Star Wars
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Star Wars
Przynajmniej ma jakiś logiczny powód by iść na ten mierny film do IMAXa. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Walić to kim okaże się Rey, ważna jest orientacja Poe. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Mnie najbardziej rozwalił fragment:
Radykalizmem jest to, że główną bohaterką jest kobieta?! Srsly? 
Tak czy siak, widać, że może i będzie bromance, ale najlepiej by było, gdyby nowe Gwiezdne Wojny obyły się bez wątków romansowych, i to dotyczy wszystkich konfiguracji osobowych...
LOL"Przebudzenie Mocy" już pokazało swój radykalizm – głównymi bohaterami są kobieta i czarny mężczyzna. Czemu by nie dodać geja, przedstawiciela trzeciej najmniej reprezentowanej grupy w kinie?

Tak czy siak, widać, że może i będzie bromance, ale najlepiej by było, gdyby nowe Gwiezdne Wojny obyły się bez wątków romansowych, i to dotyczy wszystkich konfiguracji osobowych...
- Wojteł
- John Williams
Ogólnie spoko, że jeden gość drugiego poklepał po ramieniu i już muszą być gejami, co by było, jakby byli wobec siebie jeszcze serdeczniejsi? I kij tam, że Finn dopytywał Rey czy ma chłopaka, na pewno wolałby dzierżyć miecz Poe 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
LOOOLhp_gof pisze:Mnie najbardziej rozwalił fragment:LOL"Przebudzenie Mocy" już pokazało swój radykalizm – głównymi bohaterami są kobieta i czarny mężczyzna. Czemu by nie dodać geja, przedstawiciela trzeciej najmniej reprezentowanej grupy w kinie?Radykalizmem jest to, że główną bohaterką jest kobieta?! Srsly?
I jeszcze, że kobiety są najmniej reprezentowane w kinie. Ciekawe jakież to grupy są tak liczniej reprezentowane. Biali mężczyźni, żółci, Indianie, psy, konie, koty, kosmici, wampiry, zombiaki... ?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
nie plakaty, tylko karteluchy niewiele większe od A4, OszustwoTemplar pisze:Fajne plakaty będą do zgarnięcia dla osób, które kupią bilet na SW do IMAXa, w Walentynki o 13:
http://www.cinema-city.pl/StarWars_plakaty
ja się wybieram

bardzo ładne swoją drogą, zdobyłem

Ale to przecież nie jest John. Jakiś Czajkowski prędzej, albo którys taki.
- Wojteł
- John Williams
Szczypior pisze:Ale brzmi jak John i nawet by pasowało do Mrocznego Widma czy któregoś tam
LOL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wojteł
- John Williams
Abrams się tłumaczy, dlaczego Leia się ściskała z Rey a nie z Ciubaką po śmierci Hana:

Swoją drogą, jakie to rasistowskie - ani medalu, ani nawet go nie przytulą
W sumie dopiero teraz dotarło do mnie, że on w ogóle się wcześniej nie spotkały en face. Im więcej o tym filmie myślę i czytam, tym niżej go oceniam"That was probably one of the mistakes I made in that. My thinking at the time was that Chewbacca, despite the pain he was feeling, was focused on trying to save Finn and getting him taken care of. So I tried to have Chewbacca go off with him and focus on Rey, and then have Rey find Leia and Leia find Rey. The idea being that both of them being strong with the Force and never having met, would know about each other — that Leia would have been told about her beyond what we saw onscreen and Rey of course would have learned about Leia. And that reunion would be a meeting and a reunion all in one, and a sort of commiseration of their mutual loss... Had Chewbacca not been where he was, you probably wouldn’t have thought of it. But because he was right there, passed by Leia, it felt almost like a slight, which was definitely not the intention."

Swoją drogą, jakie to rasistowskie - ani medalu, ani nawet go nie przytulą

Ja mam podobnie. Nawet nie chcę o nim myśleć, żeby się nie potrzebnie nie denerwować. :>
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wojteł
- John Williams
To zdanie wyjęte z kontekstu brzmi zajebiście, chyba sobie je wpiszę w stopkę 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:

- Wojteł
- John Williams
TFA kosi nomki MTV Movie Awards
Pozwoliłem sobie pogrubić te, które wydały mi się wyjątkowo śmieszne.Movie of the Year
Best Female Performance (Daisy Ridley)
Breakthrough Performance (Daisy Ridley/John Boyega)
Best Action Performance (Daisy Ridley and John Boyega)
Best Hero (Daisy Ridley)
Best Villain (Adam Driver)
Best Virtual Performance (Andy Serkis and Lupita Nyong'o)
Ensemble Cast
Best Fight (Rey vs. Kylo Ren)