Wojtek pisze:Ja merytoryczne argumenty, większość z nich zignorowałeś albo zbagatelizowałeś. Przeczytaj je sobie jeszcze raz, albo choćby przeczytaj to, co napisał Paweł, bo mimo, że on nie popiera PiSu jest w stanie przyznać, że całe śledztwo to niezły burdel. No ale tak jak mówię, dla Ciebie co by się nie działo, to nie ma o czym mówić. Parafrazując Twoje najniższe zdanie: Rosja i PO plują Ci w twarz, a Ty mówisz, że deszcz pada, albo że po prostu zgryz mają nieszczelny i to się zdarza. Nie wiem w ogóle po co z Tobą dyskutować, skoro merytoryczne argumenty zwyczajnie zlewasz i potem twierdzisz, że takich Ci nie dostarczono.
Tzn. jakie merytoryczne argumenty? O tym, że był bajzel z identyfikacją i przewozem ciał? Ale co to ma do śledztwa w sprawie WYPADKU? Te zaniedbania dotyczą następstw wypadku a nie jego przyczyn, więc skoro sam nie wierzysz w zamach, to pytanie: w jakim celu chciałbyś wznowienia śledztwa?
Wojtek pisze:To, że nie było zamachu, nie znaczy, że nie doszło do zaniedbań, które można zmieść pod dywan.
Ale ja się zgadzam. Tylko, że o zaniedbaniach dotyczących choćby szkolenia pilotów było w raporcie. To teraz trzeba wyciągać wnioski a nie wznawiać śledztwo.
Wojtek pisze:Nigdy nie pisałem, że popieram te miesięcznice.
krytykować też nie krytykowałeś, więc mam uznać, że Twój stosunek do nich jest obojętny czy ambiwalentny?
Wojtek pisze:Tak ciężko Ci Kopereczku włączyć google i przeczytać coś więcej poza wyborczą albo TVNem? Serio? podać Ci wszystko na tacy? Jak zadasz sobie tyle trudu, żeby znaleźć całość wypowiedzi na necie, albo obejrzeć stosowne video na YT, to może zrozumiesz, że odnoszenie słów Kaczyńskiego do całej opozycji, jest delikatnie mówiąc hiperbolą i manipulacją.
Przynajmniej nie zniżam się by z braku argumentów wyzywać Cię od "Wojteczków".

I pytam się Ciebie do kogo Twoim zdaniem były kierowane te słowa i z czego wnioskujesz, że do tych a nie innych. Althazaanowi napisałeś, że do osób "donoszących" na Polskę zagranicę. A cały czas tłuczemy Ci do głowy, że w ostatnich latach to PiS najwięcej "donosił", tylko że dopóki PełO rządziło to donoszenie było cacy, odkąd rządzi PiS zaczęło być zdaniem Jarosława - be.

Ale Ciebie nikt nie przekona, że białe jest białe...
Wojtek pisze:Btw. Pozwól że spytam - skoro uważacie się za Polaków Gorszego Sortu i tak ochoczo się pod to podpinacie, to rozumiem, że się też utożsamiacie z tym panem?
A wiesz, że dużo bardziej niż z Jarosławem?

Skoro jesteś taki antymainstreamowy to i jego gazetę powinieneś czytać (o ile ją jeszcze wydaje, przyznam szczerze że nie wiem

), swego czasu potrafił tam pisać o nagannych rzeczach w polskim życiu politycznym, o których mainstreamowe media pisać nie chciały. Ale to było dawno, jak jest teraz, to nie wiem.
Kaonashi pisze:Patrząc przez pryzmat wpływu jego gazety na opinię publiczną, wcale mnie takowy komentarz nie dziwi.
Taki tam wpływ, że PO przerżnęło z kretesem wybory.

Jednak wpływ biskupów musi być większy niż Michnika.
Dobre

Choć niby nie powinno się śmiać z fizycznych ułomności ludzi.