Jak rzyć, panie premierze?
- Wojteł
- John Williams
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To już inna kwestia zważywszy też, że np. wiele członków SS, jak i zresztą sam Hitler pochodzili z Austrii, ale to już inna inszość.
Chodzi głównie o użycie flagi współczesnych Niemiec, która była też flagą Republiki Weimarskiej, tak przez Nazistów nielubianej. Plus też nie Auschiwtz, ale ogólnie pierwszymi więźniami obozów koncentracyjnych, byli przeciwnicy polityczni, a więc w dużej mierze przedstawiciele Republiki Weimarskiej. I dlatego też użycie tej flagi w tych okolicznościach może wydawać się dość niezręczne.
P.S. O widzę, że Templar też już odpowiedział.
Chodzi głównie o użycie flagi współczesnych Niemiec, która była też flagą Republiki Weimarskiej, tak przez Nazistów nielubianej. Plus też nie Auschiwtz, ale ogólnie pierwszymi więźniami obozów koncentracyjnych, byli przeciwnicy polityczni, a więc w dużej mierze przedstawiciele Republiki Weimarskiej. I dlatego też użycie tej flagi w tych okolicznościach może wydawać się dość niezręczne.
P.S. O widzę, że Templar też już odpowiedział.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Jak widzę za każdym razem Auschwitz to przypominają mi się mydła z ludzi czy doświadczenia na ludziach dzięki którym korzyści z tego otrzymywala taka firma jak Bayer AG. To byli Ci sami NIEMCY co dziś bo są pracownicy tamtego systemu którzy dalej pobierają emerytury oraz w NIEMIECKICH muzeach stoją obrazy wywiezione z POLSKI. Te obrazy tam stoja, są skatalogowane, są filmy ukazujące te obrazy wiszące w POLSCE czy to w kościołach czy muzeach i oni tego nie oddają. To każdy następny NIEMIEC czy każde kolejne pokolenie jest osobiście odpowiedzialne za to co zrobiono w Auschwitz jeśli tego co nie ich nie odda.
Czyli każdy NIEMIEC który nie oddaje jest po części spadkobierca producentów mydła z ludzi.
Akurat takie mam zdanie
Czyli każdy NIEMIEC który nie oddaje jest po części spadkobierca producentów mydła z ludzi.
Akurat takie mam zdanie
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A jeśli ja jestem pół-Niemcem, to jeśli oddam jakiś obraz, czy kawałek mydła swojej polskiej połowie, to czy wtedy jestem rozgrzeszony?WhiteHussar pisze:To każdy następny NIEMIEC czy każde kolejne pokolenie jest osobiście odpowiedzialne za to co zrobiono w Auschwitz jeśli tego co nie ich nie odda.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Jak rzyć, panie premierze?
A masz jeszcze takie mydła? [emoji12]
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A Polak pracujący w niemieckich muzeach i po części też strzegących tamtejszych dzieł sztuki, to kto?
Cholera, chyba znowu jestem najgorszym sortem Polaków.
Cholera, chyba znowu jestem najgorszym sortem Polaków.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Pewnie, że mam, tylko jest dylemat, bo nie jestem pewien, która moja połówka jest rzeczywistym posiadaczem tego mydła. Pewnie niemiecka, bo Polacy są nie myją.WhiteHussar pisze:A masz jeszcze takie mydła? [emoji12]
Fe.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Chyba takDanielosVK pisze:Pewnie, że mam, tylko jest dylemat, bo nie jestem pewien, która moja połówka jest rzeczywistym posiadaczem tego mydła. Pewnie niemiecka, bo Polacy są nie myją.WhiteHussar pisze:A masz jeszcze takie mydła? [emoji12]
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ee, a to stara sprawa już jest. Zresztą Premier Broszka coś tam odpisała chyba.

ło rany, następny po WawrzkuDanielosVK pisze:A jeśli ja jestem pół-Niemcem

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jakiś problem? Zaprowadzić Ci demokrację na chacie?Koper pisze:ło rany, następny po WawrzkuDanielosVK pisze:A jeśli ja jestem pół-Niemcem

Fe.
Swoją drogą niezła beka z tej prokuratury, bo oni na pewno nie wbili do autora tego filmiku, w sumie to nawet nie wiadomo do kogo tak konkretnie wbili xD Podobno do jakiegoś typa, co udostępnił to na Facebooku.
Z tym zarekwirowaniem sprzętu to może być jednak fake, bo sporo rzeczy tu jakoś kupy się nie trzyma, prokuratura we wtorek wszczęła śledztwo i rzekomo tego samego dnia już zdobyli dane od Cukierberga i wbili do typa, jeśli to prawda to pobili wszelkie rekordy polskie, biorąc pod uwagę typ przestępstwa to pobili je chyba o jakieś dobre parę miesięcy
Tym bardziej zaskakujące jest to, ponieważ sprawą zajmuje się prokuratura w Nowym Sączu, a nie warszawska. W sumie to cała ta plota poszła na podstawie wrzuconego na FB fragmentu rzekomego nakazu, prokuratury nikt się o zatrzymanie chyba nie pytał
A Andrzej już skomentował całą sprawę:

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.