FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
W czeskiej śniadaniówce ponoć padło info nie od samego Hansa, ale prowadzących, że koncert z Pragi wyjdzie na Blurayu pod koniec roku.
Zapewne rejestrowali tam (o ile) no bo gra z tamtejszymi muzykami więc pewnie był taki dil. Oby wyszło to na blu 
NO CD = NO SALE
Właśnie skończyłem montaż, wszyscy którzy zgłaszali zainteresowanie dostaną jutro link do pobrania koncertu Tylera.
Przy okazji spisałem kompletną tracklistę z Londynu (w nagraniu brakuje kilku fragmentów):
Thor: The Dark World
Now You See Me
Iron Man 3
Far Cry 3
Star Trek: Enterprise
Partiton
Marvel - suita na potrzeby fanfary
Children of Dune (Inama Nushif)
Children of Dune (Summon the Worms)
Constantine
The Greatest Game Ever Played
Fast and Furious (Fast Five)
Teenage Mutant Ninja Turtles
Nowy You See Me 2
Expendables
Thor The Dark World (Into Eternity)
Transformers Prime
Criminal (Drift and Fall Again)
Call of Duty Modern Warfare 3
Avengers: Age of Ultron
Aliens vs Predator - Requiem
Tribute to Williams: Superman
Hawaii Five-0
Triumph of the Spirit
Przy okazji spisałem kompletną tracklistę z Londynu (w nagraniu brakuje kilku fragmentów):
Thor: The Dark World
Now You See Me
Iron Man 3
Far Cry 3
Star Trek: Enterprise
Partiton
Marvel - suita na potrzeby fanfary
Children of Dune (Inama Nushif)
Children of Dune (Summon the Worms)
Constantine
The Greatest Game Ever Played
Fast and Furious (Fast Five)
Teenage Mutant Ninja Turtles
Nowy You See Me 2
Expendables
Thor The Dark World (Into Eternity)
Transformers Prime
Criminal (Drift and Fall Again)
Call of Duty Modern Warfare 3
Avengers: Age of Ultron
Aliens vs Predator - Requiem
Tribute to Williams: Superman
Hawaii Five-0
Triumph of the Spirit

NO CD = NO SALE
Dzięki Cisek za relacje i koncert, fajnie się czytało i oglądało. Tracklista świetna, oczywiście zawsze będą braki, a niektóre wybory będą zastanawiać, mi np brakowało tematu z Assassin’s Creed IV: Black Flag, który dodał by koncertowi większej różnorodności czy jednego z moich ulubionych tematów Tylera czyli Battle: Los Angeles, z wykonań fajnie wypadła suita Marvela, z kolei Triumph of the Spirit strasznie mnie wynudził, no i fajnie było usłyszeć przedsmak NYSM2, dobrze jakby coś takiego znalazło się na soundtracku.
ciesze się że się podobało - mam nadzieję że hejterzy Brajanka zobaczą ten super nakręcony koncert (ekstra miejsce, ekstra dźwiek, które okazuje się był serio świetnym i magicznym koncertem prawdziwej muzyki filmowej bez przeróbek w oryginale. to co zobaczyłem podobało mi się (muzycznie) bardziej niż to co zaprezentował Hans bo przynajmniej tutaj nie ma udziwnień na rockowo (z drugiej strony Hans zmiażdżył strona wizualna).
dzieki Cisek i zazdroszczę.
NO CD = NO SALE
Desplat na FMF-ie, osobiście!
Wiedzieliście i tylko mnie to umknęło, czy jednak trzymali info do końca?
Wiedzieliście i tylko mnie to umknęło, czy jednak trzymali info do końca?
- galljaronim
- John Powell
A wiadomo coś na temat Powella? Jest wymieniony jako gość specjalny. Według programu ma być obecny na koncercie muzyki do animacji, ale nie ma go niestety na żadnym ze spotkań otwartych, choćby tam, gdzie ma być Harry Gregson-Williams w pałacu Krzysztofory.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jeśli dobrze rozumiem to, co pisano na innych forach, to raczej nie odmieni to zdania na temat Tylera, bo Brian ponoć grał po prostu kawałki z albumów. Jak ktoś nie lubi oryginałów, to jak koncert może zmienić (z wyjątkiem innego "miksu") zdanie na temat dokładnie tych samych kawałków na koncercie?Adam pisze:ciesze się że się podobało - mam nadzieję że hejterzy Brajanka zobaczą ten super nakręcony koncert (ekstra miejsce, ekstra dźwiek, które okazuje się był serio świetnym i magicznym koncertem prawdziwej muzyki filmowej bez przeróbek w oryginale. to co zobaczyłem podobało mi się (muzycznie) bardziej niż to co zaprezentował Hans bo przynajmniej tutaj nie ma udziwnień na rockowo (z drugiej strony Hans zmiażdżył strona wizualna).
-
hp_gof
Jeśli chodzi o Desplata, cóż ja mogę powiedzieć - a nie mówiłem?
Adam, strzeż się, bo przygotuję listę Twoich wypowiedzi o Olku i jak mnie wkurzysz, to użyję

Adam, strzeż się, bo przygotuję listę Twoich wypowiedzi o Olku i jak mnie wkurzysz, to użyję
A sobie użyj co mnie to
Autografy niech da i nara
cały koncert z jego muzą to by było coś, a nie jak Shore figurant wyjdzie po nagrodę
Ale może choć spotkanie będzie z nim..
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Ekhm, cytuję: 
http://fmf.fm/aktualnosci/alexandre-des ... cha-kilara
Obok statuetki i tytułu, laureat uzyskuje prawo do ufundowania sesji nagraniowej swojej muzyki w oparciu o sekcję smyczkową dowolnej orkiestry ze Śląska lub Krakowa, albo zorganizowanie pełnego koncertu z retrospektywą dzieł laureata na kolejnym festiwalu.
http://fmf.fm/aktualnosci/alexandre-des ... cha-kilara
obiecanek cacanek było już mnóstwo, nawet również od kompozytorów ze skajpa na telebimie
po tylu edycjach tego fmf po prostu jestem już niewiernym Tomaszem. Zobacze to uwierze.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Lepiej żeby nie obiecywali, a robili (tak jak ogłoszenie w tym roku Desplata na ostatnią chwilę), niż na odwrót
Ale myślę, że taki koncert jest kwestią czasu. I może być o tyle interesujący, że kilka kawałków zagrają w tym roku, więc swój londyński program Olek musiałby uaktualnić
Np. wzbogacając o suity z Dreyfusa albo Rogue One, które przed nami
No ale to tylko takie moje fanbojskie gdybanie 
PS. Ja mam nadzieję, że w tym roku Olek zadyryguje orkiestrą swoje kawałki sam
Jak to zawsze ma w zwyczaju
Jak dobrze, że kupiliśmy bilety w drugim rzędzie

PS. Ja mam nadzieję, że w tym roku Olek zadyryguje orkiestrą swoje kawałki sam
a co będzie z niego poza Ghostem i Guardianami? To wszystko chyba?
NO CD = NO SALE