Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: Alexandre Desplat

#1801 Post autor: Ghostek » pt kwie 08, 2016 15:30 pm

Tia, głównie szyjesz albo płyniesz. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1802 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 09, 2016 03:34 am

Oj, oj tam. :P Ale dobrze koniec z offtopem. Wszak to jest forum filmmusic.pl, czyż nie tak? I ja forumfilmmusicpeeluje. 8)

Fuck, chyba już wolę tekst z piaskiem. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1803 Post autor: Ghostek » wt kwie 12, 2016 01:17 am

http://makingstarwars.net/2016/04/is-al ... ars-story/

Może zwykła plota, a może coś w tym jest... Pewnie się niedługo przekonamy. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1804 Post autor: Adam » wt kwie 12, 2016 07:47 am

Źle mu nie życzę ale takie kino po prostu nie jest dla niego. takze interesujący news 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1805 Post autor: Mystery » wt kwie 12, 2016 16:04 pm

W sumie nie było by to nic nadzwyczajnie dziwnego, Olo nabrał kolejnych projektów, gdzie ma konkretne terminy, a do Rogue One pewnie jeszcze nic nie skomponował + sesje, także konflikt interesów może wykluczyć go z tego angażu, albo porostu wystraszyli się potencjalnej wizji Desplata pozbawionej tematów Williamsa ;)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1806 Post autor: Ghostek » wt kwie 12, 2016 16:22 pm

Ja trzymam kciuki by w takich okolicznościach jednak podziękował za współpracę. Nawał innych projektów nie wróżyłby dobrej jakości R1
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1807 Post autor: Koper » wt kwie 12, 2016 17:32 pm

Czyli co, przyjdzie jakiś Kiner i zrobi score, że mucha nie siada? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1808 Post autor: Mystery » wt kwie 12, 2016 17:43 pm

Kto by nie skomponował i tak będzie miał przesrane :P

Tymczasem na forum filmtracks zauważa się, że do Godzilli 2 Edwardsa skomponować ma Junkie XL, także więź Ola i tego reżysera może rzeczywiście okazać się tylko jednorazową przygodą.
http://www.wired.com/2016/03/junkie-xl- ... -superman/
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... t-20160215

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1809 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 12, 2016 18:06 pm

Trochę szkoda by było, gdyż po teaserze Alexandre Desplat wydaje się być odpowiednim kompozytorem na to stanowisko. W filmie też mamy kolejną bohaterkę Mary Sue, która mimo niedużego wzrostu, kopie tyłki 5 szturmowcom i jeszcze pozuję na mega twardą mimo, że bliżej jej do Hunger Games niż tego świata. I w pewnym sensie Desplat ma doświadczenie z young-adults filmami jak Twilight i też biorąc tę posadę chce pokazać, że pasuje do kina przygodowego, do Gwiezdnych wojen, kiedy tak naprawdę takie to wszystko dziwne się wydaje. W sumie tylko brakuje, aby Alexandre Desplat powiedzia, w odniesieniu, czy się nadaje do komponowania do tego filmu:
"This is a Star Wars movie isn't it? I'm a Star!" 8) :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1810 Post autor: Wojteł » wt kwie 12, 2016 18:28 pm

Mystery pisze:Tymczasem na forum filmtracks zauważa się, że do Godzilli 2 Edwardsa skomponować ma Junkie XL, także więź Ola i tego reżysera może rzeczywiście okazać się tylko jednorazową przygodą.
http://www.wired.com/2016/03/junkie-xl- ... -superman/
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... t-20160215

O matko bosko, to ja już wolę ola :shock:
Wawrzyniec pisze: I w pewnym sensie Desplat ma doświadczenie z young-adults filmami jak Twilight i też biorąc tę posadę chce pokazać, że pasuje do kina przygodowego, do Gwiezdnych wojen, kiedy tak naprawdę takie to wszystko dziwne się wydaje.

Ta, tak samo jak ma doświadczenie z blockbusterami, bo kilka już robił, co wcale nie znaczy, że to były dobre doświadczenia :P

Btw. Nie wiem, czy "young adult movie" jest dobrym określeniem na Zmierzch, biorąc pod uwagę, że jago targetem były 16latki, a fandomem skończył jeszcze niżej i były nim 13latki :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1811 Post autor: qnebra » wt kwie 12, 2016 18:46 pm

Niestety Olo nie ma szoferów na których mógłby zwalić zadanie pisania muzyki do co nudniejszych dramatów. Zaś na myśl o Junkiem w Godzilli przeszedł mnie dreszcz.

hp_gof

#1812 Post autor: hp_gof » wt kwie 12, 2016 19:07 pm

Hmmmmmm. Jestem sceptyczny co do plot. Na stronie Ola jest wpisany Rogue One, a nie pamiętam sytuacji, żeby wpisany tam w portfolio tytuł nie miał potem odzwierciedlenia w rzeczywistości. Zawsze traktowałem to jako potwierdzenie podpisania kontraktu czy coś. Więc jeśli Olo wyleci, to podejrzewam, że nie ze swojej winy. Bo po pierwsze, nie sądzę, żeby kłócił się o lokalizację sesji nagraniowej (np. że chciałby nagrywać z LSO), bo nagrywał Godzillę w LA, tak samo jak ostatnio Zwierzaki. Po drugie, nie sądzę, żeby zrezygnował z projektu, o którym marzył (od inspiracji SW zaczęła się jego przygoda z muzyką filmową). Po trzecie, nie sądzę, żeby przyczyną były spięcia z Edwardsem. Olo jest mega elastyczny. Nie sądzę też, że miałby być konflikt jakichś terminów, bo podejrzewam, że SW byłoby dla niego priorytetem.
Więc to są albo jakieś tam ploty wyssane z palca, albo sytuacja jest dynamiczna i może się różnie skończyć, albo producenci zwariowali i coś kombinują. Mam nadzieję, że to tylko głupia plota i wszystko się skończy pozytywnie dla Olka! A najlepiej, żeby było oficjalne potwierdzenie i sprawa będzie zakończona ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1813 Post autor: Adam » śr kwie 13, 2016 07:47 am

To że XL robi nową Godzillę nie ma nic wspólnego z Edwardasem. Hans z ziomkami obskoczyli całe studio warner/Legendary. I za chwilę nikt inny tam robić muzyki nie będzie .
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1814 Post autor: Mystery » śr kwie 13, 2016 08:00 am

Olo wciąż się upiera, że robi Łotra :wink:
Najnowsza wypowiedź z premiery Florence Foster Jenkins:
https://www.youtube.com/watch?v=cJwvFJmqzwY

hp_gof

#1815 Post autor: hp_gof » śr kwie 13, 2016 08:16 am

No i bardzo dobrze ;) Tak myślałem, że ktoś na premierze o to zapyta, a Olo się do tego odniesie :)

ODPOWIEDZ