JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
W takim razie recka na Filmwebie jest jakaś myląca, gdyż zapowiada taki skromny i kameralny film.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Skromny i kameralny? Na tyle, na ile E.T. był skromny i kameralny. Wszystko zależy od punktu... wzruszenia.lis23 pisze:W takim razie recka na Filmwebie jest jakaś myląca, gdyż zapowiada taki skromny i kameralny film.

Recenzji nie czytam, potrafią zrujnować film. Także wrażenia po lekturze recenzji, pisane na forach. Ale trailer zapowiada wielką przygodę, co nie wyklucza wielu skromnych i kameralnych scen
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To już są gotowe efekty??Mystery pisze:Nowy zwiastun zapowiada właśnie wielką przygodę i tak oglądając to muzyczne klimaty Pottera, będą tu chyba najbardziej prawdopodobne, już w scenie z furgonetką wyobraziłem sobie "The Flying Car"![]()
https://www.youtube.com/watch?v=y1fZg0hhBX8
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
przecież film już wchodzi do kina za chwilę więc skąd to zdziwienie 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zdziwienie, bo wyglądają fatalnie.
20 lat temu lepiej wyglądało sklejanie bohaterów kręconych na różnych planach i symulowanie maleńkości postaci w stosunku do otoczenia wielkimi rekwizytami ze styropianu niż to CGI u Spielberga.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
BFG-owa ta okładka
, nie mogę sie już doczekać ostu 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Bardzo ładnie to wygląda
Nie mogę się doczekać! Sample odpuszczę, ale w ciągu dwóch trzech tygodni będzie pokaz prasowy, więc tam posłucham po raz pierwszy.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie taka sama jak poster, który widziałem w kinie. Wiadomo nie są to te ładne rysunkowe okładki jak za dawnych czasów, ale źle nie jest.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
okładka spoko, ale poza tej dziewczynki dość śmiechowa
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Van Pedo Mefi ma piekielne myśliMefisto pisze:okładka spoko, ale poza tej dziewczynki dość śmiechowa

Jacek zejdź na ziemię

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
Koper pisze:To już są gotowe efekty??Mystery pisze:Nowy zwiastun zapowiada właśnie wielką przygodę i tak oglądając to muzyczne klimaty Pottera, będą tu chyba najbardziej prawdopodobne, już w scenie z furgonetką wyobraziłem sobie "The Flying Car"![]()
Szczerze, ostatnio nad tym myślałem i mam wrażenie, że ILM ma jakiś zestaw tych samych ludzi, którzy zajmują się produkcjami familijnymi, bo jestem zdziwiony, jak bardzo tego typu filmy są do siebie podobne, a zarazem odstają od innych filmów, do których robią efekty. Troll i olbrzym w HP, olbrzym z omawianego tutaj filmu Spielberga i jeszcze parę innych, których w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć (jak się "odblokuję", to dopiszę), niezależnie, czy wyszły w 1995, 2002 czy 2016 wyglądają do siebie bardzo podobnie i mocno kontrastują z produkcjami "poważniejszymi".
a ja tam bym wolał, żeby Williams napisał coś oryginalniejszego niż Mozart przepuszczony przez późnoromantyczną harmonięMystery pisze:Nowy zwiastun zapowiada właśnie wielką przygodę i tak oglądając to muzyczne klimaty Pottera, będą tu chyba najbardziej prawdopodobne, już w scenie z furgonetką wyobraziłem sobie "The Flying Car"![]()

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
chciałbym , zeby Williams był tak genialny jak MozartWojtek pisze:
a ja tam bym wolał, żeby Williams napisał coś oryginalniejszego niż Mozart przepuszczony przez późnoromantyczną harmonię

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
A czy ja coś napisałem na Mozarta?
Przecież nie napisałem, że klasyczna harmonia jest dla współczesnego odbiorcy nudna i zbyt grzeczna i w ogóle, że Beethoven > Mozart 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara