Szkoda, że płyta przyjdzie dopiero 12-13 lipca.
JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Re: JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
Słucham właśnie drugi raz, ze Spotify. Fantastycznie kolorowa i różnorodna jest ta muzyka
Dwa utwory- Dream Country i Dream Jars - można wręcz potraktować jak koncerty na flet i orkiestrę
Ten pierwszy to jedna z najbardziej impresjonistycznych kompozycji Williamsa, jakie słyszałem. W każdym rozkosz dla ucha, ten nowy Williams, mnóstwo się tu dzieje, czuć magię 
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
W sumie pełna zgoda, choć jakoś nawet lincolnem się bardziej jarałem niż nowym BFG przy odsłuchuPawel P. pisze:Słucham właśnie drugi raz, ze Spotify. Fantastycznie kolorowa i różnorodna jest ta muzykaDwa utwory- Dream Country i Dream Jars - można wręcz potraktować jak koncerty na flet i orkiestrę
Ten pierwszy to jedna z najbardziej impresjonistycznych kompozycji Williamsa, jakie słyszałem. W każdym rozkosz dla ucha, ten nowy Williams, mnóstwo się tu dzieje, czuć magię
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- bartex9
- Spec od additional music
Niby nic odkrywczego, niby to już było ale słucha mi się tego bardzo dobrze. No i trzy piękne tematy, które nie chcą mi wyleźć z głowy teraz...
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
To jednak jest jakiś temat
? bo o tematach nie śnię 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Przesłuchane. Temat jest ładny, ale ciut go za mało. Fajne są: ". Building Trust", " Dream Jars", " Frolic", "Finale" i " Sophie and the BFG", szkoda tylko, że takie " Dream Country" to trochę taka ściana dźwięku bez wyraźnego tematu, ale ogólnie jest ok.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Celne spostrzeżenie, pomyślałem dokładnie to samo, słuchając Dream Country.Pawel P. pisze:Słucham właśnie drugi raz, ze Spotify. Fantastycznie kolorowa i różnorodna jest ta muzykaDwa utwory- Dream Country i Dream Jars - można wręcz potraktować jak koncerty na flet i orkiestrę
Ten pierwszy to jedna z najbardziej impresjonistycznych kompozycji Williamsa, jakie słyszałem.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Marek Łach pisze:Celne spostrzeżenie, pomyślałem dokładnie to samo, słuchając Dream Country.Pawel P. pisze:Słucham właśnie drugi raz, ze Spotify. Fantastycznie kolorowa i różnorodna jest ta muzykaDwa utwory- Dream Country i Dream Jars - można wręcz potraktować jak koncerty na flet i orkiestrę
Ten pierwszy to jedna z najbardziej impresjonistycznych kompozycji Williamsa, jakie słyszałem.
Ktoś już na zagranicznym forum określił ten score "John Williams' love letter to flute".
ciekawsze partie na flet były już chyba w Azkabanie
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Czy ciekawsze to powątpiewałbym, ale akurat flety u Williamsa są zawsze spektakularne. On i Desplat to prawdziwi mistrzowie tego instrumentu (chyba jedyni kompozytorzy hollywoodcy, którzy obecnie na takie miano zasługują), a najfajniejsze jest to, że każdy z nich komponuje na flet na sobie właściwy, unikalny sposób. 
- lis23
Ogólnie bardzo lubię flety (troszkę tego ma też Horner) ale u Williamsa najbardziej lubię trąbkę 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
czytam, czytam i myślałem, że lubisz u Hornera trąbkęlis23 pisze:Ogólnie bardzo lubię flety (troszkę tego ma też Horner) ale u Williamsa najbardziej lubię trąbkę
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- lis23
Na Hornera zwróciłem uwagę w połowie lat 90-tych ze względu na Jego zapędy, że tak powiem, folkowe/szkockie/irlandzkie ("Braveheart", "The Devil's Own", 'Titanic"), a flety się w tym mieszczą.bladerunner22 pisze:
czytam, czytam i myślałem, że lubisz u Hornera trąbkę
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Wiadomka , ale Hornerowskie czy Morriconowskie trąbki są superlis23 pisze:Na Hornera zwróciłem uwagę w połowie lat 90-tych ze względu na Jego zapędy, że tak powiem, folkowe/szkockie/irlandzkie ("Braveheart", "The Devil's Own", 'Titanic"), a flety się w tym mieszczą.bladerunner22 pisze:
czytam, czytam i myślałem, że lubisz u Hornera trąbkę
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Dżoneł nie w mojej stylistyce niestety, do czego powoli przekonywały mnie nieśmiało już klipy. Nigdy nie lubiłem takiego Williamsa. Płyty na półce nie postawię, za dużo tam lepszych Dżonów, a z tej stylistyki mi wystarczy Hook i Potter 1. "Dream Country" i ostatni track świetne, ale reszta płyty zupełnie mi nie leży w 70%. Szanuje, ale ode mnie max 3/5. no i gdzie tu jest jakiś mega temat? Ostatnio z niego to np. Rey's Theme to przy tym całym BFG Lista Schindlera...
NO CD = NO SALE
- lis23
Akurat temat jest bardzo fajny i Masz go już w Overture.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
mhm super, tylko że Rey nuciłem już po pierwszym przesłuchaniu a z tej płyty nie pamiętam nic
więc co to za super temat? 
NO CD = NO SALE