Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2536 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 04, 2016 18:51 pm

Dudzie pękła guma. Hm, trzeba sprawdzić, czy nie było mgły na autostradzie ;)

http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35 ... Czolka3Img

Trzeba sprawdzić każdą możliwą opcję, łącznie z zamachem ze strony Wenecjan. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

Re: RE: Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2537 Post autor: WhiteHussar » pt mar 04, 2016 19:34 pm

Wawrzyniec pisze: A może po prostu pękła guma :)

No właśnie. To o co Tyle płaczu w wcześniejszych zdaniach?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2538 Post autor: Althazan » pt mar 04, 2016 19:37 pm

A tu można poczytać o ewolucji stanowiska "dobrej zmiany" w sprawie umowy TTIP - od raczej negatywnej do poparcia i to w jej "mocnej" wersji:
http://di.com.pl/rzad-pis-chce-mocnego- ... acje-54568

To tak dla tych, którzy myśleli o dumnej Polsce pod obecnymi rządami... :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: RE: Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2539 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 04, 2016 19:45 pm

WhiteHussar pisze:No właśnie. To o co Tyle płaczu w wcześniejszych zdaniach?
Trzeba zbadać każdą możliwą opcję i nie można niczego wykluczyć i jestem za powołaniem komisji śledczej, która ustali że za wszystkim stał Tusk z Putinem. :P

@Althazan To wszystko się zgadza, ale przecież nikogo nie przekonasz, że białe jest białe, a czarne, jest czarne. Sam Prezes Polski tak powiedział ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2540 Post autor: Koper » pt mar 04, 2016 20:26 pm

To po to tak dzielnie walczą z Unią Europejską by oddać kraj amerykańskim koncernom? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#2541 Post autor: Templar » sob mar 05, 2016 22:56 pm

Kurski chyba już zaczyna żałować, że się zgodził na te otwarte eliminacje Eurowizji :mrgreen: Ale w sumie niezły wybór, Szpak dobrze się wpisuje w te obecnie panujące standardy na Eurowizji, a i głos ma też całkiem niezły, może będzie dobre miejsce w tym roku ;)

hp_gof

#2542 Post autor: hp_gof » sob mar 05, 2016 23:20 pm

Daj spokój, wszystkie piosenki w tym roku mega słabe, nawet jak ktoś ma na koncie jakieś dokonania i jest dobrym wykonawcą, to niestety na preselekcje krajowe poszły piosenki gorszego sortu... A Szpak przynajmniej ładny czerwony płaszcz ma, i melodia wpada w ucho :)

Templar

#2543 Post autor: Templar » sob mar 05, 2016 23:24 pm

No mnie akurat ta Szpaka i Margaret się podobały, na głównym konkursie też przecież od dawien dawna nie było nic takiego naprawdę świetnego :P

hp_gof

#2544 Post autor: hp_gof » sob mar 05, 2016 23:33 pm

Mnie w miarę przekonał Szpak i Moś. Ale z drugiej strony jak pokazywali kawałki z innych krajów, to też tam szału nie ma.

Templar

#2545 Post autor: Templar » ndz mar 06, 2016 01:38 am

Ciekawe, bukmacherzy ostatnio obstawiali, że Polska wygra Eurowizję jeśli wyśle tam Margaret, dzisiaj zaktualizowali kursy i pomimo zmiany dalej prowadzimy u buków:

http://sports.williamhill.com/bet/en-gb ... /e/8259449

ale jeszcze brakuje kilku krajów na liście, przede wszystkim nie ma jeszcze Szwecji.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2546 Post autor: Koper » ndz mar 06, 2016 11:46 am

Tymczasem rewizji historii ciąg dalszy

Obrazek

Trzeb będzie podręczniki do WOS i historii zmieniać chyba :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2547 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 06, 2016 14:05 pm

W dokumencie z 16 października 1980 r. Służba Bezpieczeństwa typowała Jarosława Kaczyńskiego do internowania. Nie stało się tak z powodu przypadku.
Zapewne w tamtym czasie Jarosław Kaczyński i Lech Wałęsa byli bardzo podobni do siebie i SB się pomyliła i zamiast internować Kaczyńskiego, wzięła przez pomyłkę Wałęsę. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2548 Post autor: Koper » ndz mar 06, 2016 17:21 pm

Wawrzyniec pisze:
W dokumencie z 16 października 1980 r. Służba Bezpieczeństwa typowała Jarosława Kaczyńskiego do internowania. Nie stało się tak z powodu przypadku.
Taki był bohater pierwszej linii walki z komuną, że w SB nikt nie zauważył, że go zapomnieli internować. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2549 Post autor: Koper » wt mar 08, 2016 16:42 pm

"Niezależna" dziennikarka została posłem no i macie:
https://youtu.be/4a6krW-7M08?t=127
nieźle nawiedzona :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2550 Post autor: Wojteł » wt mar 08, 2016 19:28 pm

https://www.youtube.com/watch?v=z_pOpDydlog

Chciałbym wyrazić swoje zażenowanie tym występem. I nie mówię tylko o żartach z tupolewa w miejscu publicznym (bo czarny humor to raczej wypada w mniejszym gronie, a nie na oficjalnej gali, ale ok). Wiele osób już to komentowało, uważajac to za równie niesmaczne, co np. nabijanie się z choroby nowotworowej Jerzego Sturha. Ale ok, pomijam to.

Chciałbym wyrazić zażenowanie, że świetny aktor i artysta kabertowy, Maciej Stuhr, wali tak niewiarygodnie wymuszone i kiepskie suchary, że to nie jest nawet poziom Szymona Majewskiego w najgorszym momencie jego kariery. To jest raczej taki Strasburger na czarno. Czytałem opinie, że występ był świetny i naturalny, tylko trzeba mieć trochę dystansu - no nie wiem, ja trochę tego dystansu mam, bo bawią mnie memy powiązane z tematem, ale to było po prostu strasznie słabe.

Ogólnie męczy mnie fakt, że przy każdej aferze politycznej w Polsce każdy artysta, kabareciarz i co najgorsze - rysownik, czuje się zobligowany w jak najkrótszym czasie walnąć swój żart na dany temat, prawie zawsze niemiłosiernie suchy i 100 razy gorszy od memów internautów robionych na poczekaniu.

Tak więc mam wrażenie, że te śmiechy i oklaski i same żarty to raczej taka manifestacja poglądów polityczny, bo serio, słabe to to i już przemówienie Marcinkiewicza o gabinecie cieniasów 10 lat temu wypadało naturalniej :P

Nie o takie Stuhry nic nie robiłem :|
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ