Steven Price - The Hunt (2015)
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Re: Steven Price - The Hunt (2015)
Skoro Wawrzyniec nic tylko słucha sobie tego soundtracku, to pomyślcie to będzie się działo z lisem po premierze muzyki do SW. Sam zrobiłem sobie przerwę, by móc na chłodno podejść do tego soundtracku (pomału krojąca się recenzja) i słucham sobie innych pozycji. (album z muzyką dodatkową do BF3 jest lepszy od podstawowego soundtracku do BF3, taki paradoks)
napalacie się na te star warsy a to będą kotlety z szafy wyjęte, w ogóle ten cały hype, jechanie na wspomnieniach i żerowanie na tym.. nawet już dyrygować całością nie miał sił i zdrowia..
#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Dobra, tu piszemy o muzyce do Hunt, a nie od SW. Te mają swój odpowiedni temat. Niemniej zgadzam się z twoją opinią na ten temat.Adam pisze:napalacie się na te star warsy a to będą kotlety z szafy wyjęte, w ogóle ten cały hype, jechanie na wspomnieniach i żerowanie na tym.. nawet już dyrygować całością nie miał sił i zdrowia..
Co do samego "The Hunt", to ten soundtrack ma dwie największe wady. Brak paru tematów z filmu, które są znacznie ciekawsze od mniej więcej 2/3 albumu (jeden z nich to entuzjastycznie radosna melodia, wręcz czyste szaleństwo z niewielką ilością nudy i umiejętnie dawkowanym napięciem; drugi zaś tu głównie underscore, ale zawierający w sobie fajną "ilustrację krótkiej szamotaniny" i lekki pastisz muzyki do kina szpiegowskiego) i ta długość albumu.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No wiesz Koper, dość niesmaczny żart.
Po prostu nie można cieszyć się dobrą muzyką? I jak wspomniałem ten rok 2015 jest taki sobie w filmówce, dlatego też praca Price'a posiadająca taką siłę i energię, ma prawo zachwycać.
Ale nawet jeżeli inni nie podzielają moich uniesień, to cieszę się, że przynajmniej potwierdzacie, że to dobry score. "The Blue Whale" i "The Lion Theme" to już dla mnie czołówka roku jeżeli chodzi o utwory.

Po prostu nie można cieszyć się dobrą muzyką? I jak wspomniałem ten rok 2015 jest taki sobie w filmówce, dlatego też praca Price'a posiadająca taką siłę i energię, ma prawo zachwycać.
Ale nawet jeżeli inni nie podzielają moich uniesień, to cieszę się, że przynajmniej potwierdzacie, że to dobry score. "The Blue Whale" i "The Lion Theme" to już dla mnie czołówka roku jeżeli chodzi o utwory.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Krótko mówiąc, recenzja wylądowała na stronie. Mam nadzieję, że w miarę "obiektywna" i sprawiedliwa zarówno dla twórcy, jak i dla serialu.
Podziękowania dla Kaonashiego i Wawrzyńca za ich nieocenioną pomoc i wsparcie w pracach nad tekstem, za dobre słowo, poprawki i korektę całości.
Podziękowania dla Kaonashiego i Wawrzyńca za ich nieocenioną pomoc i wsparcie w pracach nad tekstem, za dobre słowo, poprawki i korektę całości.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie ma sprawy, a nawet było mi miło dać parę wskazówek i typów, gdyż jest to muzyka która jak najbardziej zasługuje na recenzję i jej docenienie. Jeden z najlepszych soundtracków w tym niezbyt zachwycającym 2015 roku.
Gratuluję debiutu i mam nadzieję, że podobnie jak Steven Price jeszcze czymś nas zaskoczysz
Na razie Price zaskakuje pozytywnie z każdą pracą.
Niechaj Hollywood da mu więcej ofert i nie marnuje tego talentu
Gratuluję debiutu i mam nadzieję, że podobnie jak Steven Price jeszcze czymś nas zaskoczysz

Niechaj Hollywood da mu więcej ofert i nie marnuje tego talentu

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dwa niewydane kawałki z "The Hunt". W sumie jakoś płyta przez nie nie traci:
https://www.youtube.com/watch?v=kbN4ES_rKpU
https://www.youtube.com/watch?v=xmKmgR6rCVI
Dalej chętnie wracam do tego soundtracku i mój apetyt i oczekiwania wobec "Suicide Squad" robią się coraz większe.
https://www.youtube.com/watch?v=kbN4ES_rKpU
https://www.youtube.com/watch?v=xmKmgR6rCVI
Dalej chętnie wracam do tego soundtracku i mój apetyt i oczekiwania wobec "Suicide Squad" robią się coraz większe.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Mam spory problem z "The Lions Theme", bo go po prostu nie ma w serialu. Może to utwór koncertowy, albo tak się zapędził twórca w komponowaniu. Nie wiem.
Natomiast licząc całość materiału muzycznego, to będzie go niemal trzy godziny. Poszła z albumu muzyka nadmiernie ilustracyjna, mickey mousing i parę ciekawych fragmentów, ale nie pasujących koncepcyjnie do płyty.
Natomiast licząc całość materiału muzycznego, to będzie go niemal trzy godziny. Poszła z albumu muzyka nadmiernie ilustracyjna, mickey mousing i parę ciekawych fragmentów, ale nie pasujących koncepcyjnie do płyty.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A utwór "Buffalo and Lion" czy jak mu tam jest, gdyż tam się motyw lwów pojawia? W sumie ja jestem zakochany w "The Lions Theme" i nie miałbym nic przeciwko, gdyby np. Price wykorzystał go później w swojej twórczości.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
"Buffalo and Lions" jest ściśle związany z jedną ze scen z odcinka piątego. Sama scena ciężka, dramatyczna i zakończona brakiem zwycięzcy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
27 $, czy to normalna cena za ten soundtrack? gdyż jak widzę jest CD i fajnie byłoby go mieć w swojej kolekcji, ale... rety
http://www.amazon.com/Hunt-Steven-Price ... e+the+hunt

http://www.amazon.com/Hunt-Steven-Price ... e+the+hunt
#FUCKVINYL
nie każdy może kupować na ebayu stąd dałem najprościen z kraju.
#FUCKVINYL