Every Thing Will Be Fine - Alexandre Desplat (2015)
Re: Every Thing Will Be Fine - Alexandre Desplat (2015)
No właśnie ten score jest o tyle ciekawy, bo tam jest dużo smyczków, mało fortepianu, a jednocześnie te smyczki brzmią tak jak w wielu innych jego scorach momentami, ale mimo to jednak brzmią trochę inaczej
Niby do zapomnienia, ale momentami intryguje. W sumie nawet niezły ten główny temat.

HPek fail
Score na cd wychodzi 2.03.

#FUCKVINYL
Ale gdzie? W Polsce? Kto wydaje? Przecież CD już wyszło jesienią (widzę, że zmienili okładkę i jest na stronie Wendersa out of stock). Tak czy siak, nie śledzę wątku, bo i tak mnie ten score nie interesuje
http://wendersmusic.frocksteady.com/ban ... ne-cd.html

z tą okładką na cd wychodzi w usa, na amazonie są już preordery.
#FUCKVINYL
A jak dla mnie to najlepszy ubiegłoroczny Desplat i zgadzam się z wstawianą tu recką Southalla, choć doszedłem do takich wniosków po 3-4 odsłuchach i lekturze owego tekstuhp_gof pisze:. Tak czy siak, nie śledzę wątku, bo i tak mnie ten score nie interesuje![]()

Łohohoho, strasznie to wszystko przemyślane, nagrywał to na ostatnią chwilę przed zeszłorocznym Berlinale
Czasami mam wrażenie, że jak Olek ma ze 3 tygodnie na napisanie scoru od podstaw to robi lepszą muzę niż jak ślęczy i kombinuje 
Film jest drętwy, tak jak napisałeś, muzyka mnie jakoś nie natchnęła, jednak bardziej wolę ckliwe klimaty a la Dziewczyna z portretu

Film jest drętwy, tak jak napisałeś, muzyka mnie jakoś nie natchnęła, jednak bardziej wolę ckliwe klimaty a la Dziewczyna z portretu

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Wtóruję Mysterowi, to najciekawszy ubiegłoroczny Desplat.
Dobre porównanie z ToL, chociaż oczywiście nie jest to aż tak wygórowany poziom jakościowy. Ciekawa muzyka z taką fajną zadumą i introwersją inną niż w bardziej szablonowych, oscarowych produkcjach Francuza.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Skoro hapkowi się nie podoba, to jest szansa że score faktycznie dobry. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Koper, sugerujesz, że mam kiepski gust? 
PS. Skoro taki dobry score, to koniecznie Mareczku musisz reckę napisać!!!

PS. Skoro taki dobry score, to koniecznie Mareczku musisz reckę napisać!!!

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tale of Tales też Ci się nie podobał.
A otwierający Every Thing utwór faktycznie ciekawy i zdecydowanie inny niż te sztandarowe plumkadła Olka. Jeśli reszta trzyma zbliżony poziom to będzie to bardziej interesujące niż denna Sufrażystka czy solidna ale nie wyróżniająca się niczym nadzwyczajnym wśród jego prac Dziewczyna z portretu.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Koper pisze:Skoro hapkowi się nie podoba, to jest szansa że score faktycznie dobry.

#FUCKVINYL