybko, wszak nawet ani jednego trailera jeszcze nie widziałem, nic. :? :shock:
No fakt, nic jeszcze nie wyszło, aczkolwiek to kwestia czasu, bo w piątek premiera światowa na festiwalu w Wenecji, tydzień później w Toronto, w UK w kinach od 4 listopada, u nas od 18-ego (tak podaje polski dystrybutor - UIP), w Stanach wchodzi różnie - 18 listopada LA i NY, 23 listopada limited, a w normalnej dystrybucji od 9 grudnia :D

Jestem bardzo ciekaw co Ford z Korzeniowskim spłodzą tym razem :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#75 Post autor: Adam » śr sie 31, 2016 16:17 pm

biorąc pod uwagę orientację tego pierwszego to róznie może być :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ