Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2761 Post autor: Kaonashi » ndz maja 01, 2016 12:34 pm

Tak, jak napisałem, zwyczajne szukanie dziury w całym. Ale wiadomo, TVP przygotowała spot, więc to na pewno musi być "złe" i trzeba się przyjebać, bo "PIS", bo Kaczyński i spółka itd. Całe szczęście, że większości się podoba, co widać po głosach "na tak" i komentarzach, i mało kto bóldupi z takimi bzdurnymi problemami. Powtórze jeszcze raz, szkoda "szczępić".
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2762 Post autor: Koper » ndz maja 01, 2016 12:38 pm

no i tak. Po co merytorycznie się odnieść, lepiej zasugerować że Koper to resortowe dziecko, więc szuka dziury w całym, bo TVPiS... :P Wojtas chociaż przedstawił argumenty. A Ty napisałeś to samo co poprzednio. Po co?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2763 Post autor: Kaonashi » ndz maja 01, 2016 12:54 pm

To że to sam sugerujesz bardzo często, to inna sprawa. Wracając, po co rozwijać temat, przecież problem jest wyssany z palca... Ponadto sugerowanie, że Szyborska lub lekarz z flagą będzie wypadał lepiej od żołnierza walczącego pod tym sztandarem, a mówimy tu o świecię flagi narodowej i filmiku je promującym, to zwyczajna głupota rodem z jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Dalej, argument, że tylko paru gości tam gra - kolejny facepalm, pewnie byś chciał, żeby jak w Gandhim było 300 000 statystów, człowieku, obudź się, to tylko półminutowy spot). Kończąc, spot fajny, fajnie zrealizowany, dobrze podejmujący tematykę, i cieszy mnie to, że tego rodzaju opinia jest podzielana. Takie sadzienie się w internatach, jak co poniektórzy (vide gazeta.pl, oh, zaskoczenie) całe szczęście i tak już nic nie zmieni. :]

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2764 Post autor: Koper » ndz maja 01, 2016 15:39 pm

Kaonashi pisze:Wracając, po co rozwijać temat, przecież problem jest wyssany z palca... Ponadto sugerowanie, że Szyborska lub lekarz z flagą będzie wypadał lepiej od żołnierza walczącego pod tym sztandarem, a mówimy tu o świecię flagi narodowej i filmiku je promującym, to zwyczajna głupota rodem z jakiejś alternatywnej rzeczywistości.
Serio? Hitlerowiec depczący flagę jest lepszym ambasadorem naszych barw niż jakiś sławny Polak?
No to fakt, w różnych światach funkcjonujemy chyba...
Kaonashi pisze:Dalej, argument, że tylko paru gości tam gra - kolejny facepalm, pewnie byś chciał, żeby jak w Gandhim było 300 000 statystów, człowieku, obudź się, to tylko półminutowy spot).
A czy ja oczekiwałem pierdyliarda statystów? Nie, odniosłem się jedynie do Twojego argumentu, że film pokazuje JEDNOCZENIE SIĘ Polaków. Wszystkich trzech?? Rozumiem budżet etc., ale nie mów mi o ukazywaniu jednoczenia.
Kaonashi pisze:Kończąc, spot fajny, fajnie zrealizowany, dobrze podejmujący tematykę, i cieszy mnie to, że tego rodzaju opinia jest podzielana.
Moja też jest podzielana, bo opinia jak dupa, każdy ma swoją i dobrze. Szkoda że znów zamiast rzeczowej dyskusji wybierasz epitety i rzucanie haseł "facepalm", "głupota" etc. Prawie jak nasi politycy. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2765 Post autor: Kaonashi » ndz maja 01, 2016 15:50 pm

Koper pisze:
Kaonashi pisze:Wracając, po co rozwijać temat, przecież problem jest wyssany z palca... Ponadto sugerowanie, że Szyborska lub lekarz z flagą będzie wypadał lepiej od żołnierza walczącego pod tym sztandarem, a mówimy tu o świecię flagi narodowej i filmiku je promującym, to zwyczajna głupota rodem z jakiejś alternatywnej rzeczywistości.
Serio? Hitlerowiec depczący flagę jest lepszym ambasadorem naszych barw niż jakiś sławny Polak?
No to fakt, w różnych światach funkcjonujemy chyba...
To przenośnia, ale niestety, to fragment naszej historii. I tak jak napisał Wojtek, niejeden Polak walczył o to prawo do tej flagi (znów przenośnia), także z Hitlerowcami.
Koper pisze: A czy ja oczekiwałem pierdyliarda statystów? Nie, odniosłem się jedynie do Twojego argumentu, że film pokazuje JEDNOCZENIE SIĘ Polaków. Wszystkich trzech?? Rozumiem budżet etc., ale nie mów mi o ukazywaniu jednoczenia.
To ile byłoby dobrze? 10? 100, czy 1000, żeby "ukazać jednoczenie? Ja mam na tyle własnego rozumu, że trzy osoby pod jednym sztandarem potrafie inerpretować w ten sposób, biorąc poprawkę na budżet i formę jaką jest spot. A że Ty nie, szkoda, ale już mam to gdzieś w sumie.
Koper pisze: Moja też jest podzielana, bo opinia jak dupa, każdy ma swoją i dobrze. Szkoda że znów zamiast rzeczowej dyskusji wybierasz epitety i rzucanie haseł "facepalm", "głupota" etc. Prawie jak nasi politycy. :P
Pewnie też, ale jednak to mniejszość, na szczęscie. Swoją opinię na temat spotu natomiast wyraziłem zaraz pod Twoim pierwszym postem i pisałem też, dlaczego Twoje przytyki są w mojej opinii nietrafione. Poza tym sorry, ale z jak masz takie z czapy wzięte problemy i jeszcze głupsze argumenty (lekarze jako symbol flagi to jest jakieś... nieporozumienie) to określenie "facepalm" pasuje jak ulał. Dobra, starczy już tego wątku. :>

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2766 Post autor: Kaonashi » ndz maja 01, 2016 16:32 pm

Dobra, to teraz coś na rozluźnienie: https://www.youtube.com/watch?v=KF5_PnMpN-U&app=desktop :wink:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2767 Post autor: Kaonashi » ndz maja 01, 2016 23:43 pm

To z jego oficjalnego kanału: https://www.youtube.com/watch?v=qpsjJY0F42w

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2768 Post autor: DanielosVK » ndz maja 22, 2016 11:51 am

https://www.youtube.com/watch?v=l4ZPT4O ... e=youtu.be

"360% zwrotu do tyłu"... umarłem :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2769 Post autor: Koper » sob maja 28, 2016 13:20 pm

Coś tu cicho ostatnio odkąd się okazało, że w Polsce terrorystami są studenci, fani Korwina a nie imigranci z Syrii :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2770 Post autor: Kaonashi » sob maja 28, 2016 13:37 pm

No, tyle tych imigrantów w Polsce, że szok.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2771 Post autor: Koper » sob maja 28, 2016 13:38 pm

Wg Brochy jest milion uchodźców z Ukrainy. :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2772 Post autor: Kaonashi » sob maja 28, 2016 13:39 pm

A to nie wiedziałem, że Ukraina i Syria to to samo.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2773 Post autor: Koper » sob maja 28, 2016 13:42 pm

Akurat Ty nie pisałeś o Syrii.
Zresztą mniejsza, przecież wg polskiej myśli narodowej "nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta tu muzułmanin". A tu zonk. :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2774 Post autor: Kaonashi » sob maja 28, 2016 13:45 pm

Nie, pisałem o Syrii, tak jak Ty, więc porównanie z Twojego pierwszego posta jest bezsensu.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2775 Post autor: Koper » sob maja 28, 2016 13:53 pm

Przynajmniej kilkuset Syryjczyków w Polsce się znajdzie tak czy owak. Ale przecież nie w tym rzecz. :P

ODPOWIEDZ