Też mi się wydaje to mało prawdopodobne, by Snoke był Plagiuesem, własnie z tego powodu, o którym mówisz. Ale wiele osób po obejrzeniu concept artu stwierdziło, że przypomina on Munna lub Anioła (gwoli ścisłości - Anioły pokazano w pierwszym sezonie wojen klonów i przedstawiono je jako pełnoprawną rase, zapewne mając nadzieję wytłumaczyć ten idiotyczny tekst Anakina w mrocznym Widmie. Niemniej w dalszym ciągu wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby ekipa nowych SW miała zapożyczać elementy z nowej trylogii, albo tym bardziej Wojen Klonów, ale... Parę elementów już zapożyczyli! Nie mogę teraz znaleźć zdjęcia, ale na kilku fotosach promocyjnych pojawili się przedstawiciele jakiejś rasy, noszący identyczne nakrycia głowy, jak pewien łowca nagród w Wojnach Klonów. Może był to przeszczep z oryginalch conceptów Ralpha Mcquarrie'a, no ale jednak zostały już umoczone w bagnie Prequeli

Zresztą, uważni fani dostrzegli w jednym z trailerów flagę organizacji piratów, która odkrywa ważną rolę w Star Wars Rebels, więc może paru takich nawiązań, choćby w kwestiach wizaulnych, mimo wszystko uswiadczymy