Pomimo, że Gibson to mój ulubiony ( lub jeden z ulubionych, obok Forda ) aktor, to []Mad Maxy[/b] nigdy mnie nie kręciły, były zbyt dziwne i takie ... hmmm ... mało Hollywoodzkie?Ghostek pisze:Chooopie, oglądnij poprzednie filmy i dopiero wróć do MMFR
CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
i całe szczęście, że część 1 i 2 takie były.lis23 pisze:[]Mad Maxy[/b] nigdy mnie nie kręciły, były zbyt dziwne i takie ... hmmm ... mało Hollywoodzkie?![]()
Aczkolwiek trójka już jest "hollywoodzka".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
Zwiastun nowej komedii Shane'a Blacka - The Nice Guys:
https://www.youtube.com/watch?v=l9Tb553MZug
już się nie mogę doczekać, tylko czemu akcja nie dzieje się w czasie Bożego Narodzenia?
https://www.youtube.com/watch?v=l9Tb553MZug
już się nie mogę doczekać, tylko czemu akcja nie dzieje się w czasie Bożego Narodzenia?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Draka w Bronksie - 5/10
Typowy film w Jackie Chanem. Sceny walk nie tak dobre jak w innych filmach, ale dalej trzymają poziom
Marsjanin - 7/10
Zdecydowanie za długi. Największy plus to muzyka
The Foot Shooting Party - 4/10
WTF?
Trujący Bluszcz - 3/10
bez komentarza
Critters 3 - 4/10
rola DiCaprio bezbłędna
Do utraty sił - 8/10
świetna rola Jake Gyllenhaal
Everest - 9/10
Muzyka i historia na +
Typowy film w Jackie Chanem. Sceny walk nie tak dobre jak w innych filmach, ale dalej trzymają poziom
Marsjanin - 7/10
Zdecydowanie za długi. Największy plus to muzyka
The Foot Shooting Party - 4/10
WTF?
Trujący Bluszcz - 3/10
bez komentarza
Critters 3 - 4/10
rola DiCaprio bezbłędna
Do utraty sił - 8/10
świetna rola Jake Gyllenhaal
Everest - 9/10
Muzyka i historia na +
Sicario, ciężki poważny film ze świetną muzyką i sceną przy której opadła mi szczena. 9/10.
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
THE BIG SHORT
kiedyś rozmawiałem tu chwilkę z Markiem na temat innego filmu z zaplecza finansjery, mój zarzut był taki, że filmowcy traktują widza jak głupca, który nie zrozumie farszu, istoty problemu, dlatego mu się go nie podaje w ogóle, jednak można inaczej:

Polecam!
kiedyś rozmawiałem tu chwilkę z Markiem na temat innego filmu z zaplecza finansjery, mój zarzut był taki, że filmowcy traktują widza jak głupca, który nie zrozumie farszu, istoty problemu, dlatego mu się go nie podaje w ogóle, jednak można inaczej:

Polecam!
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
i tak nie ma cycków* 
a film faktycznie dobry, choć od strony realizacyjnej jest raczej przeciętnie (ta maniera ze zdjęciami cyfrówką z ręki, z kamerzystą stojącym metr od aktorów, jakoś nigdy nie przekonałem się do tego stylu). Natomiast scenariusz i sposób opowiedzenia o banksterskim mumbo-jumbo jak najbardziej udany.
*Margot, bo jakieś tam w innej scenie przez sekundę nawet są
a film faktycznie dobry, choć od strony realizacyjnej jest raczej przeciętnie (ta maniera ze zdjęciami cyfrówką z ręki, z kamerzystą stojącym metr od aktorów, jakoś nigdy nie przekonałem się do tego stylu). Natomiast scenariusz i sposób opowiedzenia o banksterskim mumbo-jumbo jak najbardziej udany.
*Margot, bo jakieś tam w innej scenie przez sekundę nawet są
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o przekręty wielką kasę i nagą Margot Robbie, to dla mnie Wolf of Wall Street pozostaje opus magnum i dlatego mnie ten film jakoś nie kusi.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
seria wykładów odzianej jedynie w bąbelki profesor Margot jeszcze nikomu nie zaszkodziła Wawrzyniec 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale seria - jeden wykład. 
Pod względem prezentowania mechanizmów przekrętów bankowych Big Short bije Wilka, ale pod względem artystycznym, technicznym czy jak tam chcecie to nazwać, czystofilmowym po prostu, Wilk jest lepszy.
Pod względem prezentowania mechanizmów przekrętów bankowych Big Short bije Wilka, ale pod względem artystycznym, technicznym czy jak tam chcecie to nazwać, czystofilmowym po prostu, Wilk jest lepszy.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
uparłeś się Koper, żeby Wawrzyniec "nie nauczył się rzeczy"
tymczasem Ryan Gosling, ten pan

gra w filmie pracownika Deutsche Bank
no lepiej już tego zareklamować nie potrafię
tymczasem Ryan Gosling, ten pan

gra w filmie pracownika Deutsche Bank
no lepiej już tego zareklamować nie potrafię
Witaj w klubie - ekhm, pół filmu to sugerowanie, jakie to są złe firmy farmaceutyczne, bo wprowadziły w latach 80-tych do fazy testów jakiś szkodliwy w dużych dawkach lek. Właściciele koncernów to "dilerzy", zabijają ludzi, sabotują poszukiwania innych metod itp. Po czym pod koniec wychodzi na to, że po skorygowaniu dawki ten środek okazuje się skuteczny i przełomowy w historii lecznictwa tej choroby (później modyfikowano terapię). No, kurde, WTF
Strzał w stopę. 
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
kilka propozycji ode mnie:
- "Demolition" (2016) nowy Jake Gyllenhal, nie jestem fanem tego aktora, ale musze przyznać, że jest jeszcze lepszy niż w "Do utraty tchu". Zresztą od czasu "Labiryntu" i "Wroga" gość nie chce zejść poniżej pewnego dość wysokiego poziomu. Zdecydowanie wolę jego na 1 max 2 planie, a nie w epizodach jak w "Everest".
- kilka tytułów nie tylko dla frankofilów - w głównych rolach i nie tylko M. Cotillard i M. Schoenaerts:
a/ "Rust and Bone"
b/ "Dwa dni, jedna noc"
c/ "Cień"
d/ Więzy krwi"
e/ "Brudny szmal"
- "Demolition" (2016) nowy Jake Gyllenhal, nie jestem fanem tego aktora, ale musze przyznać, że jest jeszcze lepszy niż w "Do utraty tchu". Zresztą od czasu "Labiryntu" i "Wroga" gość nie chce zejść poniżej pewnego dość wysokiego poziomu. Zdecydowanie wolę jego na 1 max 2 planie, a nie w epizodach jak w "Everest".
- kilka tytułów nie tylko dla frankofilów - w głównych rolach i nie tylko M. Cotillard i M. Schoenaerts:
a/ "Rust and Bone"
b/ "Dwa dni, jedna noc"
c/ "Cień"
d/ Więzy krwi"
e/ "Brudny szmal"
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
"Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara - Moim zdaniem, lepszy film niż trójka i czwórka, fajnie nawiązano do trylogii i zgrabnie zakończono wątek Barbosy, jedyny minus to zmiana charakteru naszego "Jacka Wróbla" 
"Król Artur Legenda Miecza" - Po tym wszystkim, czego się o tym filmie naczytałem, oczekiwałem mega gniota, a tymczasem film jest ok - to nie jest klasyczny Król Artur, nie jest to też najlepszy film o władcy Camelotu ale na pewno jest to film Rithiego + świetna scenografia i kostiumy i nie tak wiele CGI, jak to się mówiło. Londyn z przełomu V i VI wieku, pełen pamiątek po Rzymskiej okupacji dziwnie kontrastuje z tą wiochą z przełomu XII i XII wieku, którą pokazał Scott w swoim "Robin Hoodzie".
Londyn Rithiego:

Londyn Scotta:

"Tomb Raider" - W końcu zjadliwa adaptacja tej serii gier. Filmowa Lara jest naturalna i wiarygodna a sam film w końcu nie jest pocztówką z kilku krajów oraz jedno, wielkie lokowanie produktów - zegarków, samochodów i innych gadgetów. Dobrym zabiegiem było oparcie filmu o reboot gry, dzięki czemu jest on bardziej spójny, liczę na kontynuacje z większym rozmachem.
"Król Artur Legenda Miecza" - Po tym wszystkim, czego się o tym filmie naczytałem, oczekiwałem mega gniota, a tymczasem film jest ok - to nie jest klasyczny Król Artur, nie jest to też najlepszy film o władcy Camelotu ale na pewno jest to film Rithiego + świetna scenografia i kostiumy i nie tak wiele CGI, jak to się mówiło. Londyn z przełomu V i VI wieku, pełen pamiątek po Rzymskiej okupacji dziwnie kontrastuje z tą wiochą z przełomu XII i XII wieku, którą pokazał Scott w swoim "Robin Hoodzie".
Londyn Rithiego:

Londyn Scotta:

"Tomb Raider" - W końcu zjadliwa adaptacja tej serii gier. Filmowa Lara jest naturalna i wiarygodna a sam film w końcu nie jest pocztówką z kilku krajów oraz jedno, wielkie lokowanie produktów - zegarków, samochodów i innych gadgetów. Dobrym zabiegiem było oparcie filmu o reboot gry, dzięki czemu jest on bardziej spójny, liczę na kontynuacje z większym rozmachem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John