Czego ostatnio słuchaliście?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
Ale Brooklyn jest mega ulotny. Zamiast plumkania na fortepianie, rzępolenie na skrzypkach, by bardziej irlandzko było. Przyzwoicie podkreśla emocje (chociaż tych w filmie raczej jak na lekarstwo), ale koniec końców świeżo po seansie nie potrafię żadnego tematu, żadnego wyrazistego fragmentu sobie przypomnieć. Ot, takie same ciepłe kluchy jak i film.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Fantastyczny soundtrack Elfmana, i jeden z najlepszych w jego karierze. No i wszystkie utwory mi się podobały (co jednak jest u mnie rzadkością w przypadku soundtracków) 10/10
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler
Knight of Cups - całkiem niezłę, choć oczywiście większość klimatu robią klasyki. Rozwala natomiast zakończenie - jestem ciekaw w jakim kontekście to bollywoodzkie granie zostało wykorzystane, bo kompletnie nie pasuje do reszty.
Albumu dobrze się słucha, ale jakoś nie kojarzę bollywoodu w filmie, może dlatego, że większość oglądałem na podglądzie
A Exodus Wojtka robi tu za motyw przewodni, swoją drogą najlepszy element filmu.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Georgy Sviridov - Time, Forward! - chyba można rzec: arcydzieło radzieckiej/rosyjskiej muzyki filmowej z niezapomnianym tematem, którego fragment później otwierał radziecki odpowiednik dziennika TV. Pojawił się też w nominowanym do Oscara shorcie "Nie możemy żyć bez kosmosu", co przypomniało mi o tym score. Cóż, temat masterpiece: https://www.youtube.com/watch?v=pzefrJl12S8 -aż się chce chwycić czerwony sztandar i budować Polskę Ludową
;reszta nie tak wyborna, ale też niezła, a dużo jej nie ma w sumie.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Tak, świetny utwór. Poznałem go przy okazji ceremonii otwarcia igrzysk w Soczi (https://youtu.be/bKhuvril8Rs?t=6862 - 1:54:20. W ogóle sporo fajnych kawałków wtedy poleciało.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
czyli komplet lub prawie komplet, bo nie widziałem wydań (zawsze to jest wydawane razem z jakimiś jego dziełami koncertowymi) na których byłoby tego znacząco więcej. Zawsze +/- 20 min.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja się zgadzam też raczej z Mefisto. Wiadomo takie elektropierdy, ale słyszałem gorsze rzeczy i jakiś to klimat ma, a i fragmenty są. W filmie powinno dawać radę.Mefisto pisze:eee tam, gorsze rzeczy od topowych wyjadaczy słyszałem - tutaj przynajmniej jest konsekwentnie, do filmu zapewne pasuje, a parę utworów daje radę; niemniej fakt, raczej tylko dla fanówMystery pisze:
Elektropierdy Rossa i spółki - 1.5
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Forsaken - nie wiem jak film, ale przez score ledwo przebrnąłem. Ciężki, dołujący, męczący po prostu, a przecież w miarę krótki. Raczej odradzam. Bez oceny.
jak ktoś po raz enty chce posłuchać arabsko-egipsko-pustynno-etnicznych (zwał jak zwał) klimatów, to polecam nowy score Brooka - Journey To Mecca. Całkiem ciekawa muzyka, odtwórcza ofkors, i na szczęście jest krótki to album, bo trwa tylko 36 min, i przez to słucha się go lepiej niż Young Messiah, a do tego ma solowe wokalizy jakiegoś ciapatego skredytowanego jako Sheikh Hamza Shakour który nie tylko zawodzi, ale też śpiewa poezję śpiewaną (do FBI i ABW - to nie jest propagowanie terroryzmu ani nie jest to zaszyfrowana wiadomość do członków Isis) 

Ostatnio zmieniony pt mar 25, 2016 22:59 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
Paul Hepker & Mark Kilian - Eye In The Sky
posłuchałem bo okładka fajna ale cd nie do przejścia, taki gorszy klonik Spy Game tylko że bez akcji.. długi i nudny album, ponad 70 min (wtf?!). na szybkie zaśnięcie polecam :>
posłuchałem bo okładka fajna ale cd nie do przejścia, taki gorszy klonik Spy Game tylko że bez akcji.. długi i nudny album, ponad 70 min (wtf?!). na szybkie zaśnięcie polecam :>
#FUCKVINYL
zbliża się Inferno
więc przypomniałem sobie po wielu Kod DaVinci i Anioły i Demony. czemu nie zauważyłem wcześniej, że w Aniołach w pierwszym traku chór śpiewa powtarzając frazę "Uszka zjesz"

#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Akurat gotuję uszka.