NAGRODY BRANŻOWE

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: NAGRODY BRANŻOWE

#2521 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 01, 2016 21:03 pm

Ech, Wojtek nawet w takim momencie musiałem dowalić Hansowi. Plus ja widzę w tym fotomontaż i manipulację "lajkami".
Cieszmy się Oscarem dla Ennia i cieszmy się Oscarem dla Leo, jak to uczynili w Meksyku. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2522 Post autor: Wojteł » wt mar 01, 2016 21:07 pm

Wawrzyniec pisze:Ech, Wojtek nawet w takim momencie musiałem dowalić Hansowi.

Nie Hansowi, tylko tym gimbom, którzy go hajpują i piszą takie pierdoły, myślę, że sam Hans by to zlolował zwłaszcza biorąc pod uwagę, pod jakim postem jest to napisane i fakt, że nie potrafią poprawnie napisać imienia swojego idola. Btw. Ten post z Morricone też zawiera dwa błędy, bo to była 6 nominacja i pominęli honorowego oscara za całokształ

Wawrzyniec pisze:Plus ja widzę w tym fotomontaż i manipulację "lajkami".

W takim razie proponuję, żebyś wszedł sobie na fanpage 9gaga na fb, zescrollował do tego posta i zobaczył to na własne oczy. Jako, że przesłano mi tego screena dzisiaj rano, zakładam, że tych lajków może być już dwa razy więcej. I odradzałbym czytanie odpowiedzi na ten komentarz, ja przejrzałem parę i muszę teraz isc do neurologa :P

Edit - odkopałem to i sam nie mogę znaleźc tych komentarzy. Jeszcze kilka godzin temu na pewno był tam ten o Zimmerze, bo czytałem odpowiedzi - może autor miał dośc gównoburzy i sam to usunął, a może dodali tego posta jeszcze raz?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2523 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 01, 2016 21:29 pm

To lepiej nie zniżajmy się do poziomu gimnazjalnego. Zresztą Hans Zimmer to na pewno bardzo się ucieszył z Oscara dla Ennio Morricone. Nawet wkleiłem w wątki Ennia, linka do tego artykułu co to Hans napisał.

Z punktu widzenia Oscara za muzykę. Gala była udana. Gdyż i zwycięzca dobry i wręczający i zachowanie publiczności i wreszcie muzyka w tle. To była jedna piękna chwila i nie niszczmy jej teraz.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2524 Post autor: Wojteł » wt mar 01, 2016 21:36 pm

Wawrzyniec pisze:To lepiej nie zniżajmy się do poziomu gimnazjalnego. Zresztą Hans Zimmer to na pewno bardzo się ucieszył z Oscara dla Ennio Morricone. Nawet wkleiłem w wątki Ennia, linka do tego artykułu co to Hans napisał.
Ale przecież ja to samo twierdzę
Wawrzyniec pisze:Z punktu widzenia Oscara za muzykę. Gala była udana. Gdyż i zwycięzca dobry i wręczający i zachowanie publiczności i wreszcie muzyka w tle. To była jedna piękna chwila i nie niszczmy jej teraz.
Już nie bądź taki wrażliwy, jak dla Ciebie to jest niszczenie, to strach pomyśleć, co by było, jakbym skrytykował ten wybór akademii :P

hp_gof

#2525 Post autor: hp_gof » wt mar 01, 2016 21:39 pm

Jeszcze taki mały print screenik tu wrzucę - standing O!

Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2526 Post autor: Koper » wt mar 01, 2016 21:42 pm

Wojtek pisze:Już nie bądź taki wrażliwy, jak dla Ciebie to jest niszczenie, to strach pomyśleć, co by było, jakbym skrytykował ten wybór akademii :P
Chłopie, Ty byś się ze smoły i pierza 10 lat nie domył. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#2527 Post autor: Templar » wt mar 01, 2016 23:13 pm

Wojtek pisze:Edit - odkopałem to i sam nie mogę znaleźc tych komentarzy. Jeszcze kilka godzin temu na pewno był tam ten o Zimmerze, bo czytałem odpowiedzi - może autor miał dośc gównoburzy i sam to usunął, a może dodali tego posta jeszcze raz?

Są tam nadal:

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2528 Post autor: Wojteł » wt mar 01, 2016 23:22 pm

A to nie wiem, u mnie się nie wyświetlały - może FB zablokował w trosce o moje zdrowie :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2529 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 02, 2016 12:25 pm

W sumie taka ciekawa myśl mnie naszła: Pamiętacie, że kiedyś rozdawano jeszcze Złote Maliny za muzykę. I swego czasu (niesłusznie) Ennio Morricone dostał za "The Thing". A teraz dostał Oscara do filmu, który w sumie wykorzystuje kawałki z "The Thing". :P

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#2530 Post autor: swordfish » sob mar 05, 2016 10:35 am

I jeszcze warto przypomnieć piosenkę Aerosmith z "Armageddona" nominowaną jednocześnie jako najlepszą do Oscara i najgorszą do Złotych Malin.

hp_gof

#2531 Post autor: hp_gof » sob mar 05, 2016 10:55 am

Spodziewam się, że gdyby były Maliny za muzykę, to dostałby Elfman za Greya :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2532 Post autor: Adam » sob mar 05, 2016 12:59 pm

Były :) Barry nawet ją dostał :P Co prawda był to taki przypadek jak tu by było z Elfmanem, tzn. dostał nie za to że muza była tragiczna, a nie była, tylko za to że film był ścierwem.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2533 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 05, 2016 15:18 pm

No właśnie, gdyż akurat muzyka Elfmana jest jednym z lepszych elementów. Tak samo nominowali Morricone za "The Thing", a teraz sam motyw jest już kultowy. To było dziwne z nominowaniem za tę muzykę? :?

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#2534 Post autor: qnebra » sob mar 05, 2016 20:41 pm

Jak to potem mówiła siostra tuż po seansie tego filmu: "Film ścierwo, ale muzyka fajna i tylko to było w nim dobre."

hp_gof

#2535 Post autor: hp_gof » wt mar 08, 2016 06:55 am

Orła 2016 w kategorii ‪‎Najlepsza Muzyka‬ otrzymał Wojciech Karolak za film "Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy".

ODPOWIEDZ